Project Rene, eller The Sims 5 som vi väljer att kalla det, har via en platsannons från tidigare i år antytt att det kommer att bli en free-to-play-titel. Och visst blir det så.

I den senaste bakom kulisserna-videon från Sims-teamet bekräftar Lyndsay Pearson att det inte kommer att kräva något köp av grundspelet, ingen prenumeration och ingen energimekanik som styr hur länge man kan spela. Givetvis planerar de även att tjäna pengar på spelet, vilket kommer att ske med hjälp av DLC:n som kostar en slant.

Hon påpekar dock att de vill att alla ska få tillgång till så många delade system som möjligt, vilket till exempel kan innebära att de släpper olika väderlekar gratis (till skillnad från i The Sims 4) och sedan säljer ett DLC med diverse vinteraktiviteter. Det kan även bli tal om ett early access-släpp man kan betala för att få vara med i.

Vidare blir det inte en ersättare för The Sims 4, utan det sistnämnda kommer att fortsätta att få nytt innehåll även i framtiden. Vi har inget släppdatum för The Sims 5.