Inledningsvis var det tänkt att Cyberpunk 2077 skulle få flertalet expansioner, precis som The Witcher 3, men CD Projekt ändrade sig och har sedan länge bekräftat att det bara blir en, Phantom Liberty.

Nyligen anordnade de ett samtal med investerare där de tog emot frågor, och en person undrade hur mycket Phantom Liberty måste sälja för att CD Projekt ska övertygas om att skapa ytterligare en expansion. Svaret blev som följer:

Beslutet har redan fattats. Precis som vi har meddelat kommer vi inte att göra en andra eller tredje expansion; det här är den enda expansionen till spelet. Det har inget att göra med hur nöjda vi är med försäljningen, utan det är ett tekniskt beslut.

Det här är den sista gången vi jobbar med Redengine – inom en överskådlig framtid kommer vi att jobba med Unreal från Epic, och det är en av anledningarna bakom vårt beslut.

De vill alltså lämna den egenutvecklade spelmotorn bakom sig för att kunna fokusera på Unreal Engine i framtiden. Phantom Liberty släpps den 26 september.