Activision Blizzards VD Bobby Kotick bjöd på en del intressant information när han i går deltog i finansorganet FCC:s utredning om Microsofts uppköpsplaner av hans företag.

En är att han är kraftigt emot att släppa Call of Duty på prenumerationstjänster på spelets premiärdag. Det är något han "inte ens tänker överväga", uppger Charlie Intel att han sa.

Han menar att direktsläpp på prenumerationstjänster påverkar finansmodellen negativt, och drar paralleller till streamingtjänster som han menar går back på sånt i dag. Activision "ser inget positivt affärsvärde eller avkastning" i prenumerationstjänster. Ej heller kommer Activision släppa CoD till molntjänster, säger han.

Det låter med andra ord som att Microsoft kan få brottas med Kotick-gänget för att få ut Activision-spel till Game Pass och Xcloud om affären går igenom. Om Kotick blir kvar som VD, förstås.

Annat intressant från Kotick-förhören: han sa att Playstation har dubbelt så stora intäkter från Call of Duty-spelen som Xbox. Han menade också att framgångarna för Playstation har bidragit till CoD-spelens framgång.

Kotick menar att Activision aldrig funderat på att göra CoD plattformsexklusivt, och han tror inte heller att Microsoft skulle göra det eftersom det skulle alienera "vår största spelarbas". Däremot är det möjligt att Activision någon gång sluter avtal med en aktör så att CoD-spel släpps till en plattform först.

Avslutningsvis säger Kotick att han önskar att affären går igenom. 98 procent av aktieägarna har röstat ja till köpet, säger han och tillägger att hans ansvar är "företagets aktieägare". Allt ovan alltså enligt Charlie Intel.