Xbox-chefen Phil Spencer har förmodligen fått ett antal nya bekymmersrynkor på senare år, då det har varit skralt med både kvantitet och kvalitet gällande förstapartsspel från Xbox. Efter en spektakulär Xbox-show (71 procent av FZ-läsarna tycker den är spelsommarens bästa!) pyser Spencer av nytt självförtroende. Eller som han säger till Polygon: ett "ödmjukt självförtroende".

2024 får vi åtminstone Towerborne, Avowed, Hellblade II och Flight Simulator 2024. Spencer säger också att de har flera spel på ingång som vi inte såg under showen. Han nämner nästa spel från The Coalition (Gears 6?), vad Id Software jobbar med (ja, vad?), Perfect Dark och Everwild.

Oklart när dessa kommer, men Spencer ser på 2024 och framtiden med tillförsikt.

Jag tror att vi är på en bra plats för att se saker bära frukt. Och inte bara för de kommande tolv månaderna. [...] Jag gillar inte att uttrycka självförtroende, men jag tycker om att ha ett ödmjukt självförtroende. Vår portfolio känns bra. Jag tror att vi har ett väldigt, väldigt bra läge.

"En nytta i att inte avslöja spel för tidigt"

Spencer tillstår att 2022 var "svårt för oss", men säger att det finns en nytta i att inte avslöja spel för tidigt. Compulsions South of Midnight var redo att visas i fjol, men man sa: "Låt oss fortsätta arbetet". Och: "Det är okej att hålla på utannonseringen". Man har på ett liknande vis hållit på Clockwork Revolution. Ett spel som Spencer spelade redan i fjol.