Maj maj måne, jag kan lura dig till... Yomi? Ja, det här må vara en i jämförelse rätt kass releasemånad, men det går såklart ändå att gräva upp några riktigt intressanta titlar. Bland de vi har lyckats vaska fram finns det också en imponerande bredd, vilket torde göra att det finns något för alla här.

Har vi missat några guldklimpar i maj? Skriv av er!

Trek to Yomi

Plattformar: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S
Release: 5 maj

Något för både indie-fantaster och de som spelar Ghost of Tsushima i det svart-vita Kurosawa-läget. Trek to Yomi hyllar de våldsamma och blodiga svartvita samurajfilmerna och lyckas på något sätt föra över estetiken till ett ett sidscrollande perspektiv.

Eiyuden Chronicle: Rising

Plattformar: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S
Release: 10 maj

Välkommen till en Suikoden-liknande värld i en helt annan genre än originalspelet. Det här är nämligen ett actionrollspel såväl som en sorts prequel till Suikoden. Kanske kan vara något för alla som väntar på Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes som kickstartades sommaren 2020.

Dolmen

Plattformar: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S
Release: 22 maj

Se här, ett skräckrollspel som blandar sci-fi med monstrositeter. Lite svårt att sia om, men bara titeln gör att det platsar på den här listan. Kommer säkert att bli en FZ-favorit vid release, men sen återstår det att se om det håller måttet.

Hardspace: Shipbreaker

Plattformar: PC
Release: 24 maj

Spelet som har varit i early access sedan 2020 får äntligen en 1.0-release. Ni som spelade gamla Homeworld för 20 år sedan kommer att ha ett lore-försprång - det här handlar om skrotåtervinning i rymden, och skeppen från just Homeworld är målet för företaget. Men du samlar inte bara, du tar också reda på varifrån materialet kommer, och vem som skapade det. Se där, lite story också! Har kallats för ett sandbox-spel i nollgravitation.

Sniper Elite 5

Plattformar: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S
Release: 26 maj

Krypskytte med litr Hitman-vibbar. Tomas Helenius testade spelet inför releasen och tycker att det var "rätt lökigt, och blodiga kroppsdelar i slow motion känns väl inte lika spektakulärt som för tio år sedan." Men han ser också fram emot att invadera andra spelares sessioner som levande motståndare. AI:n är som vanligt lite klumpig, så mänskligt motstånd kommer att ge extra krydda.