#Zelda: Breath of the Wild må vara #Nintendo-exklusivt, men det har inte hindrat experimentsugna kodare från att försöka köra spelet på andra system. Och mindre än en vecka efter premiären har man lyckats få igång det enligt alla recensenter (ja, alla) mästerliga spelet på pc.

Det är folket bakom Wii U-emulatorn Cemu som lyckats få igång just Wii U-versionen av spelet. Men att spela Zelda med någon form av behållning på pc är det inte tal om, än mindre att skrämma upp framerate och upplösning till pc-anständiga nivåer. Den version man fått igång är extremt tidig, samt svårt buggig och med mycket tveksam prestanda, skriver utvecklaren på Reddit.

Den rullar i 10-15 bilder/sekund, och enligt en av utvecklarna, Exzap, som PC Gamer talat med, är det omöjligt att säga om och när spelet rullar lika bra eller bättre än originalet på Wii U och Switch. Men en film bjuder de på.

Zelda: Breath of the Wild är ett av tidernas mest hyllade spel, enligt ett 70-tal recensioner insamlade av Metacritic. I nuläget har ingen satt ett lägre betyg än 90/100 (eller 9 av 10, eller 4,5 av 5), vilket ger ett snittvärde på 98 av 100. Det är nära tio år sedan något spel nådde de nivåerna; 2008 års #GTA IV snittar 98, och #Super Mario Galaxy 2 från 2010 når 97.

Mot den bakgrunden kan det kanske vara läge att skippa emulatorn, för att istället köpa Zelda och visa Nintendo att du är beredd att betala för bra spel.

Nedan en film som jämför spelet på Wii U och Switch.