Något stort händer med #Evolve ikväll, och nu vet vi vad: spelet blir free-to-play till pc och en alpha ska rulla ut under kvällen.

Free-to-play-versionen av Evolve kommer med en stor uppdatering. På officiella sajten finns mer information, några av höjdpunkterna är följande:

  • We’re reworking the hunter classes to make the team less reliant on having experienced trappers and medics.

  • We’re making improvements to the maps and UI.

  • We’re improving load times, overall performance, and getting you into the game faster.

  • We’re focusing on improving stability and fixing bugs.

  • We’re completely reworking our progression system and tutorials.

  • We’re adding more customization options.

Gameinformer har publicerat en matig artikel med ännu fler detaljer om de kommande förändringarna. Där kan vi bland annat läsa att en beta-version är planerad till augusti för pc, och att förändringarna även ska dyka upp till konsoler vid ett senare tillfälle.

Själva betalningsmodellen är helt gratis, vilket innebär att det inte finns några mikrotransaktioner. Allting i spelet köps med silvernycklar som man samlar genom att helt enkelt spela. Vi misstänker dock att detta kan ändras längre fram när spelarbasen är större (de måste ju tjäna pengar).

Har du redan betalat för spelet får du status som "founder" och får tillgång till allting du redan äger. Du får också 3000 silvernycklar, alla framtida versioner av jägare och monster som du äger, vapenskins och fyra founder-exklusiva animerade badges.