Att balansera ett spel som #Battlefield 4, som släpps till pc och två olika konsolgenerationer måste vara ganska knepigt. När OXM tog upp saken med Patrick Bach från #Dice hade han följande att säga:

– Det får mig att tänka på #Battlefield 3. Vi hade problem redan då, innan nextgen-konsolerna.Vi gjorde ett spel som såg fantastiskt ut på pc, och ju bättre pc desto bättre såg spelet ut. Spelet såg även fantastiskt ut på Playstation 3 och Xbox 360, men inte lika bra som till pc, och folk tjatade på oss om det.

Bach förklarar att många konsolspelare tyckte att deras versioner inte levde upp till samma standard som pc-varianten, och därför drog slutsatsen att Dice inte bryr sig om konsoler. Men så ligger det inte till enligt Bach, som försäkrar att de alltid gör sitt yttersta för att pressa hårdvaran, oavsett format. Och att jämföra mellan formaten tycker han är onödigt, och menar att vi istället bör jämföra med andra spel till samma format.

– Folk kommer fortfarande ta upp det. Vi kommer fortfarande se videor som jämför där någon kommer döma oss där istället för att jämföra oss med spelen till samma system. Man kan ta den enkla vägen och lägga ribban vid Xbox 360 och Playstation 3, och låta alla versionerna se ut så, men det är inte vi. Vi vill göra vårt bästa med hårdvaran.