Konsolen Ouya, som är ett av det snabbast finansierade Kickstarter-projekten, fortsätter att få donationer i rask takt. Med 23 dagar kvar av insamlingen har nästan fem miljoner amerikanska dollar, alltså drygt 35 miljoner kronor, samlats in. Det är fyra miljoner dollar mer än målet.

Men utvecklarna är inte nöjda. I en intervju med sidan Develop Online berättar Ouya-grundaren Julie Uhrman att det är ett stort projekt som kräver mycket pengar, och därför är inte Kickstarter tillräckligt.

– Vi söker ytterligare finansiering, men vi ville ta detta till Kickstarter hur som helst. Därför att Kickstarter kommer att ge oss det stöd som vi behöver från spelare och utvecklare för att få mer innehåll på enheterna och få fler partners, säger hon.

Fem miljoner dollar må låta mycket, men det är bara en droppe i havet i jämförelse med giganterna #Microsoft och #Sony. Bekräftelsen från Kickstarter är därför viktigt för att få ihop en stor summa pengar, säger Julie Uhrman.

– Det här är verkligen ett stort åtagande och det kommer att vara dyrt. Det är en otrolig bekräftelse när gamers verkligen demonstrerar sin entusiasm, och det stora antalet som donerar visar att det finns en marknad.