Det tog endast någon vecka innan de första lirarna klarade av sista bossen i #Diablo III på Inferno-svårighetsgraden. Detta var dock med en full grupp, där alla tog turer att återuppväcka varandra efter att de fallit. Nu efter lite mer än en månad har har dock den oerhört mycket maffigare bedriften att nedgöra sista bossen på Inferno-svårighetsgraden i Hardcore-läget (permanent död) utförts. Denna utomordentligt svåra kamp avklarades av spelarna Kripp och Krippi, med kombinationen barbar och wizard. Detta har skett genom många hundra timmar av prylsamlande för att inte bli nedgjorda i onödan på ett ögonblick.

Alla som lirat Diablo III en längre period känner också till att på Inferno-svårighetsgraden är det i de senare akterna oerhört svårt att hålla sig vid liv utan att dö någon gång, på grund av de slumpmässiga elitfienderna med slumpade specialattacker. En eloge, helt enkelt. Värt att notera är däremot att de under sitt spelande tidigare blivit av med en drös nivå 60-karaktärer med härlig utrustning, så det har verkligen inte varit en smärtfri upplevelse för de inblandade.

Detta är första gången det uppdagats, men community-nissen Bashiok twittrar om att det inte nödvändigtvis är första gången det hänt, vilket är något han planerar att kontrollera när han senare under dagen tar sig in till "kontoret".

Spana in Kripparian-gängets streamande här, och vi uppdaterar närhelst du kan beskåda kampen själv.

*Klapp, klapp*