Efter att ha stuckit ut hakan under gårdagen är #Nintendo of America-chefen Reggie Fils-Aime redan tillbaka för rond två. Engelskspråkiga Venturebeat har intervuat den frispråkige Nintendo-mannen som hävdar att begagnade spel inte är "till konsumentens fördel".

Vi tror inte begagnade spel är i konsumentens bästa intresse. Vi har produkter som konsumenterna vill hålla fast vid. De vill spela alla nivåerna i ett Zelda-spel och låsa upp alla områden. Ett spel som Personal Trainer Cooking har lång livslängd. Beskriv en annan form av underhållning som har en levande begagnatmarknad. Använda böcker har aldrig slagit. Du ser inte affärer sälja använda CD-skivor eller begagnade DVD-filmer. Varför? För att konsumenten tycker om att få en splitterny upplevelse och att återuppleva den om och om igen. Om du skapar rätt typ av upplevelse, så är det samma sak med tv-spel.

Så där har ni det, damer och herrar! Eftersom den identiska bokbranschen, filmbranschen och musikbranschen inte har en lika levande begagnathandel som spelbranschen så måste det vara något fel på oss spelkonsumenter. För det kan ju inte vara så att det finns andra anledningar till Nintendos ogillande, eller?

Bilden kommer från Venturebeat-artikeln.