Nyckelord: Frictional-games

88 artiklar i arkivet.

Filtrera
36

The Evil Within

Medan Resident Evil planlöst irrar runt har seriens pappa gått vidare för att skrämma oss på bästa sätt - med vår egen fantasi.

25

Spelåret 2013

Under en fullmatad vecka har FZ Play presenterat spelåret 2013 i videoform. Nu låter vi det skrivna ordet tala och berätta för dig om 2013 års 30 hetaste titlar.

21

Gästkrönika – Gott nytt år?

2013 kan bli det bästa svenska spelåret hittills. Det är nästan så jag kan lova det. Det här är vad jag vet, vad jag tror, vad jag hoppas - och vad jag är rädd för.

12

Trailer från Amnesia: A Machine for Pigs

Vi lovar att aldrig äta fläskkotlett igen, eller julskinka!

54

Amnesia ger utvecklarna pengarna tillbaka – tio gånger om

Penumbra och Amnesia har inbringat rejält med pengar för Frictional Games, trots pc-exklusiviteten. Den lilla studion fnyser åt piratskräcken.

40

De svenska skräckmästarna sågar spelbranschen

Frictional Games gör världens mest skrämmande skräck. Vi lät dem berätta om sitt kommande spel, om känslor och om hur värdelös spelbranschen egentligen är.

15

Minecraft och Amnesia storvinnare

När Independent Games Festival delade ut priser var svenskar i topp.

35

Amnesia: The Dark Descent

Det svenska teamet bakom Penumbra-serien släpper ett nytt skrämma skiten ur dig-spel. Dags att tappa minnet i Amnesia: The Dark Descent.

24

Amnesia: The Dark Descent

Det släpps alldeles för få skräckspel nuförtiden. De svenska indieutvecklarna Frictional Games släpper i höst Amnesia: The Dark Descent. Ett blivande ljus i mörkret?

0

Tema: Spel som jobb - Ljudtekniker/musiker

Dags för den tredje delen intervjuer med svenska spelutvecklare om vad deras yrkesroller innebär. I dag är det ljudfolket som gör sina röster hörda.

15

Tema DRM - De fria alternativen

Samtidigt som nya lagar införs i antipiratkopieringens namn står fri programvara som ett radikalt annorlunda alternativ. Det har visat sig fungera bra på många områden - men fungerar det även för spel?