Inlägg av GustavA

Inlägg som GustavA har skrivit i forumet

Iste med kolsyra. Men det var såklart trycket på burkarna som skapade ett köpsug. För 35kr stycket hoppas jag de smakar.

Skrivet av Switchlover94:

Beroende på situation i spelets gång eftersom att man har olika abilities till Zelda och Link, skulle vara en dröm att kunna spela som Zelda också. Om man har Link så finns det en sorts shrines, rill Zelda så finns det en annan del, eller så byter man till Zelda om det finns problematik i den delen som det inte går och lösa med Link.

Och pussel där det krävs 2 personer.

Nästa uppföljare i bow-serien kan säkert bli ett coop-äventyr med Zelda och Link. Där du kan växla mellan huvudpersonerna om du sitter och spelar ensam.
Annars vill jag se ett nytt WW.

Då var cirkeln sluten.

Skrivet av JennieGlau:

jag vart sugen på att spela 3ds, fick reda på pga nintendo lagt ner sin store, så har det skapats en programvara som gör det möjligt att connecta till en "store" där du kan ladda ner allt som någonsin var släppt digitalt av nintendo helt fritt. så jag kollade vad en 3ds kostar begagnad idag. 2000 kr plus , några var 5000 och upp till 10.000 , så jag skippar nog det tyvärr men coolt det finns möjlighet att spela alla spelen om man har en 3ds.

hshop tänker du på kanske? Coolt men det är ju tyvärr inte lagligt. Inte ens en gråzon

Skrivet av Snake Plissken:

Ganska naivt försök att få det till att inte vuxna människor kollar på det!

Har man någon koll så borde man fatta att där lär vara fler vuxna som lär gå på dom än barn.

Jo jag skojade lite. Barn går inte på bio i 22 timmar. Men jag gissar att det är de som växte upp med Harry Potter som går och tittar. Har sett några av dem med barnen men de håller verkligen inte. Jag skulle säga att t.o.m. Marvelfilmerna är bättre.

Skrivet av MammaMuu:

Det kommer alltid vara en kostnad för saker, men vi diskuterade väl om det var möjligt eller ej och det är möjligt eftersom steam redan gör detta. Sen i ett teoretiskt fall behövs inga skattepengar för att driva detta. Kräver bara att lagen säger att vill man sälja digitala produkter som en tjänst så måste dessa också finnas tillgängliga i all överskådlig framtid och om dom går i konkurs måste materialet släppas så andra kan ta över arkiveringen.
Archive.org har ju exempelvis redan arkiverat roms på alla nes och snes spel som går att ladda ner.
Nintendo behöver inte porta ett enda spel, dom får ju göra som dom gjorde tidigare med virtual console. Sälja roms som man kör i emulator vilket virtual console var.

Det är klart att det är möjligt. Men jag skrev att det är inte rimligt att begära att varje utgivare ska tillhandahålla ett digitalt arkiv. Det som diskuteras är just det, om t ex Nintendo ska tvingas ha en server med uråldriga spel tillgängligt, inte om det är tekniskt möjligt.
Har du köpt spelet digitalt och du upptäcker att det är borttaget 15-20 år senare så är det såklart snopet men då säger jag såhär. Du får helt enkelt ta ett eget ansvar för spelet. Du slänger väl inte skivorna när du har klarat spelet? Så radera inte spelet från hårddisken.
En bättre och mer sansad väg är att underlätta för oss att göra säkerhetskopior på spelen.

Helt galet. 22 timmar barnfilm när 2tim kan sänka den bäste förälder. Den som klarar detta borde få medalj. Tapperhetsmedalj.

Skrivet av Siegfried:

<Uppladdad bildlänk>

Det här är Alfons, Alfons gillar att gnaga på hörn. Alfons är 3,5 år och Alfons gillar att ge matte och husse utgifter.

När vi fick vård första barn började han gnaga på hörnen på dörrar och väggar, men det slutade när barnet slutade vrålanrika vid blöjbyte. Nu fick vi vårt bästa barn, och så började det igen 😑

Bästa barn? Bra med en tydlig rangordning 😊

Skrivet av MammaMuu:

Är inte orimligt egentligen, vi kan kolla på Nintendo som exempel.
Om vi använder mobygames som lista på hur många spel som släppts på deras konsoler.
https://www.mobygames.com/platform/

NES - 1,444
SNES - 1,250
Nintendo 64 - 379
GameCube - 621
Wii - 2,559
Wii U - 1,382
Nintendo Switch - 11,009
Game Boy - 748
Game Boy Advance - 1,211
Game Boy Color - 669
Nintendo DS - 2,331
Nintendo DSi - 594
Nintendo 3DS - 1,623

Detta blir runt 26,000 spel totalt. Steam har för tillfället över 73,000 spel till försäljning enligt Statista. Så det borde definitivt vara möjligt för dom att göra detta, men dom känner inte dom behöver.

Men det är fortfarande en kostnad och ställs det ett krav så blir det skattepengar för Nintendo lär inte stå för det. Dessutom så ska Nintendo då också porta 26000 spel till en plattform som håller över tid. Steam är fortfarande en aktuell och levande tjänst. Hur många av de där 73000 spelen finns kvar om 40 år tror du, eller 100? Särskilt de ca 50000 shovelware-spelen som ligger där. Vi ska också ha i åtanke att Nintendo en dag konkar.

Skrivet av Tiggaren:

Problemet är väl egentligen att vi är för många på jorden. Vi måste komma på nya sätt att framställa mat.
Insektsbiff någon?

https://www.bugburger.se/om/

"Det går åt åtta-tio kilo foder att producera ett kilo nötkött. Motsvarande siffra för att producera ett kilo insektsbiff är två kilo foder. Dessutom är insekter som skalbaggar, myror, syrsor och gräshoppor nästan lika proteinrika som rött nötkött."

Det finns ju växtbaserat protein också. Det kräver mindre bearbetning. Tror inte det är jättemånga som vill äta en grillad syrsa. Men då måste vi kunna odla det hållbart också och det gör vi inte riktigt idag. Vi måste också lära oss att odla på nya platser där det idag inte går.

Kan de inte bara göra som med sportspelen och kalla det cod24? Det hade varit mer logiskt.

Det här kanske kan vara något?

https://reocean.se/

Viljan finns iallafall. Hoppas det blir lönsamt bara så att projektet inte skrotas efter 5år.

Är det den laxen de tömmer Östersjön för att mata?

Måste prova det här spelet snart kanske. Behöver en ny onlinepangare för jag är ganska less på Apex nu. Är det många som spelar på ps5? Är det t.o.m. crossplay kanske?

Skrivet av kalle.lindestrom:

Har inte jag för mig jag har läst att Stockholms stats bibliotek bevarar gammla spel och spel tidningar ?

Har de tekniken för det? Skivor och minnen åldras ganska snabbt, mycket snabbare än böcker. För att lagra under lång tid så behöver vi föra över datan till ett nytt medium som håller längre. Vet inte om det finns dock

Hur ska du kunna göra ett välgrundat val när du inte vet konsekvenserna för dig och dina närstående. Det flesta som börjar röka inte har en susning om hur det kommer att påverka deras liv.
Om vi ser på det i ett större perspektiv så är det inte alls helt självklart att du ska få göra vad du vill med din kropp. Det är inte bara du som har investerat i den, även samhället har gjort det. Vi har inte fri skola och sjukvård för att det är en schysst grej att ha utan för att det är en investering för framtiden som alla har ett intresse av att få en bra avkastning på. Det här är ju en trend i samhället, det är bara individen som betyder något och vi har närt idéen om att de som "lyckas" har gjort det helt på egen hand. Det är därför samhället går åt skogen och inget fungerar, det är inte invandrare, sjuka eller de gamlas fel.

Skrivet av Majoren:

Försök få det att verka EKO-hippt, så kan du nog kränga dem på knivsöder där folk betalar 200 kronor för ett glas ljummen sur-öl.

Haha, ja det vore nått det. Tyvärr är de för få. Använder de tandpetare förresten?

Jomen visst. Varför inte? Det var längesedan kompetens belönades.

https://www.cnn.com/2024/05/17/investing/boeing-shareholders-...