Inlägg av alex_ceci

Inlägg som alex_ceci har skrivit i forumet

Flera bra har redan nämnts så jag bidrar med några nya:

Night in The Woods. Maes coming of age-berättelse är verkligen grym på alla sätt.

Gemini Rue. Kanske lite för mycket lånat från andra sci-fi berättelser men genren är ju som den är. Väldigt välberättad och spännande.

Valiant Hearts: The Great War. Om man gillar krigsskildringar (ww1 här) som inte bara är om soldaterna på fronten, men även lite av det också.

Tellltales Walking Dead season 1. Bästa film-spelet enligt mig.

The Witcher 3: Heart of Stone. Mycket bättre main story än originalet och Blood and Wine imo. Mer fokuserad, sringent och koncis sett till narrativ och tematik.

Edit:
Lägger till Star Wars: Knights of The Old Republic!

Skrivet av Hipshot:

Fast spelarbasen har ändrats och mycket med. Det är inte som år 2000 när ett RTS var lika stort eller större än ett FPS och det har ju inte bara med marknadsföring eller hur bra spelen är att göra. Det är en romantiserande bild att tro att om blizzard skulle göra rts så bra som de gjorde med t ex Starcraft 2 så skulle det bli så sjukt stort, krossa spel som fortnite och call of duty eller typ candy crush...

Age of Empires 2 är säkert ett större spel nu än vad det var då, det är dessutom ett bättre spel nu ändå, men det är ju fortfarande ett ganska litet spel om man tar och kollar på alla stora spel.

Om folk föredrar att spela på konsol med handkontroll och spela på telefon, så blir det inga stora rts.

Jag nämnde aldrig nåt om rts. Men sure, du har många bra poänger i alla fall.

Tror också att orsakssambanden har med kvalitet på spelsläpp eller/och vad som görs reklam för och fokuseras på av storföretagen än att spelarbasen skulle ha ändrats pga någon annan orsak.

Spyro-trilogin alltså, vilka spel!
Vill spela Songs of The Deep. Nån som spelat? Värt? Tror iaf det var Insomniac som gjorde det spelet.

Skrivet av 4liv3:

Bästa vapen kördes för några år sedan här på forumet.

https://www.fz.se/forum/trad/433402-basta-spelvapen-ar-avgjor...

Ah, missade. Var det också en sån tävling som gick över flera veckor som med bästa spelskurk? Om inte så kanske man kan göra det igen ^^

Kul tävling FZ, mer sånt här vore toppen! Bästa hjälte eller bästa vapen eller nåt kanske.

Förvånad att ingen nämnt Bioshock ännu. Helt jävla orimligt värld. Jag kan köpa en undervattenstad-premiss i typ Star Wars som är super-scifi men knappast satt i vår värld på typ 40-talet. Det finns så många brister i konceptet:

- Atlanten är inte det djupaste havet men trycket på några tusen meters djup är orimligt hög
- Var kommer alla resurser ifrån, inte minst petroleumet som verkar driva hela stället? De flesta produkter ser ut att vara producerade på en kontinent på land bla eftersom fabriker där nere inte verkar finnas, men vilket land är det då i så fall som samarbetar med Rapture? Och hur sker transporterna? Och vad är det Rapture kan bidra med i den handeln? Adam? Orimligt.
- På tal om resurser, var fan kommer maten ifrån då det inte verkar vara fisk alla äter?
- Var bor (bodde) folk? Ser inga living quarters nånstans i de båda första spelen!
- Det är en omöjlighet att detta kan ha gjorts i hemlighet från omvärlden, vilket det verkar som när läser mellan raderna
- Det borde ha tagit aslång tid att bygga och därav inte bara varit i Art deco-stilen utan flera arkitektoniska stilar i olika områden för olika perioder (som i alla städer i alla länder i verkligheten)

Det går att nämna fler saker men jag nöjer mig där. Missförstå mig rätt, jag gillar konceptet (framförallt pga stämning och estetik) och spelen generellt (även om det faktiskt finns bättre fps därute, även i samma era, och spelet generellt sett är alltför uppskattat av folk, av andra skäl än bristande lore). Men hela världsbygget makes no sense över huvud taget. Hade gärna sett i spelets alla loggar osv hur allt hänger samman, så som målas upp på ett bra sätt i Dishonored som är samma genre. Det finns typ inget av detta i Bioshock vad jag kan hitta. Har inte vänt och vridit på varje sten iofs men kanske varannan, minst.

Tänkte först att endast vår världs religioner räknades, men ser att så inte är fallet i kommentarerna. Då vill jag nämna Pillars of Eternity. Det har en ständig koppling till gudar och samhällens olika trosuppfattningar kopplade till dessa gudar utan att det blir torftigt alls.

Crash Bandicoot 2 och 3. Riktigt smutta än idag även till en vanlig gammal jävla ps1-kontroller utan joysticks.

Peka- och klicka-spel har ingen nämnt, antar pga att man sällan behöver vara snabb/duktig, men intuitiva kontroller i den genren kan verkligen underlätta för flowet. Broken Age med handkontroll tex var välgjord som jag minns det, särskilt med tanke på att många spel i genren inte ens går att spela med handkontroll.

Skrivet av Johan Lorentzon:

Daggerfall har väl fortfarande rekordet vad gällande största världskartan i ett rollspel?

Lika stort som Storbritannien om jag minns rätt.

Svårt att bara säga ett spel eftersom min mest lyssnade på genre är OST från spel, både på Spotify och Youtube.

Värt att nämna är dock kompositören och artisten Tomáš Dvořák (aka Floex) som gör musiken till flertalet Amanita Design-spel, bland annat Machinarium. Låten By The Wall är nog min favorit om ett val måste göras, den är helt makalös.

"Libety"?

Empire: Total War! Sjukt tillfredsställande. Bra tempo och kul enheter. Nice med röken.

Actionspel? Mafia: City of Lost Heaven. Dödligt, svårstyrt och kanske inte så rättvist, men det fanns en enorm tyngd i och med tex rekylen, att hylsorna låg kvar och färgen på blodet etc. Kändes mycket mer äkta än någon covershooter någonsin har gjort.

Första är det läskigaste spelet jag spelat så kommer nog inte våga spela det här. Hur var Afterparty, nån som spelat det? Studions spel efter Oxenfree 1 tror jag.

Finns inte GoG i USA?

Årets bästa artikel är här <3

Varför ska alla trailers vara så jävla maxade? Minns när Dragon Age Origins trailers kom ut och allt bara var action. Säkert EA games fel på den tiden och kanske Microsofts här.

Oavsett - Eora in my <3 4ever

I Jak 2 till ps2 där man i ett uppdrag i själva staden skulle gå längs träbryggor ovanför vatten och skjuta flera dussin soldater. Fyfan. Det tog ju aldrig slut och man fick knappt bli träffad samt att ammo tog slut och inte återställdes när man dog!

Flera uppdrag i det spelet sög lite pga ogenomtänkt svårighetsnivå. Speciellt på ps2 kanske för joysticksen på den kontrollen var inte lika fine tuned som på senare ps-konsoller, och dessutom gick det inte att välja inverted eller vad det heter; vad vi anser vara standard idag var bestämt att vara tvärtom i Jak 2! Allt sammantaget var det lite av en mardröm att sikta.

Skrivet av Piigge:

Hade velat se en Xena the warrior princess eller Hercules stil show, där Witchern löser ett "monster of the week" problem. pumpa ut dom som dom gjorde i stargate osv, behöver inte en narrativ röd tråd igenom en eller flera säsonger, ge mig coola och intressanta moraliska problem och nya väsen att döda/rädda varje vecka, vill se Witcher yrket varje avsnitt.

man kan göra 100+ avsnitt av "witcher shows up in town, all is not as it seems, he is hired to deal with a beast + plottwist"
Bara släng in lite witcher liknande grejer som att man behöver brygga nån potion osv, samt ett moraliskt dilemma ibland, fixat.

Börjar kanske bli gammal nu, men ledsnar lite på nuvarande tv-serie modellen av att allt ska vara en 12+ timmar story upphackad, vill ha tillbaka gamla Star Trek TNG stilen där varje avsnitt expanderar på karaktärer osv fast är self-contained. tycker det ger mer utrymme för skrivarna att komma på intressanta saker varje avsnitt då dom inte måste hålla på kontinuerlighet så mycket. man kan hoppa in i nästan varje TNG avsnitt och förstå vad som sker hela vägen igenom.

Jag håller med om detta så sjukt mycket.

Skrivet av Hartassen:

Tyckte att witcher serien var bra tills jag läste böckerna. Säsong 1 var bra och höll sig väldigt nära första 2 böckerna.

Säsong 2 är en ren och skär skam! De karaktärmördar Yennefer och nästan inget av det som händer i serien händer i böckerna. De hittar på och ändrar på saker så mycket att det går knappt att känna igen. Är inte intresserad av tredje säsongen efter jag läst böckerna, inte ens henry cavill kan få mig att se den.

Håller helt med. Men jag läste böckerna först så orkade inte ens titta klart på säsong 2, den gav mig huvudvärk.

Tänk om de bara hade kunnat hålla sig på nivån som säsong 1 låg på, det hade ändå varit dugligt. Särskilt de lite mer mellow avsnitten var bra.