Inlägg av Emilez

Inlägg som Emilez har skrivit i forumet

Oj intresset var inte så stort men spelet har 9/10 i betyg på steam så ta en titt om ni vill
https://store.steampowered.com/app/669330/Mechabellum/

Mechabellum rätt kul

Köpte Mechabellum på rea för nån dag sen. Måste säga att det är en rätt kul autobattler.

Får se om det blir ett långlivat nöje eller bara kul en stund men värt pengen var det allt tyckte jag.

Viss oro har jag för om spelarbasen i längden kommer vara tillräcklig för bra matchmaking, men går köra mot datorn också. Hur som helst är det ingen enorm summa spelet kostar.

Nån mer som provat?

Trupptyper

Känns lite begränsat med trupptyper i det universumet. Krävs nog en del kreativitet för att få till det bra.

5/5

Jag tyckte serien var 5/5. Spännande hela tiden. Då blir det 5/5 även recensenten har vissa poänger t.ex. lite spretigt.

Kul du skrev om denna udda gamla kampanj som då verkar varit rätt kul!

Skrivet av Fredede:

Galet mysigt spel, men det blir tyvärr väldigt repetitivt efter de första ~10 timmarna. Och spelets progression-system är tyvärr uppbyggt för att man ska grinda uppdrag i dussintals timmar, men dit kommer man inte komma om man, som jag, har låg tolerans gör repetition.

Har man lite högre tolerans för repetition har man dock mycket nöje framför sig. Man låser gradvis upp nya saker så det blir viss variation men det blir ju ändå rätt likt. Men tillräckligt för att jag kommer ha kört minst 80 timmar innan jag tröttnar. Sen lär man väl återkomma i framtiden.

Skrivet av Hanzo:

Jag vill tipsa om att det går att köpa loss spelen utan att behöva subscriba till nån månadskostnad.

Red Alert 2 kostar ca. 20 kr.

Men det är väl ingen månadskostnad på att köpa bundle från Steam?

Diffen avgör

Skillnaden mot vad jag får för min gamla ps5 och ps5 pro avgör. 3-4k kan jag nog hosta upp emellan.

PS5:an duger bra egentligen men den har ju ett par år på nacken och komponenterna lever kanske inte för alltid.

Skrivet av phi:

Hur tänker du där? Såvida inte kurserna kräver fysisk närvaro så går det att skala upp hur mycket som helst och du är inte beroende av lokaler och har ingen begränsning på antal deltagare per kurs. Dessutom kan du sälja in det som en USP till företagen och de slipper betala för både resor och logi eftersom att kurserna kan göras på kontoret och under arbetstid samtidigt som din potentiella målgrupp finns i hela sverige istället för närliggande städer. Resor och logi blir heller inget argument för att inte kunna gå kurserna.

Rena fysiska kurser är det sista jag hade gjort om det inte kräver fysisk närvaro dvs.

Tror det är hård konkurrens online och man tjänar inte så mycket per kurs.

Skrivet av Hipshot:

Sweclockers eller annat forum måste ju vara ett bättre ställe att fråga på, det är ju mycket flera användare där som kan ge dig vettiga svar.

Ja jag var på väg att göra det men hittade inte loginet just då.

Egen kurs inom IT hur nå ut?

Jag har lite kompetenser inom IT som jag funderar på att starta kurser och sälja till företag för typ ~10000 kr per dag och deltagare (blir säkert lite lägre pris).

Finns det nån tjänst som kan hjälpa en nå ut? Typ att de marknadsför och tar en viss andel av intäkterna.

Hur hade ni gjort?

Jag snackar IRL-utbildning, möjligen via remote anslutning. Tror inte det ger några pengar att göra rena onlinekurser.

Detta är mest tidiga funderingar för att sondera lite.

Skrivet av DitroX:

Personligen skulle jag rekommendera League of Legends, där de även erbjuder mer än ”vanlig” 5vs5 normals / ranked på Summoners Rift om man inte är intresserad av det.

ARAM / All Random All Mid: ett mycket populärt spelläge som körs på The Howling Abyss, en vinterbana med en lane där man kör 5vs5 och inte som på Summoners Rift där det är 3 lanes + jungle som är standard. Som namnet mer eller mindre beskriver så blir man tilldelad en slumpmässig karaktär. ARAM har mer frekventa strider och man börjar i lvl 3.

Sen har de även RGM (Rotating Game Mode), som kommer lite då och då. Tillfälliga spellägen som de roterar mellan.

URF = Ultra Rapid Fire, 5vs5 på Summoners Rift där allt mer eller mindre är 100% snabbare, snabbare cooldowns, kanoner finns i basen som kan kasta en över halva kartan. Mer eller mindre ett ”kaos-läge”. De kommer släppa detta spel-läge inom den närmaste månaden.

One for All = 5vs5 på Summoners Rift fast alla i laget kör samma hjälte.

Ett nytt koncept vid namn Arena kom under förra sommaren, och blev en succé. Man kör 2v2v2v2v2v2 på en cirkulär arena med nya finesser och annorlunda builds och mycket annat skoj!

Sen har de även tidigare haft spellägen som Nexus Blitz, ARURF, Hexakill och andra teman tex vid Odyssey-läget som var ett PvE-mode för några år sedan.

Jag spelade lite HotS när det var i betan och vid release, men fastande tyvärr inte för det. Tyckte det var för långsamt och att det fanns bättre spel i genren som League of Legends och DotA 2.

@Emilez när spelade du League of Legends senast? De har gjort en del förändringar nu med den nya säsongen. Kan du beskriva och utveckla hur du menar med. ”Plus att man kan köpa items som inte tillför något förutom onödig komplexitet”. Jag tycker många items gör det motsatta, men jag kanske uppfattar det fel. Kan förstå att som nybörjare är mycket nytt och överväldigande.

Kan ge några exempel: Tex Zhonyas Hourglas som ger dig möjligheten att bli ”stasis” där du inte kan bli attackerad, men kan heller inte attackera under ett par sekunder. Guardian Angel, där du blir återupplivad och får en ”andra chans”. Shurelyas Battlesong ger dig och laget aktiv movement speed under en kortare period. Tycker att de flesta items ger en bra beskrivning på vad de gör. Men det kanske är andra items du tänker på?

Alla spel har en tröskel innan man känner sig bekväm med några hjältar och items mm eller vet hur spelet fungerar. Finns många bra videos på Youtube på tips och tricks. Vill man få en push på val av runes / items och är nyfiken på statistik kan jag rekommendera sidorna u.gg, op.gg, mobalytics, lolalytics, Leagueofgraphs etc.

Jag spelade även Smite när de var nytt, många år sedan. Helt ok! Kanske detta kan vara ett spel som passar dig? Som någon redan nämnt så kommer snart Smite version 2.0.

Det där med onödig komplexitet med items är nog en smaksak, vissa gillar det nog. Jag kanske tycker det är okej om jag vänjer mig men tycker nog det räcker med vanlig uplevling som i HoTS.

Ja det låter som att LoL också har mycket att erbjuda. Körde ett par games nyligen, det är allt. Kört några spel i Dota också och gillar än så länge känslan bättre där även om couriers och secret shops och recipes känns aningens onödigt.

Jag kanske inte hinner utforska alla MOBAS ordentligt utan blir nog att man får lära sig nåt av dem. Lutar lite åt Dota trots att LoL säkert ät bra också.

Skrivet av Hejsanhoppsan:

Kör gamemode TURBO. Matcherna blir oftast inte längre än 30 min. Lättare att sätta sig in i, och när det går dåligt slipper man sitta och bli förnedrad i en 50-60 minuters match.

Jepp ska nog prova det.

Dota 2 är nog rätt kul. Behöver bara behärska mekanikerna lite bättre.

Smite har jag inte provat, i.a.f. inte på länge.

Skrivet av Hipshot:

Vad betyder moba?

https://en.wikipedia.org/wiki/Multiplayer_online_battle_arena

Skrivet av superapan:

Valorant hör ju inte hemma här; spelet är ju snarare jämförbart med CS.

Jepp du har nog rätt.

Skrivet av Dunder:

Väldigt oklart vad du menar med "onödig komplexitet". Jag röstade i alla fall på DotA, där just komplexiteten gör att det aldrig blir tråkigt. Man slutar aldrig lära sig.
Vill man ha något enklare finns som sagt LoL där man tagit bort flera delar.

Sen spelar man ju (mestadels) mot andra som är lika nya, så man behöver inte kunna allting direkt

För mig var HoTS lagom komplext. Blir ju en massa olika valmöjligheter med alla gubbar man kan välja ändå. Men visst det är säkert en smaksak.

Kanske provar lite DOTA igen men misstänker jag att jag inte kommer fastna (blir nog överkörd och tröttnar). Körde det ett tag innan jag bytte till HoTS.

Men visst tar man sig igenom tröskeln är det möjligen roligare än LoL.

Moba istället för HoTS

Vilket MOBA skulle ni rekommendera om man gilla HoTS (Heroes of the Storm?

Provat LoL ett par matcher men verkar segt följt av korta teamstrider som borde vara det roliga men som är över snabbt. Plus att man kan köpa items som inte tillför något förutom onödig komplexitet.

Dota var länge sen jag körde men det är väl också drabbat av onödig komplexitet med items och rätt hög tröskel att komma in i.

HoTS tycker jag är mycket roligare än de ovanstående men eftersom Blizzard inte vidareutvecklar det längre är jag lite sugen på nåt annat.

Settlers new allies.

Settlers New Allies

Ett av de spel jag spelat mest i år är Settlers New Allies.

En hel del av kritiken har varit befogad.

Jobbigast är att inte kunna välja karta/antal datormotståndare samt att datorns ai är medioker (bättre nu dock tycker jag, inte så ofta den fallerar totalt och inte kan bygga mer).

Att man förlorar achievementpoäng för att man sprar och avslutar ett spel är också störade när spelet kan ta flera timmar.

Det sagt så är det ett mysigt, snyggt och kul spel ändå (för mig).