Inlägg av NuZ

Inlägg som NuZ har skrivit i forumet

Jag älskart! Movement är klockrent, perfekt aim assist kurva och härlig gunplay och maps. Passar mig perfekt. De med kontroll, stäng av acceleration för den e riktigt skum i det här spelet

Ballad of Antara var bäst inatt. Sedan vad är det med alla jä*la samuraj spel? Att folk inte tröttnat på dessa än? Nioh är väl ok men det är väl de?! GoT, Ronin, de här två osv osv

Skrivet av Shadee:

Förstår vad du menar. Visst är det skillnad. Tror inte unga spenderar så mycket tid på de traditionella streamingtjästerna heller utan det är framförallt Youtube och Twitch.

Sedan har jag inga barn själv, men är det spel på streamingtjänster - t.ex. Game Pass som spelas? Det jag noterat från syskonbarn så är det spel på mobil och padda där de sitter och härjar tillsammans, inte traditionell soff-coop eller hotseat (Worms och Heroes 2 och 3 ftw ) Inte helt säker på vilka spel de spelar på sina telefoner dock, antar att de är free to play med mtx?

Precis. F2P spel på mobil eller gamepass/ps+ spel här hemma iaf. Och bland deras kompisar där de tipsar varandra. Nae soff co-op och hotseat har typ försvunnit. De kör bara online med varandra eller kör singelplayer samtidigt de pratar med varandra. Där är väl jag en bidragande faktor som gammal speedrunner, de tävlar oftast mot varandra om achivements eller trophys eller ”tid” 🤣 Bröderna emellan eller med kompisar.

Sällan de önskar sig något spel, oftast är det något skin i Fortnite eller Minecraft mynt också

Skrivet av Fredrik Eriksson:

War! No! ☝️ (Ni som vet, vet)

Haha klyftigt!

Skrivet av Shadee:

Tänkte inte skriva något långt inläggt (men det råkade bli långt ändå) men jag tycker det är skillnad på spelstreamingtjänster och film/serier/musik-ditton.

Spelprenumering är en aktiv tjänst, du måste ju spela spelen. Oftast ensam eller tillsammans med andra på nätet. I en del hushåll delas det på gamingintresset, men sällan man alltid gillar samma genrer. Spel är alltså något som utförs aktivt, oftast ensam och kräver att man investerar mycket tid. Man måste även hela tiden hitta nytt, nya spel, lära sig nya spelmekaniker o.s.v. som också kräver tidsinvestering.

Musik kan man dra igång i bakgrunden oavsett vad man gör, diskar, städar, jobbar, bygger lego, tränar, umgås med vänner med mera. Det blir sällan huvudaktiviteten och upplevelsen kan delas med andra. Man behöver inte leta ny musik om man inte vill heller, utan man kan lyssna på samma låtar gång på gång på gång. Som man alltid gjort, ända sedan man hade samma låtar på CD. Alternativt starta"radio" från en låt och låta algoritmen hitta musik åt dig. Är låten skräp hoppar man över, kräver max 30 sek för att bestämma sig.

Serier och filmer är lite lika musik i att det inte är något som måste göras aktivt, men man bör ju hålla lite fokus på det man tittar på. Däremot går det att göra annat samtidigt (middag+serie t.ex.) och upplevelsen kan delas med andra. Myskväll med sambon, filmkväll med polarna eller så bara slökolla på en film/serie och skriva inlägg på FZ från telefonen. Tidsinvesteringen som krävs varierar beroende på serie eller film.

Hur framtiden är för streaming har jag ingen aning eller åsikt om, men det är såhär jag ser på skillnaderna mellan spelstreaming och övrig streaming.

Visst ligger det något i det du skriver och du har en enorm poäng. Dock måste vi tänka på alla barn. Generationen under oss är ”lite mer” om man jämför med oss. De umgås, chillar och slappnar av till spel på det viset du beskriver. På en helt annan nivå än vad vi gör/gjorde. På TV, på ipad, på mobilen osv.

Nu kanske det är ett särfall, vad vet jag, men min 13åring såg sin första serie förra veckan men har gejmat med polare sedan 7års åldern. Spelkonsumtion är annorlunda i den yngre generationen, iaf är min åsikt det. På min tid fick vi nördar stryk, nu får du stryk om du inte spelar.

Hoppas du förstår min poäng, är skit trött 🤣

Skrivet av nmbrg:

Haha det här må vara det dummaste jag läst denna månaden. Tror du på fullaste allvar att prenumerationstjänster kommer att försvinna? Tänkte du dig bara speltjänster eller även Netflix, Apple Music osv?

Trolls be trolling..(?)

När jag ställde frågan här fick jag höra att man inte kan jämföra så

Annorlunda med GP tydligen och är bara faktiska pengar in som räknas och inte aktievärdet på att kunder är villiga att betala för ”tjänster” som bara är digitala nollor utan faktiskt värde.

Jag tror GP är här för att stanna. Dock priset vs. Nya kunder och intresse/reklam spelar rätt stor roll. Så får se om de höjer priset eller gör någpn annan lösning

Detta eller Palworld är goda GOTY kandidater

Skrivet av Rhymst:

Gör gärna remakes i denna ordning:
Zero
Code Veronica
5an
1an
Zero är ett av mina favorit spel i serien så den ser jag nog mest fram emot!

Håller med, Zero var före sin tid när det kom, så tror det blir riktigt bra i modern skrud

Uppskattar alltid dina texter! Tack och minnen väcks till liv, jag spelade det hos en kompis och hade rätt blandade åsikter redan då. Jag satt och spelade Goldeneye på konsol och Blood på PC. Som en generation emellan fast samma år

Parasite Eve får en remake! - Se muterade djur i Central park som aldrig förr

Skrivet av Broshimitsu:

Har spelat några timmar nu, och känner att spelet känns rätt mediokert. Kan dock inte sätta fingret på vad det är exakt, men det känns lite som att alla bitarna i spelet är bara "okej", och inte mer än så.

Vapenkänslan är okej, abilities är okej, banorna är okej, UI är okej, animationerna är okej, grafiken är okej, och så vidare. Har dock svårt att hitta någon som känns riktigt bra; något som ger xDefiant en överkant över andra shooters i åtminstone en aspekt. Jag märker dock direkt att det är ett Ubisoft-spel jag spelar.

De är nog snowdrop motorn som gör det att det känns som ett Ubispel!? Väldigt likt RS i känsla. Tycker du mapdesignen är medioker? Just mapdesignen är en sak som spelet står ut tycker jag. Riktigt bra flöde i matcherna. Namnen kan jag inte, men tror typ ”Arena” eller liknande är otroligt bra. Men jag är rätt skadad av cod och liknande spel också.

Tre troliga toppgrejer:
1. Indy presenteras grundligt på Xbox mässan
2. Nintendo presenterar Switch 2
3. Sony presenterar ett nytt IP

Tre drömgrejer:
1. Fable datum och gameplay!!!!!!! <3
2. Sonys nya IP ser riktigt starkt ut och inte i deras 3e persons mall. Utan nytt och nytänkande.
3. Nytt bärbart Xbox som ska konkurera med nya PSP. Älskar bärbart. Då bärbart med stort bibliotek från föregångaren och streama nya spel från hemkonsolen eller över moln genom Xcloud eller PS+

Alltså otroligt härlig shooter. Bra ”movement” med bra ”gunplay”. En blandning av RS, Cod och Overwatch. Man har tillgång till alla olika abilities från start men inte alla karaktärer. Så p2w är det inte (inte än iaf).

Dock rätt lama saker i battlepass med extremt dyra saker och skins i butiken. Enkelt att förstå progressionen för att låsa upp vapen och rätt rakt fram att levla upp dessa sen. Lite långsamt men är ändå ganska görligt. De förgjorda ”klasserna” har väldigt bra saker redan, så lätt att använda bra saker från start.

Gratis och otroligt trevligt att lira. Rekommenderar skarpt för de som gillar twitchshooters.

Edit: de jag märkt är att det inte verkar vara sådant himla min/maxande som det är i cod. Alla vapen funkar men ju mer du låser upp desto bättre. Alltså vapen du låser upp är bättre och bättre. Sedan för och nackdelar med det men blir enklare och jämnare gameplay. Tänk Overwatch typ. Det handlar mer om vilken spelstil man har istället för ingenjörsexamen och inställning på vapen

Skrivet av Sillgam:

Du säger att GP gynnar Microsoft. Presentera fakta som stödjer ditt påstående.

Har ingen sådan fakta mer än frågeställningen, Vad har de annars utöver mjukvara och tjänster? Världens största molntjänst Azure etc. Jo en liten del gör en konsol också och nu är en jätte i publicering iom uppköpet av Activision. Majoriteten av aktieägarna är inte gamers, de ser chanser att tjäna pengar så de pumpar in mer pengar i företaget. Men som jag sa tidigare, jag gissar bara nu för annars tror jag att MS går i konkurs för en liten del hanterar sin spelplattform idiotiskt, nae inte möjligt.

Skrivet av Sillgam:

Om inte branschen spelar roll kan du ju jämföra med Apple och nvidia. Eller varför inte electrolux?

Ja visst, jämför med Apple. Deras ”faktiska värde i fabriker och material” etc är inte i närheten av det extrema värdet på företaget, 2,95 biljoner dollar. Så värdet och ”pengar” är oftast på sådana företag baserat på tjänster och lösningar som molntjänster och Gamepass t.ex

Skrivet av Sillgam:

Netflix och Spotify är inte verksamma i samma bransch så varför jämför du med dessa?

Intressant. Var har du läst detta?

Tror inte branchen spelar roll när det är aktierna som styr värdet. Kolla bara Powercell etc. Ett värde styrs av vilka som vill investera, inte exakta prenumeranternas pengaflöde. Tror GP gynnar MS kraftfullt, dock behöver de kioskvältare också.

Skrivet av Molotov:

Gamepass är dömt att misslyckas.
Ja visst för indie osv kanske det funkar med en pengapåse till utvecklarna men att ge sina egna AAA titlar dag 1 och dessutom efter dyra uppköp av utgivare och studios så kommer det inte bära sig.
Det är väll om spelen säljer så pass bra fortfarande utanför gamepass som skulle vara räddningen men det är mycket potentiell inkomst som går förlorad av att göra på detta sätt.
Det börjar väll gå upp för MS att det inte håller.
Gamepass är inte bra för spelindustrin anser jag, detta såg man komma.

Så Netflix och Spotify är inte framgångsrikt? Är väl inte bara ”direkt” inkomst som räknas. Är väl också aktieägarna vad de lägger in i företaget. Luftslott som alla andra stora ”corpo”. Tesla t.ex, svårt att tro alla deras prylar och fabriker är värda i mtrl exakt lika extremt mycket som aktievärdet är? Kan ha fel, bara jag som spånar om luftslott och värde på ting och ”ting”

Tack för trevlig recension! Blir att spela i helgen mellan Xdefiant matcherna

Blir något litet ibland. Som en pizza eller lite godis. Annars är jag rätt enkel med maten och snacks. Gärna något fett istället för sött. Tävlat en del och även coachat flera atleter inom fitness och bodybuilding men även kraftsport, så är väl lite matstörd. Proteinrikt med animaliskt fett sedan lite kolhydrater för snabbt glykogen.

Japp jag är tråkig 🤣 Mat är bränsle inte njutning

Skrivet av Mr Clean:

Skulle dom inte kunna släppa en remake på nian på en gång och på så sätt spara både tid och pengar? Skämt åsido, alltid gillat Resident Evil Zero på Gamecube så hoppas på en remake. Dock inte spelat Code Veronica så vore kanske mer passande att lägga krutet där…

Ja Zero är otroligt bra spel, sjukt underskattat! Jag gillar det där skiftet mellan karaktärerna.