Inlägg av Mirage

Inlägg som Mirage har skrivit i forumet

Skrivet av Sillgam:

Det är problematiskt eftersom du och dina #gamergate vänner inte går in och gnäller om representation när det gäller spel med massa vita karaktärer. Eller har jag missat att du gjort det?

Har jag gamegate polare? Kan du berätta vem? Det låter som jag har fler kompisar än jag trodde. Jag gnäller normalt sett inte alls på representation, eftersom spelmakare brukar klara av att göra det balanserat själva. Men i detta specifika fallet är det verkligen bara för att få DEI poäng.

Skrivet av Påskmust:

Ja, det var ju som sagt du som var först ut med att kalla mitt inlägg rasistiskt. Om du brydde dig om mångfald så mycket så borde du vara glad att ett spel har fler färgade karaktärer än vita, men istället klagar du över hur hemskt det är, så det blir ju tydligt vad du egentligen är ute efter.

Vad exakt är problematiskt? Att jag inte håller med dig?

Du kanske skulle testa att vara glad för andras skull som äntligen får bli representerade mer istället för att bara tänka på dig själv? Och jag lovar att det inte är farligt att spela som en karaktär som har en annan hudfärg eller ett annat kön. Dumt att begränsa sig på det sättet.

Jag känner att jag är klar med den här diskussionen nu.

Lustigt du tror jag begränsar mig på något sätt, du verkar väldigt fylld av förutfattade meningar. Och jag trodde du också ville ha jämlikhet och mångfald, men du verkar mer intresserad av att andra än vita representeras mer, med tanke på att du sade "Du kanske skulle testa att vara glad för andras skull som äntligen får bli representerade mer istället för att bara tänka på dig själv? "

Varför ska någon representeras mer än någon annan? Du verkar ha självhat mot din egen hudfärg. Vad woke folk gärna kallar "white guilt".

Skrivet av Påskmust:

Vad sa jag som var rasistiskt? Hela ditt utspel i den här tråden känns ganska problematiskt och sen att du så gärna kallar mig rasist får mig att misstänka att du bara bekänner dina egna färger. Men jag ska erkänna så här i efterhand att det var onödigt av mig att skriva på det sättet och jag hoppas att jag har fel om dig.

Jag förstår inte riktigt, vad var det som hände här menar du? Säger du att karaktärerna i spelet från början var vita och sen byttes ut mot färgade?

Att kalla personen man debatterar med "rasist" när du inte håller med honom verkar kutym, och det svänger åt båda hållen. Hur är mitt utspel "problematiskt"? Att jag ifrågasätter bristen på mångfald?

Det jag säger är att med tanke på politiseringen av spelmarknaden på senare år, så ser jag bara röda flaggor med en presentation som denna.

Skrivet av Sevenix:

Jag fick precis bingo på min bingobricka

Du säger jag har fel? De fokuserar inte endast på hudfärg och pronomen?

Skrivet av Margy:

Jösses. Du har inte ens sett trailern men ändå nått dessa slutsatser?

Du svarade inte heller på någon av mina frågor. Du kanske borde vara ärlig med varför du tycker detta är "woke". Är det jobbigt när personer som inte är vita förekommer i spel?

Nej, det är inte jobbigt när alla blir representerade. Men nu ska det uteslutas pga hudfärg, och det är inget annat än rasism.
Jag svarade vad woke är. Sen att du inte accepterar svaret är ditt problem.
Din första fråga är så absurd att jag ignorerar den.

Skrivet av Påskmust:

Fint försök att projicera din rasism över på mig. Jag tycker faktiskt inte att alla behöver representeras i alla spel, det är helt upp till skaparna av spelet. Det finns ju hur många spel som helst där samtliga karaktärer är vita och ingen här bryr sig, men när det kommer ETT spel där dom istället är färgade så är det alltså rasism enligt dig? Tycker du att Black Panther är en rasistisk film också? Det är tydligt för mig att om man har problem med karaktärers hudfärg så är det inte spelet det är fel på.

Jag projicerar ingenting. Säg vad har jag sagt som är rasistiskt?
Black Panther hade varit rasistisk om karaktärerna bytts ut mot andra färger än bruna för att "alla ska representeras". Du vet, det som hände här.

Om någon har problem med hudfärg är det företag som Sweet Baby Inc. Hela deras idé handlar om hudfärg.

Skrivet av Margy:

Jag börjar med en enkel fråga - är du rasist?

Spelet utspelar sig i en annan galax med "utomjordingar", robotar och vad som ser ut som humanoider med olika härkomst men enligt dig är detta "woke"?

Förklara vad som är "woke" och dåligt med trailern?

Har inte sett trailern, såg screenshot på vilka du kan spela som. För att vara för diversity och inclusitivity så saknas folkslag, och fokus är lagt på andra. Sen att de specar pronomen är en komplett onödig funktion som endast skriker woke.

Skrivet av Påskmust:

Usch, det är verkligen synd om oss vita män som inte alls har varit överrepresenterade i tv-spel i årtionden.

Ja? betyder det vi inte ska representeras längre? Låter ganska rasistiskt.

Skrivet av Påskmust:

Ja, för skillnaden är enorm? En vit man som klagar på att han inte representeras tillräckligt ofta i spel är något jag inte kan ta på allvar när det har varit näst intill en standard sedan mediet föddes.

Absolut ingen skillnad. Antingen så representeras alla, eller så vinner rasismen. Du verkar tycka rasism mot vita är ok, och det får stå till dig att du gillar sådant.

Skrivet av Påskmust:

Är du upprörd över bristen på vita karaktärer?

Ja, jag känner mig inte representerad.

Skrivet av Margy:

Kan vi inte få slippa detta tjat så fort en del ser personer av varierande härkomst i ett spel?

En del? Se på casten.

Concorde kommer dö woke döden inte så jätte länge efter launch.

Inte ett enda intressant spel. Det är fan imponerande att lyckas med det.

Missnöjd med storyn i 2an och hur jävla elitsoldat MJ är.

Här är vår ragdoll Tina, efter jag förolämpat hennes förfäder (jag nös).

Hennes son, Leopuff ligger ofta såhär och bara slappar. Han fick sitt namn eftersom han i slutet av sina mjauningar (ja, det är ett ord) puffar luft. Låter helt stört, aldrig hört en katt göra så förr.

Skrivet av ProPain:

Min tanke är tvärtom. En NPC man interagerar med i spel är något som skall fylla ett syfte, inte bara fylla ut tiden. Hade jag spenderat 10min i ett spel med att tala med någon som inte ger mig någon som för historian framåt eller ger mig relevant information så är det bortkastad tid IMO. Jag kan dock se det som användbart för att skapa relevant bakgrundsbrus är där t.ex NPCs har organiska samtal när man rider igenom en stad i RDR3.

Var och en till sitt. Jag föredrar en riktig konversation.

Skrivet av Zidious G:

Kapabla Days Gone var inte utan problem men slutade riktigt otäckt och spännande. Men det verkar inte bli något Days Gone 2 sägs det.

Kom hit för att säga detta. Cliffhangern i ett av mina favoritspel någonsin är olidlig.

Såg lika janky ut som ettan på gameplay videos. Normalt sett min typ av spel men ogillade ettan så jag skippade denna också.

Tycker AI i spel låter som en fenomenal idé. Speciellt om man ska snacka med NPC'er, nu kanske man kan få mer organiska svar än samma inlästa rader.

Skrivet av PeTTs0n:

Jodå, kampanjen i både Dark Crusade och Soulstorm var spelbar som samtliga faktioner (så även Tau/T'au), och narrativet anpassades efter den faktion man valde. (Källa, "Much like its popular predecessor, Dark Crusade, Soulstorm is a stand-alone expansion pack. All nine factions are available for play in the campaign and single player skirmish games".)

Ok, då minns jag fel! Det enda jag minns är att Soulstorm inte var någon höjdare, och att Dark Crusade var underbart.

Har endast kickat ett fåtal rövhattar, men ett sådant här system kommer troligtvis hamna på rövhattarnas sida eftersom så länge de beter sig som svin inom parametrarna för vad AH tycker är acceptabelt svin, så händer ingenting.

Tack, men jag kör hellre en ishacka genom huvudet.

Skrivet av PeTTs0n:

Jodå, de var med både i Dark Crusade (där de lades till) och i efterföljande Soulstorm. Spelade dem ganska mycket när det begav sig.

Ok, de lades till. Därför jag inte minns, spelade det när det var nytt och har inte spelat det så mycket sedan dess.
Soulstorm spelade jag bara single player kampanjen och där kunde man inte spela dem.

Skrivet av Neroz:

Hur är spelet idag?
Läst att akt 3-4 är väldigt buggiga jämfört med akt 1-2.

Ska jag invänta köp eller är det spelbart helt igenom idag?

Skrivet av Mr Disco Cyborg:

Hade hemskt gärna vilja veta detta också.

Splet verkar ju grymt, men hur är det med buggfesten? Är det bättre nu än vid release?

Hade aldrig några större problem med buggar. Prestandan var hemsk från dag 1 och har inte förbättrats, iaf inte för mig. Men ni kan lätt spela det utan större bugg-oro.

Minns inte T'au i något av de spelen. Dark Crusade hade väl Space Marines, Chaos, Necrons, Eldar, Orks och Imperial guard medans Soulstorm handlade som Sisters of Battle?