Introduktionsfilmen där en yngling styr bilen med Wiimoten i ena handen och en läsk i den andra ska inte tas för allvarligt. Visst, det här är ingen racingsimulator, inte Gran Turismo eller Forza. Men det är (med undantag för #Shift) heller aldrig något som Need for Speed utgett sig för att vara. Det handlar om overklig tv-spelsunderhållning i ett klassiskt bilspelformat men jag och sjuåriga Lova skippar ändå läsken och kör våra bilar med samma ratt som i #Mario Kart.

Lyckligtvis finns det så många alternativ för styrkontrollen att man kan gasa, bromsa och boosta på exakt samma vis som med Mario eller Yoshi i bilen. Med andra ord har jag ingen chans att hänga med Lova i svängarna. Du har fem styralternativ att välja mellan: tre med wiimote (både med och utan rörelsekänslighet), Gamecube-handkontroll eller Classic Controller.

Speedat på Wii

Det första intrycket blir ändå ganska avmätt. Det finns ett gäng hysteriskt färgglada bilar, banor och spellägen men spelupplevelsen är inte märkbart större än jag minns från #Underground på min gamla Xbox, och det var ändå för fem år sedan.

Ambitionen med Nitro verkar uteslutande vara att få ut en Wii-anpassad titel i serien lagom till jul. Att sedan en del banor är riktigt snygga kommer knappast som någon större överraskning, något har väl utvecklarna lärt sig sedan den första delen dök upp för sisådär femton år sedan.

Nitiska polisbilar dyker upp och gör livet surt för stackars street racing-förare. I början ger de spelandet variation men de blir snart tjatiga. Enda räddningen från de datorstyrda konstaplarna är att åka på ett antal polisbrickor längs vägen, men de är för få för att förhindra viss frustration. Det står i instruktionsboken att polisbilarna främst terrar de som ligger bäst till i loppen men jag fick tidigt erfara att det verkar vara en sanning med viss modifikation. Fast den uppladdningsbara nitron (åk på ställ genom kurvorna för att ladda upp den) är ett bra hjälpmedel för att undvika lagens långa arm.

Hör Mario Kart och #Burnout: Revenge till dina absolut favoritspel får du säkert roligt med Need for Speed: Nitro. Det fyller definitivt sin funktion som ett lättsamt racingspel, särskilt som det råder brist på sådana släpp till Wii. Men det har egentligen inget nytt att tillföra genren som sådan.