Gårdagens rykten om en stundande krasch för den svenska utvecklaren #Grin besannades idag. P3 Nyheter har information om att en ansökan om konkurs har skickats in till Stockholms tingsrätt.

- Det är den värsta konsekvensen av den ekonomiska krisen hittills, säger Pär Strömbäck på #Dataspelsbranschen till P3.

Han tror heller inte att vi har sett slutet på konsekvenserna av finanskrisen i den svenska spelbranschen. De som arbetar med utländska utgivare är särskilt drabbade då det ekonomiska stödet kan försvinna väldigt snabbt tillägger han.

När vi tidigare idag var i kontakt med Kronofogden fick vi informationen att Grin hade en skatteskuld på över en miljon kronor och även ett öppet ärende på över två miljoner kronor till #Fatshark. I det senare fallet var inget beslutat ännu och förhoppningsvis kommer det inte att påverka nyannonserade #Lead & Gold: Gangs of the Wild West.

Grin AB grundades av bröderna Bo och Ulf Andersson 1997. Det fick sitt internationella genombrott 2006 när de gjorde datorversionen av soldatsimulatorn #Ghost Recon: Advanced Warfighter. I år släppte de två filmlicensspelen #Terminator Salvation och #Wanted: Weapons of Fate, som båda fick ett svalt mottagande, samt ett nytt spel basera på den klassiska titeln #Bionic Commando.

Uppdatering: På onsdagskvällen kom också det officiella beskedet från bröderna Andersson. På företagets officiella sajt finns nu ett avskedsbrev där de tackar alla sina anställda och alla som spelat deras spel. De ger också en känga till en rad icke namngivna utgivare som enligt dem "förhalat betalningarna så att kassaflödet till slut blev ohållbart".