#Blizzard Entertainments Rob Pardo har i en intervju med Techland medgivit att företaget har en tendens att tillkännage sina titlar för tidigt.

- Vi tillkännager alltid alla vår spel för tidigt. Vi förstår det och säger, "Alltså, nästa gång ska vi inte göra det." Vilket vi alltid misslyckas med. Men jag misslyckas hellre med det än misslyckas med att få spelet grymt. Jag tror det är säkert att säga att, tja, (Diablo III) inte kommer släppas nästa år.

Rob berättar också att företaget inte pressar sina titlar för att komma ut i ett visst finansiellt delår. Som exempel benämns #WoW: Burning Crusade som släpptes ungefär tre veckor efter julen 2007. Det hade kunnat pressas ut, men Rob menar på allt fokus ligger på att spelen ska vara så bra som möjligt, så att alla ska vilja köpa spelen när de väl släpps.

- Vi har haft fel (när det gäller släppdatum) så länge jag kan minnas... Så det är därför vi inte ger några släppdatum längre.

Lite självkritiskt avrundas intervjun med att när Blizzard tillkännager ett spel så kör de på: "Här är spelet vi arbetar på, vi kommer börja snacka om det och vem vet när det släpps."

Det går alltså att urskilja att Diablo 3 nästan säkert inte släpps nästa år. When it's done, helt enkelt.