Igår blev det klart att #Bungie tecknat ett tio år långt, exklusivt avtal med #Activision men det gäller bara utgivningen av deras spel. Rätten till sina varumärken stannar i företaget.

Eftersom betaaktuella #Halo: Reach är deras sista titel i ringvärlden är många såklart nyfikna på vad som kommer härnäst. Mer #Marathon kanske? När Kotaku intervjuade Brian Jarrard krossades eventuella nostalgigjutna drömmar, spelet kommer att utspela sig i ett helt nytt universum.

Vi arbetar på ett helt nytt actionsspelsuniversum och vi kommer definitivt inte att återvända till något från vårt förgångna. Med skalan och våra ambitioner - hur modigt vi vill att det ska vara och hur mycket tid vi vill att folk ska spendera i vårt universum - kommer att det att kräva våra bästa och skarpaste talanger på studion för att göra det till verklighet

Vi får också veta att idén arbetades fram redan för några år sedan och folket bakom det allra första #Halo-spelet har varit inblandade. Vi kommer däremot inte att få veta något om projektet i år, först vill de se till att Halo: Reach blir klart och får den uppmärksamhet det behöver. Inget E3-avslöjande, med andra ord.