Nästa månad är det dags att ratta runt en gammal herrgårdsvagn i en övernaturlig zon i jakt på svar, material och en väg ut. I en ny video har Ironwood Studios gett oss en genomgång av den spelmekaniska loopen i Pacific Drive.

Allt börjar i garaget, där man får reparera eller ersätta delar av bilen, skapa uppgraderingar, pimpa med nya färger och diagnostisera de olika egenheter som bilen utvecklar under resans gång. Därefter får man planera sin rutt via kartan, som listar både vilka faror och resurser man kommer att stöta på – zonen är dock föränderlig och allt visas inte på kartan.

Väl ute på vägarna och i terrängen är det resurser man ska hålla utkik efter, vilket kan hittas i bilvrak, i anläggningar och på andra platser. Den dyrbaraste resursen kommer från enheter som kallas för ankare, som samlar in energin från zonen för att motverka att den sprider sig. Denna energi samlar man in, och när man har tillräckligt kan man öppna en portal tillbaka till garaget – det enda sättet att återvända.

Portalen öppnas dock en bit bort, och när det sker så lägger zonen i en överväxel för att sätta käppar i hjulet för en med en instabilitetsstorm. Det blir alltså en kamp mot klockan för att hinna till portalen. Undan för undan låser man upp nya ritningar att uppgradera bilen med, som låter oss ta oss djupare in i zonen.

Pacific Drive släpps den 22 februari på pc och Playstation 5.