Den interaktiva streaming-upplevelsen Silent Hill: Ascension har fått en del kritik om allt från kvalitén på minispelen till monetiseringen. Inte heller berättandet håller sådär jättehög nivå, och i vissa fall är det så dåligt att en del hävdat att manuset måste vara AI-genererat.

Det har fått Jacob Navok, vd för utvecklaren Genvid, att ta till orda och tillbakavisa påståendet. På Twitter/X skriver han att varje ord i Ascension är skrivet av riktiga människor, inklusive personer som bland annat jobbat på Telltale-titlar, Pixar-titlar, God of War Ragnarök och Resident Evil Village.

Han medger att de experimenterade med AI för olika ändamål för några år sedan, men att resultaten inte var bra nog och att det enda de använt AI till i Ascension är att se till att inga olämpliga kontonamn används.

Den scen i Ascension som fick bägaren att rinna över för många är en där en bärplockare plötsligt dyker upp i skogen. Det som följer är en märklig konversation där han frågas om han sett något märkligt i skogen, vilket han svarar ja på, helt utan att utveckla vad det är han har sett – han vill hellre prata om sylt.