Hogwarts Legacy har försenats i omgångar till Nintendo Switch, men när nu de första bilderna släppts (bildspel hittar du ovan) får vi ändå hopp om att senaste budet – 14 november – kommer att hålla. Men hur pass bra kommer titeln bete sig på Switchen som fyller sju i vår...? Rejäla slutsatser är svåra att dra av några bilder men att det är grafiskt bantat, ja, det kan vi slå fast.

Att jämföra ger inte sällan bra riktmärken, och undertill ser vi Switch-bilderna ställas mot sina motsvarigheter till current-gen (PS5 i det här fallet). Oskarpare och mer detaljfattigt. En del AAA-utvecklare har valt att streama spel till Switch, men Hogwarts Legacy släpps alltså "på riktigt".

Harry Potter på PS1:an.

En del skämtsamma inlägg görs på sociala medier, där spelet bland annat jämförs med Harry Potter på PS1. Samtidigt finns det de som imponeras och jämför med PS4-versionen, men menar att bilduppdateringen i Switchens bärbara läge blir en stötesten. Ganska snart får vi svar på frågorna.

Releasen på pc, PS5 och Xbox Series skedde redan i februari. PS4 och Xbox One? Maj. Hogwarts Legacy på Switch är alltså sist på bollen, och vi får se vilken slags magi man lyckas pressa fram.