Den 16 november blir lönnmördandet lite mer personligt och hoppandet mellan hustaken betydligt mer skrämmande. Assassin's Creed Nexus VR är nämligen ett virtual reality-spel till Meta Quest 2 och Quest 3, där vi får axla rollen som inte färre än tre olika lönnmördare från seriens tidigare delar: Kassandra, Ezio och Connor.

Utannonseringen skedde med en hyfsat trist förrenderad trailer, men nu har Ubisoft släppt en ordentlig gameplay-genomgång som ger oss en titt på hur spelet faktiskt ser ut.

Och det gäller att ha VR-vanan inne om man vill köra med "full locomotion", för vi kommer att springa, hoppa, svinga och klättra oss genom spelvärldarna (italienska renässansen, amerikanska frihetskriget och antika Grekland). Det går dock även att förflytta sig med teleportering.

En av de häftigaste funktionerna är enligt utvecklarna själva de ikoniska gömda klingorna som alla tre kan fälla ut vid handlederna, och utöver dessa har var och en tillgång till en personlig uppsättning vapen, inklusive pilbåge, armborst, yxa, kastknivar och svärd.