År ut och år in fortsätter trenden vara tydlig: digitala spel säljer mer, fysiska spel säljer mindre. Detta till trots tror Ubisofts Chris Early att det alltid kommer finnas utrymme för fysiska releaser.

Vissa kommer alltid vilja äga den fysiska skivan. Jag tror inte att det försvinner. Tror jag att försäljningen av fysiska exemplar kan minska med tiden? Visst, men kommer den att försvinna helt? Det tror jag inte.

Det säger Early, enligt Ubisoft-webbplatsen. Samma Ubisoft har slagit på stora streaming-trumman och köpt rättigheterna för att streama de Activision Blizzard-spel som släpps de kommande femton åren. En teknik de tror kommer ta ordentlig fart – när farthöjningen kommer.

Men Early tror alltså att detta inte kommer innebära döden för fysiska spel.

Det finns en marknad för samlarutgåvor. Det handlar också om att ge fysiska föremål och möjliggöra tillgång så att människor enkelt kan köpa ett spel i en butik och ge dem till sina vänner eller familj.

Sony har sagt att den digitala försäljningen stod för 67 procent under föregående räkenskapsår på Playstation. Alla spel släpps dock inte i fysisk form. Aktuella Alan Wake 2 är ett sådant.