Det gick inget vidare för People Can Flys Outriders, som är det live service-spel studion släppte i samarbete med Square Enix under 2021. Studion står dock bakom spel som Bulletstorm och Painkiller, så visst sjutton har de kompetensen att släppa något riktigt bra.

Det får vi hoppas att deras nästa projekt blir, som enligt en rapport till företagets investerare ska vara ett AAA-spel som ska ges ut av Microsoft. Det går under arbetsnamnet Project Maverick och ska ha en total budget på 30–50 miljoner dollar, eller 320–540 miljoner kronor.

Finansieringen är det helt och hållet Microsoft som står för, och spelet ska även baseras på ett varumärke som Microsoft äger. Avtalet ingicks för bara ett par dagar sedan, så räkna inte med att se eller höra något konkret om spelet på ett bra tag.

People Can Fly arbetar såvitt vi vet även på ett "banbrytande projekt" som Take-Two tidigare var inblandade i. De sistnämnda drog sig dock ur det hela förra året, då People Can Fly uppgav att det inte skulle vara några problem att ge ut spelet själva.