Speljätten EA minskar personalstyrkan med 350 personer. I huvudsak är det medarbetare inom marknadsföring och publishing som får gå, och beslutet kommer betyda att man stänger kontor i Ryssland och Japan.

Uppgiften publicerades av Kotaku, och har därefter bekräftats av EA. Företagets vd Andrew Wilson säger att nedskärningarna görs som en anpassning till en förändrad omvärld, och målet är att höja kvalitén på de spel och tjänster man skapar. Wilson beklagar också uppsägningarna och säger att det var ett tufft beslut att fatta.

EA säger att man har 9 000 anställda totalt. Det finns inga uppgifter till om nedskärningarna drabbar anställda i Sverige. När FZ frågade svenska EA hänvisade de till Wilsons uttalande.

Kotaku har kommit över vad som uppges vara ett brev från Wilson till EA:s personal. Där står ungefär samma sak som i hans kommentar till Kotaku: att nedskärningarna görs för att man inte är nöjda med sin egen prestation. EA:s mål är att vara världens bästa spelföretag, och där är man inte i nuläget, säger Wilson. Nedanstående kommer Wilsons påstådda text till personalen. Såvitt känt är det inte bekräftat att texten är äkta, men det ligger som sagt i linje med Wilsons officiella uttalande.

Vi har visionen att vara världens bästa spelföretag. Om vi ska vara ärliga mot oss själva är vi inte där just nu. Vi har jobb att göra med våra spel, vår relation till spelarna och våra affärer.

Inom företatget tar team krafttag för att säkerställa att vi gör spel och livetjänster av högre kvalitet, att vi når fler plattformar med vårt innehåll och våra prenumerationer, att vi förbättrar våra Frostbiteverktyg, skärper våra nätverks- och cloud gaming-prioriteringar, och minskar klyftan mellan oss och våra spelarcommunities.

Tidigare i år har vi sett ett par andra betydande nedskärningar, där den mest omtalade var Activision Blizzards uppsägning av omkring 750 anställda, trots att man gjorde betydande vinst. Men också Arenanet har skurit ner på personalen nyligen.