Att det går väldigt bra ekonomiskt för vissa personer på Youtube är inga nyheter och ibland läser vi om personer som får ovanligt stora donationer under streams på Twitch. Däremot blev vi lite förvånade när vi började räkna på hur mycket pengar personen med flest prenumerationer på Twitch faktiskt tjänar. Spoiler: det är miljontals kronor i månaden.

Trots att Tyler “Ninja” Blevins inte har flest tittare eller följare har han lyckats samla flest betalande prenumeranter och för bara några dagar sedan passerade han 100 000 stycken. Det är mer än dubbelt så mycket som andra uppmärksammande streamers såsom DrDisrespect. I skrivande stund har han 124 805 prenumeranter och i och med att standardavtalet med Twitch ger hälften av prenumerationsintäkterna (drygt 40 kr) till innehållsskaparen drar han in drygt 2,5 miljoner kr i månaden. Utan att räkna in donationer och intäkter via sponsoravtal.

Blevins har streamat spel i sju år och fokuserade i början av sin karriär på Halo men har likt många andra senaste tiden kört Fortnite som passerat Battlegrounds i antalet tittare på Twitch. Om du är nyfiken på att veta mer om honom finns det en två år gammal dokumentär på Machinima.