Framgångssagan #Star Citizen är på väg att bli två spel, förklarade utvecklarna nyligen. Den 14 februari – på Alla hjärtans dag, av alla dagar – bryts storydelen Squadron 42 loss. Med start då säljs kampanjdelen Squadron 42 och "persistent universe"-delen (vi kan kalla den Star Citizen – rätta oss om vi har fel) som två separata spel.

Icke helt ovanligt i dessa sammanhang har RSI:s kommunikation lett till förvirring bland spelarna, och i en ny artikel benar man ut vad som sker och vad det innebär.

Om du redan köpt Star Citizen påverkas du inte av delningen. Du har då fortsatt tillgång till både huvudspelets persistenta värld Star Citzen och Squadron 42:s singleplayer-kampanj. Samma sak om du redan köpt Squadron 42-paket, då har du tillgång till Star Citizen-delen.

Delningen förklaras med att det är något man hela tiden planerat för. Tidiga backers skulle få lägre pris på spelets startpaket än de som klev in senare, och i ett senare skede låta spelarna köpa de delar de helst ville ha (vilket nu alltså ska ha skett).

Båda delarna funkar fristående från varandra, men de kan också spelas ihop. Och om man köper en del kan man för en liten summa till få tillgång till den andra delen också. Priset för båda blir lite högre än vad spelet kostar nu innan splittringen, så om du är i köpartagen är det hög tid att slå till.

Och så priserna. Startpaketet Aurora (som innehåller universumet) och Squadron 42 kommer kosta 45 dollar styck. Om du köper det ena får du lägga till 15 dollar för att få med det andra också. 60 dollar för båda, alltså. Men för att det inte ska bli för enkelt att förstå flaggar man för att priserna kan ändras framöver.

Fram till delningen nu på söndag kan spelet (ja, det är ju fortfarande ett spel) testas gratis. Och om du köper det innan splittringen ingår som sagt båda delar, och du kommer lite billigare undan. I nuläget får du hosta upp 51 euro för #Star Citizen inklusive något av de billigaste skeppen.