#Star Citizens testservrar kommer inom en snar framtid förses med first person shooter-modulen Star Marine. Upphovsmannen Chris Roberts viskade nyligen om att den förhoppningsvis är redo för testning i augusti, och i en färsk kommentar förstärks förhoppningarna: på de publika testservrarna kan du spela Star Marine-modulen "inom en väldigt nära framtid", säger Roberts till Gamesindustry.biz.

Modulen har utvecklats av det utomstående företaget #Illfonic, men de har nu fråntagits uppdraget och istället sköts det sista kodandet av #Cloud Imperium Games själva. Enligt Roberts är det en del i en långsiktig strategi: att när den egna studion genom åren växt till sig har man inte längre behov av tredjepartsutvecklares tjänster, vilket var fallet för ett par år sedan.

Star Citizen finansieras helt och hållet med gräsrotsfinansiering, och har i nuläget skramlat ihop 87 miljoner dollar. När det las upp på Kickstarter för knappa tre år sen var målet 500 000 dollar. Det drog in 2,1 miljoner. Vi tyckte det var mycket.