Den fristående studion #Crate Entertainment, som består av utvecklare som bland annat gjorde #Titan Quest, håller på att göra ett nytt action-rpg. I ett par år har de filat på Grim Dawn finansierat endast med deras egna besparingar. Nu ansluter de sig till kickstarter-trenden. 280 000 amerikanska dollar, nästan två miljoner kronor, vill företaget ha för att kunna anställa fler personer på heltid så att de kan slutföra sitt spel.

Grim Dawn ska utspela sig i en öppen värld där spelaren kan ta olika beslut som påverkar upplevelsen. Bland annat kan du ta dig runt som du vill i världen och stödja de fraktioner du vill – och skapa dig fiender i processen. Utvecklarna ska lägga mycket fokus på striderna som ska bli actionfyllda och påtagliga.

#Titan Quest blev ett mycket uppskattat spel. Det blev förärat fyra FZ-loggor och sålde över en miljon exemplar. Men utgivarna ville inte låta spelstudion göra en uppföljare. Därför skapade de före detta #Iron Lore-anställda en ny studio för att göra ett nytt action-rpg – genom nära kontakt med fans.

– Utgivarna sade att de inte var intresserade av fler pc-exklusiva action-rpgs. Eftersom jag är passionerad att göra sådana här spel tänkte jag inte ge upp. Och jag visste att det fortfarande fanns många fans där ute som ville ha komplexa traditionella spel för pc.

För att få hela berättelsen och filmklipp från spelet kan du kolla in videon nedan.

http://www.kickstarter.com/projects/crateentertainment/grim-dawn/widget/video.html