Apples grundare och tidigare vd Steve Jobs avlidit. Den 56-årige legenden förlorade i går en mångårig kamp mot cancer i bukspottkörteln.

Den 24 augusti i år avsade han sig sin position som VD för Apple, och rekommenderade Tim Cook som nästa person att styra kajutan. Steve Jobs var en av ledstjärnorna bakom inte bara Apples makalösa framgångar, utan köpte under slutet av 80-talet upp Lucasfilm Ltd vilket under Jobs ledarskap i sin tur blev Pixar Studios. Även om Apples innovationer främst berör andra områden än spel har Iphone och nätbutiken App Store, med mängder av spel till lågt pris, öppnat ögonen för spel för många som annars kanske inte alls intresserat sig för det. Apple har därmed haft stor del i det genomslag som casualspelandet fått på den stora mainstreammarknaden, bland annat med spel som #Angry Birds och Wordfeud.

Steve Jobs diagnostiserades 2004 med bukspottkörtelcancer vilket är en av de dödligaste cancerformerna att råka ut för, men lät inte sjukdomen hindra honom från att fortsätta göra Apple till ett av världens mest betydelsefulla företag.

2005 talade Steve Jobs inför nyexaminerade Stanford-studenter om hur man måste leva innan man dör. Se inslaget nedan.