De läckta filmerna från #Battlefield 3 som vi rapporterade om i måndags var mindre populära hos #Dice än hos er läsare. Det rörde sig om ett par klipp från en tidig intern version av spelet till Xbox 360 som filmats med handkamera (kvalitén var därefter), och företaget har gjort sitt bästa för att städa bort filmerna från nätet. Dice-chefen Karl Magnus Troedsson säger att man är besvikna över att det grovhuggna materialet läckt ut.

– Att se spelet i kass 320x240-upplösning på Youtbe är inte hur vi vill att folk ska uppleva spelet, säger Troedsson till Eurogamer. Vi vill hellre att de väntar tills vi visar spelet i riktig HD-kvalitet. Det ligger åtskilliga hårda arbetstimmar av teamet i detta, och naturligtvis är vi besvikna. Men visst, sånt här händer.

Den absoluta majoriteten av det Battlefield 3-material som visats kommer från pc-versionen, och det beror enligt Troedsson på att det är huvudplattformen. Men han dämpar farhågorna för att konsolversionerna ska vara mindre genomarbetade, och menar att köparna kommer bli fullt tillfreds också med PS3- och Xbox 360-versionerna.

Kör du Windows-versionen kan du kriga online i matcher för upp till 64 spelare, medan konsolspelarna får nöja sig med 24-spelarmatcher. Däremot stöds jetplan i samtliga versioner.