Inlägg av Sandal

Inlägg som Sandal har skrivit i forumet

Skrivet av mobmoben:

Mer konspirationsteorier kan man ju ha

Seriös? Detta är dokumenterade händelser som rapporterats om I tidningar och nyheter. Du borde sluta få dina nyheter ifrån Avpixlat.

Skrivet av Aletheides:

Spelet marknadsfördes som något helt annat, de försökte agera på det som utlovats och misslyckades kapitalt, så det gäller att ha koll på vad som faktiskt gjorts. De siktade tex inte på 16 spelare, de siktade på hundratals på skärmen samtidigt. Illum var byggd som en RvR (Realm Vs Realm) PvP planet vid launch där spelar guilds kan äga områden och slåss om dem, tänk guild wars 2, Dark age of Camelot, Warhammer online eller ESO. De hade en stor rekryteringskampanj innan launch med en egen webbsida som lät RvR PvP guilds från andra communities skriva upp sig och boka sina namn samt lägga till medlemmarna i förväg med möjlighet att markera allierade och fiende guilds som skulle föras över till spelet vid launch. Detta för att sno över guilds från RIFT, Warhammer online och andra liknande MMOs.

Vid launch så fördes datan över från websiten och inga löften hade reviderats. Men som bekant så kunde spelet inte hantera speciellt många spelare samtidigt. När folk levlat igenom SP storyn och tagit sig till Illum, vilket inte tar speciellt lång tid med launch content, så möttes man av servernoder som crashade konstant så fort flertalet spelare vistades i samma område. Inte bara på illum utan även i PvP områdena i övriga spelet vilket drabbade även SP delen. Så det var även servern som inte pallade, inte bara klienten.

Det slutade med ett praktfiasko. Ansvariga fick lämna företaget. Spelare lämnade SWTOR i drivor pga instabiliteten och de brutna löftena där SP WoW mekaniken inte var nog för att hålla någon kvar efter SP storyn var uttömd. När SWTOR gick igenom FTP stålbadet och hela spelet dummades ned där all svårighetsgrad i sp togs bort, så gjordes även Illum om till en SP zon. De gav alltså upp på hela iden med RvR trots storsatsningen. Det har mjölkats på sparlåga sedan dess med ett litet "skeleton crew" devteam precis som andra MMOs som misslyckats. Det gjordes en punktinsants när story expansioen lades till men den varade inte länge. Så att något funnits i 10 år betyder inte att det lever och frodas. Det finns mängder av misslyckade äldre MMOs som mjölkas på kyrkogården precis som SWTOR.

Så att beskriva spelet som annat än ett fiasko är omöjligt.

Nja om du verkligen spelat SWTOR så vet du att man kan ändra svårighetsgraden på quests, sen att den kanske inte alltid är det svåraste vist. Alla MMOn som släps har samma problem, de ska på något sätt konkurrera med WoWs endgame "out of the box" när wow hade haft år på sig att släppa endgame.

sen att spelet är buggit och laggit säger jag inte emot, men ack så roligt, och gott om endgame vid det här laget!

Som i så många trådar innan handlar denna tillslut om steams 30% (som för övrigt alla hade förut). Det värsta med detta argument är att folk som klagar på procentsatsen inte har kommit med något underlag om varför det skulle vara dåligt. Hur mycket kostar det för Steam att hosta spel samt fortsatt utvecklingsarbete av sin platform. Om man bara går på hur steam fungerar mot hur Epic fungerar skulle jag säga att de 30% behövs för att utveckla en dräglig service.

Allt detta är bara spekulationer som kommer ifrån att att Epic sa Steam bad!

Nu är jag inte heller förtjust i det mesta som Steam gör, men deras service fungerar och jag har inte några som helst problem med varken store eller spel.

Skrivet av CARTMAN:

Mitt resultat: 5/10.

Bajsmacka AktieBolag. Sedan tog det mig nästan 12 fucQing minuter. Den tiden var rekord. hehe.
Skyller på min ADD o sjuhundra andra diagnoser. hoho. Har väldigt lätt att tappa koncentrationen o måste ofta läsa om samma mening flera gånger vilket är lite trist..

WTF... Trodde jag var överlägset långsammast på FZ community o så ser jag ditt fina inlägg där du klockar in på över 14 hela minuter.
____________________________________________________
"Quiz: Quiz med kids
Mitt resultat: 4/10

Du är mer en PEGI 18-kille/tjeja.
Snittresultatet bland alla deltagare är 5,85/10. Jag klarade quizet på 14 minuter 24 sekunder."

GSF poppade medans jag gjorde Quizzen så spela en match mellan svaren

inte ett bra spel på listan (enligt mig) är stolt över resultatet!

Vad e detta för diskution det är d2, samma spel med en ny grafisk overlay och lite nytt lul lul, hur bra blir det... Vad tyckte ni om original D2?

2 tredjedelar utav studion jobbar på hur man kan få in olika sorters pengar scamms i spelet

Skrivet av Dunder:

Hur är den inte utdöende om ingen under 40 bryr sig om den?

Du verkar utgå ifrån din egna lilla bubbla, nej "gammel" sport är inte utdöende, långt ifrån. Mer behöver egentligen inte sägas, förutom att bara för att något nytt blir populärt betyder inte att det gamla försvinner, bara inom e-sport är det så tyvärr.

Skrivet av Hanzo:

Vad är sport?

Är Shack en sport?
Är Poker en sport?
Är Uno en sport?
Är Dota en sport?

Det ser inte ut som "esport" är allmänt accepterat. Det krävs fysisk aktivitet.
Dessutom är som många vart inne på, esport en väldigt bred term.
Esport = datorspelstävlingar

Kanske är datorspelsturnering en bättre term än "esport"?

Innan "esport" blev populärt så skrev man ju "VM i datorspel".
År 2005: https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.61195/vm-i-datorspel-kommer...

Man kan ju lika gärna skriva DOTA VM eller VM i Starcraft etc.
Det är mer träffande än VM i bollsport

Sport betyder spel så ja allt de där är sport, dock är det inte en idrott, hela problemet ligger i att på engelska skiljer man inte på sport och idrott utan allt heter sport!

Den blinkar och laggar när live är igång, om man skrollar ner så hackar sidan ner snarare än rullar tills du lämnat top grafiken. Om du inte skrollar direkt så låser sig sidan och blir svart samt blinkar!

5g master måste placeras ut var 500 meter för att fungera, funkar i stan, men inte en chans de når ut till resten av landet!

Sen att detta skulle ta död på konsolerna är ju samma dravel som att mobil gaming skulle slå ut pc gaming, har påvisats gång på gång att dessa pseudo profeter har så fel som de kan ha.

Att stadia funkar bra är galant för oss i Sverige som har obegränsat internet, värre för usa och andra länder som har cap på hur mycket de får använda per månad.

PS. De finns fortfarande obegränsat med data för mobiler, IAF min farsa har det för en rätt så billig peng på tele2.

Skrivet av Shodan:

Ingen effort som berättigar deras avgifter. Andra distributörer tar mindre alltså kan de sänka priserna det har inte Valve något med att göra alls! De behöver ju inte steam för att sälja på andra plattformar de gör steam en tjänst genom att sälja på Steam. Valve ska tacka och ta emot och inte va giriga och försöka roffa åt sig än mer och agera bully.

Sen så äger Valve ditt konto på steam. Du äger ingenting du köper därifrån så du kan inte stämma dem den dagen de väljer att stänga ner servrarna eller ditt konto för att du beslutar att börja köpa allt på epic games billigare.

Ja och de som tar mindre har plattformar är därefter!

Allt detta snack om att 30% är för mycket, för mycket för vad? Har någon något som helst underlag för vad som är lagom, förutom att "Epic säger så"? För mycket gnäll och känslor som räknas in i denna kalkyl!

Inte för att man är en Valve fanboy (även om man säkert kommer bli anklagad för det) men mycket skit som slängs utan bevis, som en obildad 1300tals pöbel som blir uppviglade utav minsta lilla rykte.

Skrivet av Tomas Helenius:

Det kan väl vara två saker samtidigt? Köparna får billiga spel och Epic tjänar mer pengar.

Billiga spel? Tror du på allvar på att priser kommer sänkas om Epic vinner? Är spelen billigare på Epic Store?

Skrivet av Castor.T:

Såg väl inte så pjåkigt ut, lite närmare AoE II DE, vilken var bra skit

Ja det är lite bökigt, borde vara en del andra grejer också. Nu så kanske inte kommer på rakt upp och ner direkt.
Större stash om inte annat.

Provade Baldurs Gate 2 EE och hur du styr förmågor och dylikt var riktigt jobbigt, är säkert nära originalet i kontrollerna som jag då inte spelat hursomhelst.

Kolla på videona de är samma stash, samma kontroller, allt de gjort är att uppdatera det visuella. Det är samma spel som innan i samma motor. de har bara lagt på 3d renderat ovanpå det gamla!

Detta är ju bara en remaster... Ny skrud på gammalt spel. Har inget emot nuvarande grafik i d2 det som stör mig är kontrollerna, tryck f1/f2 etc för förmågor. Synd att de inte gav oss en riktig remake...

Är detta ett konsol problem som jag är för PC för att förstå? Quicksave inför varje rum och encounter, sitter i ryggmärgen sen ungdomen då man var tvungen att köra om hela levels för man glömde!

Och hur fungerar det i me3 då man behöver spela multiplayer för att få vissa slut? Inte för att jag bryr mig då jag aldrig orkat ta mig igenom me3. Har dock spelat 1an och 2an otaliga gånger. Även om 2an är ganska medioker som rpg så är det ok som covershooter om man gillar sådant.

Skrivet av Freywiind:

Den ända buggen jag stöt på än så länge är att jag fastnar i scan mode som inte går stänga av, spelat ca 40 timmar vi detta läge... Så vet inte vilka buggar finns det?

Alex?

Skrivet av one63:

Till er som ogillar metacritic modellen.

Bonusar är ett bevisat sätt att öka motivation för leveranser, om inte metacritic vad anser ni hade varit bättre?

Om det var kopplat till försäljningssiffror så hade röster höjts om att de bara försöker casha ut, att använda metacritic är ju snarare att försök att säga att kvalité slår försäljning.

Alla system går att påverka men metacritic är nog det närmsta en oberoende mätning utav kvalitén på slutresultatet jag kan komma på spec då den bygger på många recensenters åsikter. Vet inte om jag tycker det är bättre att cheferna själva bestämmer eller som när jag arbetade som konsult och de var kopplat till min fakturering utan hänsyn till kvalité.

Metacritic oberoende mätning? Jo visst, problemet är dock att ingen har någon aning om vad eller vilka som egentligen ingår i metacritic betyg. Hur fungerar algoritmen? Vem bestämmer vilka recensioner som tas med? Hur avgör man skillnaderna mellan olika betyg sätt? 4 utav 5 getingar är ju inte jämställt med 90 utav 100 korvspad. För att inte tala om vad olika recensenter tycker är relevant för dem!

Alla ni som försvarar metacritic borde kolla på några av TotalBiscuits gamla videos om ämnet, saknar den jäveln, enda personen utanför branschen som faktiskt kunde påverka på ett positivt sätt för kunderna.

Skrivet av G4ruda:

Är det här alltså en grej, att folk spelar "riktiga" spel på luren? Hur funkar KOTOR ens med touch?

Kotor funkar fin fint på mobilen, i grunden är det ju samma spel, så när jag kommer hem för jag över sparfilen till stationära o spelar med moddar. Sen när jag e klar så kopierar jag tillbaka till mobilen. Bästa mobil spelet jag någonsin spelat, 0 microtransactioner och inge reklam bara rent spel!