Inlägg av Fredrik Eriksson

Inlägg som Fredrik Eriksson har skrivit i forumet

Warside ser för jäkla Advance Wars-härligt ut!

ordlig.se nr 841, ❌/6

⬜⬜🟨🟨⬜
⬜🟨⬜🟨⬜
🟨🟨⬜🟨🟨
🟨🟨⬜🟩⬜
⬜🟩🟩🟩⬜
🟨🟩🟩🟩⬜

Nähä! Det sprack. Ingen aning om ordet? Låter finskt?
Nåväl, nya tag imorgon! Ny streak, en dag ska jag upp i 100 (och vidare...!).

Skrivet av AdamMK:

Jag tycker att den här tråden visar på att betygsrutan ställer till mer än den hjälper.
Om man läser texten i sin helhet framgår det att Jonas inte tycker att klädseln förstörde spelet, men kunde bryta inlevelsen från spelets ton i övrigt (tror jag?).
Det är också oklart om karaktärsdesignen är ett större minus än kontrollerna?
Det ser man inte om man bara läser betygsrutan.

Om man nu har en betygsruta, tycker jag att inlevelsen bryts är en legitim minuspunkt, som kan dra ner betyget, som man också kan hålla med om eller inte.
Det kan ju vara andra saker också, som att musiken inte passar in i spelets miljöer, eller att det är dåliga röstskådespelare.

Sen är ju allt subjektivt, och man får väl bilda sig en egen uppfattning, vi läser ju bara hur Jonas upplevde det hela. För många är karaktärsdesignen ett plus. Om enskild person inte kan säga hur de upplevde det hela är det väl ingen mening med att ha recensioner alls.

Håller med till viss del, det KAN bli missförstånd. Men jag tycker samtidigt man ska se rutan som ett komplement till recensionen. Den står inte på egna ben, och vill man ha hela bilden får man läsa texten.

Bra diskussion att ha, helt klart!

#CoverQuest #457

🟥🟥🟩⬛⬛ 🎉 3/5

https://coverquest.jbonet.xyz

Åh, borde sett det tidigare, men vilken fin känsla när man såg det!

Skrivet av Sebastian Lind:

Jo, finns mycket som översattes rätt illa under t ex SNES-tiden. Värt att komma ihåg dock är att det ofta var enmansjobb under sjukt pressade förhållanden, samt även rena praktiska problem som att textutrymmet var väldigt begränsat i rutorna. Japanska tecken kan rymma mer info/ord på mindre utrymme än bokstäver och då blir det knepigt ibland att få in lika mycket info på samma yta.

Ted Woolsey fick jobba under knepiga förhållanden, helt klart!

Game Pass, PS Plus och Switch Online kör jag. Känner att jag borde nyttja alla lite mer...

Switch Online är klart prisvärd, och jag gillar ju mina retrospel.

En dröm jag närt länge är att lära mig japanska. Dels hade det varit fint att uppleva allt på originalspråk, men framför allt finns det ju många spel som aldrig överhuvudtaget släppts utanför Japan. Översättningen under SNES-tiden var bedrövlig. Rent grammatiskt och storymässigt finns det riktigt unkna exempel. Att spela om FF7 var riktigt tufft, men jag är definitivt sugen på att testa fanöversättningen jag hört mycket om.

#CoverQuest #456

🟩⬛⬛⬛⬛ 🎉 1/5

https://coverquest.jbonet.xyz

Jo tack, den kände man igen.

🔎 ZoomOut 2024-04-24: 🟥🟥🟥🟥🟥 😭
https://zoomout.videoludid.com

Helt bortkollrad, missade att titta på bildens nederkant. Får bli mig en läxa!

#GuessTheGame #711

🎮 🟥 🟥 🟨 🟩 ⬜ ⬜

#ProGamer
https://GuessThe.Game/p/711

Helt okej.

ordlig.se nr 840, 4/6

⬜🟨⬜⬜⬜
⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬜⬜🟨🟨
🟩🟩🟩🟩🟩

Nöjd! Hade inte mycket att gå på.

Skrivet av Devan:

Börja med One punch man! Så går vi vidare efter det om du gillar den!

Bra! Så får det bli. 🤝

Skrivet av Knalle:

FFVIII Remake + Rebirth samt Octopath Traveler II är de japanska rollspel jag hunnit med hittills i år. Älskar allihop. Är inte riktigt uppvuxen med genren utan fattat tyckte för den i vuxen ålder. Vill gärna prova Granblue Fantasy Relink snart och även Dragons Dogma 2 som väl dock inte riktigt går under genren med konventionella mått mätta.

Dragon Quest, Persona och Ni No Kuni är några andra exempel på serier jag spelat de senaste åren.

Den enda nackdelen för mig är att spelen ofta är extremt långa så när jag har begränsat med tid blir de ofta bortprioriterade till förmån för kortare spel.

Precis. Längden är både en styrka och nackdel skulle jag säga. Att bara mysa ner sig med, säg, Ni no Kuni är fantastiskt. Men man får ju prioritera bort massa annat. Kul ändå att du upptäckt genren i vuxen ålder!

Skrivet av Devan:

Känns som Fredrik är redo att börja kolla på Anime!

Jag vet! Det är en tanke jag får ideligen men vet aldrig riktigt vart jag ska börja. Finns det nån "crash course"? Intensivkurs? Be my sensei! Känns som en dörr jag borde sparka in. Helst igår.

Also: en arbetsbild till den här krönikan släppte jag ganska snabbt.
Citat från Tomas: "Du ser för otäck ut."

Skrivet av Fatherbrain:

Bara min åskit, men den remastern/remaken är sämre än orginalet. Ful och plastig grafik och inga förbättringar alls att tala om. Sedan får jag väl erkänna att jag aldrig gillat orginalet supermycket heller. Ett ok spel med skitsnygg pixelgrafik. 3/5. tacka vet jag FF6 & Chrono Trigger, det var grejer det.

Men annars var Trials of Mana (remaken av Secret of Mana 2) betydligt trevligare och snyggare! Om du ska testa nåt av dom så ta det först, klart bättre version.

Medhåll gällande Trials of Mana. En betydligt bättre remake! Här fanns en större "effort".

Skrivet av Molotov:

Gillade också japanska rollspel förr när det var pixlar och low poly.
Men när det blev högre upplösning och allt började se ut som Anime började intresset falna, kanske kvaliten på spelen också?

Hur är Secret of mana remaken egentligen? Har kollat många ggr men aldrig slagit till. Hört så många blandade åsikter att man dragit sig för att inte vilja få en dålig upplevelse och dåligt minne av ett spel jag verkligen gillade på sin tid.

Den var... helt okej! Det visuella är lite plastigt och blev lite grinig då de mer filmiska mellansekvenserna var tämligen få. Dessutom hade man helt plockat bort effekten när man sköt iväg sig med kanonerna. Buuu! Den där mode 7-effekten var ju riktigt najs. Jag tyckte dock om mycket av den nyinspelade musiken, även om det fanns ett par stycken som stack ut på ett dåligt vis. All in all: tre av fem-remake. Grunden är väldigt lik, och den är inte dum.

#CoverQuest #455

🟥🟥🟩⬛⬛ 🎉 3/5

https://coverquest.jbonet.xyz

Kändes väldigt rörigt innan det lossnade.

🔎 ZoomOut 2024-04-23: 🟥🟥🟩⬛⬛ 😊
https://zoomout.videoludid.com

Varit nyfiken på det ett tag, men inte kommit till skott.

#GuessTheGame #710

🎮 🟥 🟨 🟩 ⬜ ⬜ ⬜

#ProGamer
https://GuessThe.Game/p/710

Känner igen mig hittills i dagens gissningar.

ordlig.se nr 839, 4/6

⬜⬜⬜🟨🟨
⬜⬜🟨⬜⬜
⬜🟨⬜🟨🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Ändå ganska odramatiskt.