Inlägg av Alexraptor

Inlägg som Alexraptor har skrivit i forumet

Skrivet av ValleyCountryFlash:

Om du faktiskt läst/kollat IGN och/eller kotaku så hade du vetat att det där var en lögn. Majoriteten av allt de publicerat om spelet har varit positivt.

Skvaller sprids så lätt...

Du har rätt, jag måste jag ha bara drömt att IGN Frankrike gjorde ett påhopp på Stellar Blade och dess skapare, något som de fick krypa till korset och be om ursäkt för.
https://esports.gg/news/gaming/ign-france-apology-on-stellar-...
https://fr.ign.com/stellar-blade/69174/preview/preview-stella...

Skrivet av Ender:

Kul att se hur det fortfarande finns personer som inte kan se skillnad på naket och sexualiserat

Antar att Kratos hade följande kroppsspråk i God of War också.
https://reelgirl.com/wp-content/uploads/2012/05/pose1.jpg

...eller som på den nedre bilden istället för den övre
https://comicvine.gamespot.com/a/uploads/original/11112/11112...

Kul att se hur det fortfarande finns personer som tror att sexualisering ser likadant ut för bägge könen.

Jag håller inte med om karaktärsdesignen, men det är en ärlig och rättvis åsikt som bör respekteras. Till skillnad från FZ så har många andra spelmedia, så som IGN och Kotaku, ju betett sig extremt illa och uttryckt sig väldigt hatiskt om spelet och dess skapare.

Skrivet av Atilaa:

Hoppas spelet kommer till PC, ser väldigt kul ut. Sen gillar jag hur en av utvecklarna svarade folk som gnällde på orealistiskt designade kvinnor och annat sådant med att dela bild på modellen för Eve som 3D skannats in i spelet i sin helhet dels på sin fru när galningar på nätet antog att han måste va en ensam loser. Ganska rolig herre.

MAXIM Korea gav ju också roligt svar på tal genom att visa upp ytterligare flera olika "realistiska kvinnor", då modellen som skannats in i spelet var en av deras.

Skrivet av Tor:

Jag har haft spelet över helgen och kommit en bra bit eftersom jag backade det på Kickstarter. Det finns inget särskilt upprörande i någon dialog, exemplen som jag har sett som folk blir upprörda för är inte heller särskilt provocerande.

Tryckfelsnisse som har varit framme, skulle varit en länk, innan bilden som inte kom med, bilden är från Gotta Protectors.

Länk: https://deidetected.com/dei-detected/eiyuden-chronicle-hundre...

Skrivet av Aletheides:

Det är en myt dock. Du kommer inte hitta många sådana exempel. Bara tänka tillbaka på alla JRPGs du själv spelat. Hur många har haft något som ens kan tolkas som politiskt i sina texter? Du kommer säkerligen inte att hitta ett enda exempel.

Orsaken är att bilderna han visade är ett exempel på en "halmdocke-konspiration". Man hittar ett exempel och sedan påstår man att det är ett exempel på något orelaterat som som påstås vara oerhört vanligt. Men i verkligheten är det bara just det enda exemplet som finns. Oftast även taget ur context. Dvs man bygger en halmdocka att skapa sin mytbildning runt vilket i sig ofta är i syfte för att driva en egen agenda.

Just det här exemplet har använts av den konservativa rörelsen för att visa på "woke" i spel kultur och att kultur måste regleras hårdare.

Så kan helt ignoreras.

Ja att stoppa huvudet i sanden och avfärda allt som inte stämmer överens med ens världsbild, som "konspirationsteorier", går ju också att göra.

Jag var faktiskt noga meda att peka ut att detta är ett relativt nytt fenomen, i mitt ursprungliga inlägg. Därav termer som förr och idag.

Skrivet av Molotov:

Har du några exempel

Inte särskilt svårt att hitta, det har varit en pågående skandal i flera månader nu, särskilt i JRPG, manga och Anime communities.

Ett dagsfärskt exempel är kommande Eiyuden Chronicle.
https://deidetected.com/dei-detected/eiyuden-chronicle-hundre...
Gotta Protectors:

Ytterligare exempel:

https://nichegamer.com/like-a-dragon-infinite-wealth-english-...
https://boundingintocomics.com/2023/01/31/western-localizatio...

Det har blivit en ganska stor grej, i och med att översättarna har börjat gnälla om att AI hotar deras jobb, då AI modellerna generar resultat som försöker att behålla den ursprungliga innebörden i översättningarna.

De var absolut bättre förr.

Det tråkiga är att om man spelar för storyns skull, så behöver man mer eller mindra kunna japanska idag för att få en autentisk upplevelse. Detta då "översättarna" tar sig enorma friheter med att skriva om och förvränga dialog till att passa sina egna sociopolitiska agendor, tyvärr.

Far Cry! Mest för att det var det enda jag fick spela (fast egentligen inte) vid den tiden.

Växte upp i ett konservativt hem och lyckades lura mamma och pappa att låta mig köpa spelet, med att jag lovade att jag endast skulle ha det för att kunna köra en dinosaurie mod.

Hela Command & Conquer 4! Finns absolut noll logik i storyn!

Scrin kampanjen i C&C3 slutade ju med dessa ord från Scrin Overlord: "Prepare a full invasion force, earth will fall!!!"

Kane's Wrath span vidare på detta och slutade med att Kane fick åter tag på The Tacitus och integrerade den med AI'n LEGION som då snappade upp följande:

EARTH WARP GATE STATUS ACTIVE
COMMENCING PHASE II
INVASION
- Scrin transmission

Command & Conquer 4 släpps och allt är som bortblåst. Kane dyker upp och ger plötsligt The Tactius till GDI (trots att implikationen var att den förbrukades när den integrerades med LEGION) och helt plötsligt så jobbar man med att "rädda planeten" så att säga och Kane säger bara tack och hej och drar med en skara följare och Jorden är plötsligt helt återställd och man ser inte minsta röken av en Scrin Invasion.

Detta ska alltså vara samma Kane som försökte "upplyfta" hela mänskligheten genom att låta hela planeten, dess eko-system, och alla människor bli tiberium-baserade livsformer.

Jag blir arg bara jag tänker på allt som aldrig blev, men som kunde ha varit...

Skrivet av Mirage:

Verkligen? Du äger skivan, med den kommer licensen att spela spelet. Men spelet i sig är jag ganska säker på att du inte äger.

Enligt Svensk lagstiftning gör du det. Du är fri att göra vad som helst med ditt exemplar av spelet, det enda du inte får göra är att skapa kopior och distribuera, då detta faller under upphovsrätten.

Det är som när man köper en målning, du äger konstverket, men du innehar inte upphovsrätten och får därför inte skapa och sälja kopior av den.

Skrivet av Mirage:

Så har det dock varit i väldigt många år. Du köper en licens som ger dig rätt att spela spelet. Men spelet äger du inte.
Sen sättet Ubisoft säger det är enormt klumpigt.

Diskussionen kommer upp runt dag 1 DLC, vilket innebär content som är borttaget från spelet. Ett välgjort spel har inte dag 1 DLC då de spenderat tid på att göra spelet, inte merförsäljning.

Ja och nej. Köper du en fysisk utgåva, som tex spel till konsoll idag, så äger du spelet. Dock är äganderätten något som spel och mjukvaruindustrin har jobbat febrilt för att urholka genom att binda tillgång till spelen till en licens. GoG åtminstone respekterar äganderätten och ger möjliget för deras kunder atta ladda ner och göra obergänsade (privat)kopior av installationsfilerna.

Fullständigt oacceptabelt.

Blir sorgsen över att det finns folk som på allvar försvarar megaföretagen och deras vidriga påfund för att mjölka kunder på pengar.

Skrivet av Devan:

"Håller på" ??
Cataclysm va ju expansionen som sabbade wow!

Kan inte svara på det, då jag började spela efter Cata.

Tröttnade på WoW ärligt talat, i och med att Warcraft IP:et håller på att förvandlas till ett sanerat barnprogram.

Skrivet av sarlucic:

Kära kära vännen, i all välmening, du måste stanna upp och försöka läsa av helheten. Utvecklarna du länkade på twitter är sarkastiska och skämtar om personer som har konspirationsteorier om diversity hires. Folk fortsätter i kommentarerna att ta det flera steg längre. "Are you telling me The Woke Council has chosen you? I might have a chance then" "my job was going to go to a British person but thankfully they found me, a foreigner, at the last minute to take it"

Så din "gotcha" fick dig att missa att den radikaliseringen du letar hos den andra "sidan" har gjort sig så pass blind till ironi och sarkasm att du blev en del av skämtet du missade. Snälla lämna amerikanska kulturkrig där det hör hemma, i 2016 års presidentval.

Det är din tolkning av det.

Det finns dock gott om rasistiska vänsterradikala åsikter från dylika utvecklare på Twitter, som gör det fullt rimligt att anta att det ändå finns en viss seriositet till inläggen. Tråden är ändå en seriös tråd, men det betyder ju så klart inte att vartenda inlägg är seriös och blir då något av en bedömningsfråga.

Diversity hires är inga "konspirationsteorier", det är verklighet och finns hur mycket som helst information om det, när man väl börjar titta på företagens rekrytering och interna policyn. Men det hade du nog förstått om du brytt dig om att läsa IGN artikeln (vilket talar klarspråk om att Diversity Hiring är verkligt), och inte bara fokuserade på twitter-inlägget.

Också värt att nämna att det även finns utvecklare som stoltserar med att de ägnar sig åt rasdiskriminering inom sin rekrytering.
https://www.hrgrapevine.com/content/article/2024-03-15-game-d...

Troligen Kingdom Come Deliverance. Blev lite sugen efter Monstertarzans recension.

Sitter och tankar ner det nu.

Javisst, röven. Fan det var nog där jag hittade den här artikeln.

https://nordic.ign.com/company-of-heroes-3/79508/news/i-stopp...

Citat:

Several people I spoke to noted that their studios had increased diversity, equity, and inclusion [DEI] efforts in prior years when funding was robust, resulting in improved hiring initiatives and greater diversity in junior roles at major studios. But when the time came for layoffs, the developers who benefited from those initiatives often lost their jobs. Former employees of Epic Games, 343 Industries, and Bungie all told me that their companies’ DEI groups had been hurt by layoffs, with key employee leaders losing their jobs and companies making little effort to fill the gaps. This has left marginalized developers trapped in an overcrowded job market with few opportunities to get back on their feet.

Sedan så håller jag också själv koll på tempen inom industrin på sociala medier och har sett en del folk med allehanda "flaggor" i sin profil, gnällt om hur de fått sparken medan deras "Vita Cis Hetero kollegor får jobba kvar". Vissa individer har till och med öppet medgett att de fick foten in i spelindustrin för att ett företag specifickt sökte efter BIPOC.

Jag skulle kunna länkat till dem med, om jag brytt mig om att spara dem, men då är jag inte är en sådan nazistisk kulturkrigare som försöker samla på sig en massa "gotchas" som man kan slänga i människors ansikten.

Däremot kan jag säga att det finns hur mycket som helst att läsa om Diversity Equity & Inclusion program i USA och hur de faktiskt går till. Men det avfärdar ni säker som en extremhögerkonspiration, som vanligt.

Edit:

Ni har dock motiverat mig att leta rätt på en av dessa twitterinlägg, så varsågoda.

https://twitter.com/FrieNDA_2/status/1776739878082113621

Skrivet av Tor:

Tippar på att det blir Arthas VS GLADOS i final med Arthas som vinnare, bra skurkar men hjärtat säger...

KANE LIVES!

https://youtu.be/DZrGIIIBhNg?si=i5fWnRDMPfDczK41

PEACE THROUGH POWER!!!

Frågan är hur mycket talang försvinner egentligen? Hur många har egentligen sagts upp på grund av bristande kompetens?

Det är ett obestridligt faktum att en del spelutvecklare, som nu har fått sparken, har faktiskt anställts enbart pga kvotering som en del av diverse DEI-initiativ.

Tycker knappast att man ska verka för att hålla kvar folk som saknar kompetensen för att göra jobbet.

Kanske är dags att tanka ner den. Har suttit i mitt Epic bibliotek ett bra tag nu.