Inlägg av manuelek

Inlägg som manuelek har skrivit i forumet

Slut i rutan

Tyvärr meddelar jag att detta blir mitt sista inlägg på FZ.
Trots att bloggen har varit välbesökt och jag vet att en liten skara har följt mig troget genom åren. Min förhoppning är att ni nu ska hitta till och tycka lika mycket om min nya blogg. PETZVAL.

Anledningen till att jag bytt namn och främst bytt plattform för att driva bloggen är för att blogg.se som ligger bakom layout och plats för min nya kändes mindre nischad än FZ. Redan från början var jag ju lite halvvägs inne halvvägs ute på FZ genom att min blogg främst handlade om foto och inte om spelande.

Jag har senaste åren inte spelat alls något själv och därför har jag inte heller haft något egenintresse i att besöka FZ som sida.
Jag har ju pratat om att byta redan för länge sedan men då blev det av olika anledningar inte av. Nu är det gjort och jag känner att jag fått en nystart i mitt bloggande med en snygg design och ännu enklare hantering av bloggen.

Därför vill jag nu tacka för de drygt 5 år jag varit på FZ och jag lämnar med lite vemod. Men jag tror att alla ni som gillade min blogg här kommer älska min nya och därför är jag inte orolig det minsta. Besök Petzval.se och fortsätt följa min fotografiska resa! Ännu snyggare, ännu bättre!

Ha en underbar kväll där ute i långa landet Sverige // Over and out : Manuel

#blogg

Skrivet av Traveller in time:

Hejsan!

har inte kommenterat på länge, men hur är läget?

Här e fint. Sommarledig med barnen. Har väl inte så mycket ork för bloggandet och den lediga tiden spenderas på familjen. Som flera har påpekat är det väl ett rätt konstigt forum att bedriva en fotoblogg på och tankar om att flytta bloggen eller eventuellt lägga ner den har cirkulerat i mitt huvud under en tid. Visst får jag sporadiska kommentarer men jag tror att ett mer fotoinriktat forum hade genererat ett större utbyte för mig.
Vi får se hur det blir. Över sommaren kommer jag ta en paus åtminstone.

Sommarlov

Det är dags för sommarlov från allt bloggande så ni kommer få se rätt mycket färre inlägg framöver. Jag kan i alla fall bjuda er på en herre som börjar bli stor och en vacker Pildammspark.

#blogg

Kodak Portra 400

Härligt att få till det med skanning. Jag har länge hållt mig från färgfilm för att jag helt enkelt inte varit nöjd med resultatet. Det har helt klart hängt på min teknik med skanning och efter att ha fått bra hjälp och läst lite guides på internät så hittade jag hem. tadaaaa

over and out.

#blogg

Bröllopstider

Härliga Anna & Christian, Västra Vemmerlöv, Skåne.

#blogg

Färgglatt

#blogg

Skrivet av jonis:

Welcome to the dark side.

Fina bilder som alltid!

haha... tack. Halvvägs till what ever säger jag... Det är ju förbaskat vad tiden går snabbt när man har roligt!

Konica 52mm

Ibland går jag tillbaka till denna lilla och rätt så gamla optik. Den förvånar mig varje gång.

Hoppas ni alla hade en trevlig midsommar. På onsdag fyller jag 35 och tills dess blir det nog inga fler inlägg. Vi ses på andra sidan!

#blogg

Torup

En härlig och helt lagom varm sommardag i Skåne.
Torup med alla Bokträd är magisk.

Ha en skön midsommarvecka där ute!

#blogg

Thinking of everything

#blogg

allt som oftast tiden går

Jag sitter i min källare, skannar bilder, redigerar och pillar med bilder. Rätt var det är så har ett år gått och det är dags att fylla år igen. Om ca 2 veckor så blir jag 35 och det är ju halvstort. Hälften av vägen till 70

Eftersom jag är gammal så plåtar jag också helst med gammal teknik. Film är ju "rätt" sätt att plåta på kan jag tycka och känslan med film är makalös.

Därför har jag bestämt mig för att satsa ännu mer på analogt plåtande och köpt mig en något mer gångbar och smidig kamera. En Nikon F5. Den har bättre ljusmätning, snabbare slutartid och är betydligt mer robust än den kameran jag har idag. Ser fram mot att den kommer hem, förhoppningsvis denna veckan redan.

Här kommer i alla fall några bilder från min Canon T70 med macro-glugg på.

#blogg

Fotopromenad - Sibbarp - Limhamns småbåtshamn

Under kvällens fotopromenad tog jag bara 5 bilder med digitalkameran. Detta blev en av dem.
Däremot blev det ett trettiotal bilder på film. Så dessa kommer så småningom när de blivit framkallade.

#blogg

Porträtt

Nästan hela familjen. Bara frugan som saknas (och hunden). Fräscha porträtt, så här ser vi ut just nu

#blogg

Down by the water

#blogg

Snart sommar

#blogg

Getting the hang of it

Ibland kräver en ny teknik eller en ny pryl lite inkörningstid innan det känns helt bra. Så har det varit för mig med min Canon FD 85/1,8 optik som är en porträttglugg av hög rang (eller var det för 30 år sedan då den kom).
Även om det är en av de dyraste gluggarna jag äger för tillfället så har jag hela tiden valt Canons 50/1,4 före denna. Av någon anledning har jag inte hittat rätt när jag plåtat med den och känt att den varit lite för soft på full öppning och utan kontrast osv. Helt enkelt inte lika bra som deras 50mm.

Men så på senare tid har jag använt den mer och mer. Förra fotopromenaden plåtade jag en halv rulle med den och bilderna är helt enkelt fantastiskt fina. Så jag gav den ytterligare en chans på min digitala kamera och javisst, med rätt exponering och utan att få en massa ströljus från sidorna så är bilderna både skarpa och fulla med kontrast. Den är alltså lite kinkig med förutsättningarna men när man väl känner till och bemästrar den så är den faktiskt precis så makalöst bra som jag läst att den ska vara.

Här kommer en blombild från idag, även om det inte är ett makro så blir närgränsen på min digitala kamera hygglig.

Några porträtt från morgonen också

Ha en skön måndag mina fellow monday warriors.

#blogg

Sibbarp

Ännu ett vackert område i Malmö är Sibbarp och Gamla Limhamn. Vyn mot Danmark och bron är helt magisk och jag avundas dem som faktiskt har råd att bo där nere vid vattnet.

Den 4 juni håller jag fotopromenad i området och då hoppas jag på en vacker solnedgång bakom bron.

#blogg

Fotopromenad - Analogt

I lördags körde vi ju analog fotopromenad och jag plåtade ca 30 bilder. Härligt att få komma ut och rasta mina klenoder med lite film.

Ja det var väl några av de roligaste.
För er som bor i Malmö kan ni på onsdag nästa vecka läsa en artikel om mig och mina fotopromenader i Malmö. Jätteroligt att bli uppmärksammad så och förhoppningsvis kan det ge lite mer intresse till gruppen och våra promenader!

#blogg

Östra kyrkogården, Malmö

Jag fann dig idag. Jag kommer aldrig glömma dig.
En närmast religiös upplevelse att gå in på denna enorma kyrkogård för första gången. Jag var rejält tagen av vad jag hade funnit. Det var Meya i vagnen som pekade och ville gå till träden. Jag tvekade först då det på håll inte såg så intressant ut, men hade jag fel!
Väl inne på området insåg jag snabbt att detta var nog inte vilken pluttig liten kyrkogård som helst, utan en rätt stor sådan. Dessutom i otroligt bra skick och vackert omhändertagen.

Vid promenaden idag hade jag inte kameran med mig men jag cyklade tillbaka ikväll med "riktig" kamera och stativ. Det blev en rätt kylig kväll men det märkte jag inte förrän jag kom hem Så glad var jag över att vara där!

Ni får själva döma efter bilderna om det skulle vara värt att åka dit. Men med 60 hektar mark och mitt inne i stan är det svårt att inte bli lite imponerad.

#blogg

Orkidée

Jag älskar mina Orkidéer. Jag har flera stycken i olika färger och det är en toppenblomma att ha flera av. Alltid är det någon som blommar och ibland allihopa samtidigt. Makes me happy.

Shot on film, såklart.

#blogg