Inlägg av Brona

Inlägg som Brona har skrivit i forumet

Skrivet av Qrush:

En strömlinjeformad upplevelse likt steamdeck eller switch som är en del av xbox ekosystem är ju inte helt orimligt att det blir. Om dom tar series s och gör den bärbar lär den kunna piska rog ally rätt bra vad gäller prestanda.

En strömlinjeformad upplevelse här behöver inte ny hårdvara, men bättre mjukvara och det kan Microsoft släppa till sina partners också. Jag ser inte riktigt varför Microsoft skulle göra en massa förbättringar och sen hålla på dom på sin egen bärbara.

Jag förstår inte vad en bärbar Xbox ska tillföra som ROG Ally, MSI Claw, Lenovo Legion Go inte redan ger? Spel fungerar utmärkt. Game Pass lika så. Vad som behövs är en bättre Xbox launcher och att Windows 11 uppdateras med stöd för kontroller.

Egentligen finns det ingen anledning för Microsoft att släppa en egen bärbar PC (som Steam Deck eller ROG Ally). Vad de behöver göra är att uppdatera Windows 11 och göra en Xbox launcher som funkar lika bra som Steam OS och Steam Big Picture. Sen kan de använda dessa förbättringar för att göra samma sak på konsol-sidan. För Microsoft behöver inte tillverka Xbox heller. Asus, MSI och Lenovo skulle kunna göra konsoler lika bra som de gör bärbara. Och det gör de väldigt bra idag. Vad Microsoft behöver är att se till så alla kör Windows, köper spel på Xbox Store och/eller prenumererar på Game Pass.

Resultatet hade varit att utgivare hade kunna släppa spel till PC, konsol och bärbart med minimala anpassningar. Detta hade kunnat locka tillbaka utgivare och gjort Xbox till en plattform som täcker flera format. För spelare räcker det med att köpa spelet en gång på Xbox Store. Detta hade nog räckt som argument för många spelare att välja Xbox.

Medan andra överhypade spel (Diablo 4 t.ex) åtminstone gett några timmar underhållning eller förbättrats med tiden (Sea of Thieves, No Man Sky), var Aliens: Colonial Marines lika världelöst då som det är nu. Det är utan tvekan mitt sämsta spelköp någonsin och extra smärtsamt som Alien-fan. Som tur var fick vi fantastiska Alien: Isolation ett år senare.

Både är ganska ointressanta. Men tar gärna en Steam Deck 2 nästa år

Lite förvånad är jag att Vermintie 2 inte är med på listan.. För mig är det ett av de allra bästa coop-spelen som gjorts. Det lyckas ta inspiration från Left 4 Dead men ändå göra nåt eget med sitt utmärkta närstridssystem. Kanske är det inte med för att spelet kommer till sin rätt först på högre svårighetsgrader med max level karaktärer. Smaken är fortsatt delad precis som baken

Är för mycket i PD3 som saknas jämfört med PD2, och PD3 har tuff konkurrens inte bara från sin föregångare utan andra populära coop-spel som Helldivers 2, Dead by Daylight, Lethal Company, Velheim, Deep Rock Galactic, Vermintide 2 m.fl. Det är inte direkt brist på spel att spela om man är ett gäng på 4 och vill lira ihop. Starbreeze kan antingen överge det eller bita ihop, jobba på som fan och göra som Final Fantasy XIV; göra en ny-release om 6 mån. Det hade varit kul för PD communityt om de valde det senare men för egen del är jag nöjd med att spela andra spel.

Skrivet av anarfox:

Helldivers 2 verkar funka trots att den använder sig av kernel level anti cheat. Så det är nog inte tekniken utan Epic som är bromsklossen för EAC.

Det verkar onekligen så. Problemet är väl att Epic är en konkurrent och verkar snarare mer intresserad av att sätta käpparna i hjulet för Steam Deck än att komma fram till en lösning. Epic och Microsoft har ett nära samarbete sedan många år och kanske tror/hoppas Epic att Windows kommer dominera bärbara PC's, så varför lägga resurser på Steam Deck?

Skrivet av anarfox:

Det är lite en sanning med modifikation. Valve verkar inte testa om spel så det finns flera spel som har en playable eller verified status för att de funkade när Valve testade men som nu har gått sönder p.g.a. någon patch.

I de allra flesta fallen är det anti-cheat som är boven. Jag hoppas Valve och Epic (EAC) kan jobba ihop för att lösa detta men det verkar gå trögt.

Lite besviken på titeln men svårt att slå "The Fractured But Whole"

Välgjord och intressant video. Kanske blir ett spel att sitta och svära över med Steam Decken i soffan medans frun kollar på sina program...

Skrivet av Aletheides:

Precis. Källkoden lär ju vara tillgänglig så det stoppar ingen annan från att lansera emulatorerna i fråga under annat namn med annan upphovsman. Men det kommer bli svårare att hitta någon som vill fronta emulatorer av current gen konsoler efter detta då de inte vill få Nintendos advokater efter sig. Last gen emulatorer däremot kommer folk nog se som fortsatt oproblematiska.

Emulatorer stänger ner på löpande band. Ingen vill riskera miljonskadestånd.

https://swedroid.se/fyra-nintendo-emulatorer-forsvinner-fran-...
https://www.androidpolice.com/skyline-switch-emulator-android...

Skrivet av Aletheides:

Nintendo har inte riktat in sig på Citra. Citra nämns inte i domstolsdokumenten. Det handlar istället om att upphovsmännen bakom Citra är desamma som utvecklat och sålt Yuzu. I domstolens utlåtande så förbjuds upphovsmännen att arbeta på något projekt över huvud taget, nu eller i framtiden, oavsett vad det är, som bryter mot Nintendos upphovsrätt för spel eller operativsystem.

Det är standard för att förhindra att brottslingar skall kunna återgå till brottslig verksamhet genom att helt enkelt starta ett nytt projekt under annat namn eller ägarskap.

https://www.gamespot.com/articles/nintendo-lawsuit-shuts-down...

Ok så eftersom de är förbjudna från att jobba på projekt som skulle kunna bryta mot Nintendos upphovsrätt för all framtid, så tar de det säkra före det osäkra och stänger ner Citra. Nåja det finns ju redan forks så det är väl bara att vänta och se om Nintendo går efter dessa projekt också.

Skrivet av Lilagröt:

Hela grejen med switch två är nog att vara en remaster maskin precis som switch varit för Wii u. Typ köra switch spelen i 1920x1080 60fps istället för 1280x720 20-30fps. Finns det en emulator ute som kör spelen i 3840x2160 60fps (på en bra dator) lockar ju switch två mindre.
Antar det är därför de gör detta nu.

Det är möjligt att du har rätt. Jag kan se att Nintendo skulle vilja hoppa på remaster-hysterin. Men jag kan inte förstå att de vill ta ner Citra. Ska Switch 2 vara en slags blanding av 3DS och Switch? Ska de börja släppa remakes av 3DS-spel? Det är väl inte omöjligt antar jag. Det mest troliga är väl att Nintendo tar ner Citra för att de vill straffa utvecklarna då de var samma som låg bakom Yuzu. Men är det så är det väldigt småaktigt handlande av ett stort företag. Eller vad är det jag inte ser? Är inte Nintendos intäkter från allt 3DS-relaterat så nära noll man kan komma?

Jag kan inte riktigt förstå att Nintendo ger sig på Yuzu nu. Switch är en 7 år gammal konsol med en efterföljare runt hörnet. Jag hade mer förstått om de angripit Yuzu för 3-4 år sen. För att citera Gaben - "Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem.". Så länge Nintendo låser sina spel till deras egna (svaga) hårdvara kommer de ha problem med piratkopiering. Många av deras upplevs allra bäst via emulatorer då Switch är för svag för 60 fps med högupplösta texturer osv. Hade de gjort som Sony och börjat släppa sina spel till PC hade detta problem varit mycket mindre, istället hade de tjänat pengar på sina PC-kunder. Jag tror inte för en sekund att varje nedladdning av BOTW är en förlorad intäkt. Jag tror att de flesta som laddar ner äger inte en Switch och har inga planer på att köpa den.

Nåja det är väl bara att vänta några år tills Switch 2 tagit över och Switch är ett minne blott. Då kanske Yuzu (under ett nytt namn) kan återuppstå för den är ju open-source. Det här med att Yuzu enligt Nintendo ska "förstöra alla kopior" visar igen på hur gammelmodigt och ur tiden Nintendo är. Det läskiga är att Nintendo även ger sig på Citra då tillverkningen av Nintendo 3DS upphörde för över 4 år sen. Jag hoppas verkligen inte de ger sig på ännu äldre emulatorer som Dolphin för då blir bevarandet av äldre spel i stort sett omöjligt.

Det är många som efterfrågar en PC-version av Sucker Punsch samuraj-epos Ghost of Tsushima.

Jag har inget emot punsch men i detta fallet tror jag den är en smocka som menas?

Skrivet av PontusT:

Superman 64!

HA!

Skrivet av Påskmust:

Hade gärna sett dom göra något mindre, kanske ett nytt Jak, men det lär ju inte hända. Sony verkar mest vilja släppa stora titlar nu för tiden och det är väl därför releaselistan är ganska tom just nu.

Är nog svårt att skala ner en studio när du under flera år byggt upp den för att hantera stora projekt. Då starta man nog hellre upp nya studios från början med målet att satsa på mina spel. Niel kanske lämnar ND och startar upp nåt nytt i framtiden? Kan ju fortfarande vara knutet till Sony, använda deras tech osv.

Skrivet av anon_332538:

Artikeln @bojkott länkade bör läsas av de intresserade då det troligen är en stor orsak till uppsägningarna där företagen redan nu positionerar sig.
https://www.di.se/nyheter/de-ersatte-40-procent-av-de-anstall....

40% sades upp.
”Även om uppsägningarna främst drabbade våra grafiker och världsbyggare, har vi fortfarande kvar flera med den inriktningen, men nu tar de hjälp av nya AI-verktyg. Inget är helt automatiserat ännu.

Effekten av nedskärningen har gett ett tydligt resultat där rörelseresultatet väntas uppgå till cirka 25-27 miljoner kronor, en ökning med 140-160 procent jämfört med samma period föregående år. "

Intressant artikel. Ökad effektivitet till följd av AI ligger säkert bakom en del av uppsägningarna. Förresten är länken trasig: https://www.di.se/nyheter/de-ersatte-40-procent-av-de-anstall...

Med Yuzu i hand finns det inget som hindrar användare från att komma över och spela olagliga exemplar av i princip vilket spel som helst som skapats till Nintendo Switch, och helt utan att betala något till Nintendo eller någon av de hundratals andra spelutvecklare och utgivare som skapar och säljer spel till Nintendo Switch.

Det är en direkt lögn. Det räcker inte med bara Yuzu och ett nedladdat spel för att kunna spela. Användaren behöver också firmware-filer som de lagligt kan ladda över från sin Switch. Nu vet jag att vad som är lagligt sällan spelar roll när det kommer till emulering och allra helst piratkopiering.

Jag kan bara önska Yuzu lycka till. På ett sätt kan jag förstå att Nintendo surar för jag kan ha en bättre spelupplevelse på min Steam Deck och Yuzu än på min Switch. Men då kanske det är dags att uppdatera Switch eller släppa Switch 2 nån gång?