Inlägg av stjärnsoldat

Inlägg som stjärnsoldat har skrivit i forumet

Skrivet av kLIMAX:

Lite off topic, men helvete vad coolt det hade varit! Och även typ skänka bort de spel man har i sin katalog (inte bara nyköp), eller låna ut spelen ett tag om man själv inte spelar de osv. Som man gjorde med kassett spelen en gång i tiden!

Det går ju redan. Att dela spelen alltså.
https://store.steampowered.com/promotion/familysharing

Har även varit tal om att man ska kunna sälja de spel man har på grund av någon EU lag. Men det har varit tyst om det efter att de startade family sharing.

Skrivet av Ender:

Haha, jag håller med. Mitt första citat från ditt inlägg handlar mest om att jag tycker man borde ta ett steg tillbaka och försöka se objektivt på begreppen ”alla gör det” och ”värde” (i sammanhanget). Utifrån det tycker jag att man ärligt borde ställa sig frågan: ”är det här rimligt?” istället för att bara acceptera saker som egentligen är helt orimliga.

Det som stör mig mest är hur företag och individer så gärna vill hålla liv i illusionen. De arbetar aktivt för att skapa en slags normalitet och allmän acceptans hos folk, vilket gör det så frustrerande när man debatterar emot människor som inte verkar se hur en förändring till det bättre skulle gynna dem. Lika illa är det med illusionen om värde, där samma intresse av att upprätthålla den finns hos de företag som säljer de obetydliga produkterna, och personer som som vill agera mellanhänder i förhoppningen om vinst, d.v.s spekulanterna.
Båda tjänar pengar på de som vill ha produkten för sig själva.

Jag slutade röka en gång i tiden tack vare att jag tröttnade på att bli utnyttjat som om jag vore någon slags mjölkko åt företag och mellanhänder. En kassako som genererade vinst till samma företag och mellanhänder (tobaksbolag, återförsäljare och stat som kunde belägga cigaretterna med skatt). Det jag betalade var inte bara med mina pengar, utan med min hälsa.
När man väl SER det, genom att ta det där steget tillbaka som jag nämnde tidigare, så blev det lättare att sluta. Cigaretterna tappade då det inbillade ”värdet” för mig…även om det elakartade beroendet gjorde det svårare än det borde vara, och begreppet ”alla gör det” gjorde det bara tragiskt snarare än en anledning till att fortsätta.

Tobaksbolagen karvar inte längre guld med smörkniv i Sverige, på bekostnad av individers ekonomi och hälsa, tack vare lagstiftning och regleringar, men de fortsätter tjäna pengar runt om i världen där sådana saknas.

Ugh…det här blev långt längre än väntat, och jag har fortfarande inte läst ditt/era svar 😂

Man debatterar med andra.
Argumentera gör man mot något.

Du har dock inte kommit med mycket till argument mer än att du tycker saker. Bara för att du tycker att det borde vara på ett sätt så innebär det inte att det är så det är eller så det fungerar.

Cigaretter är ännu en vara som används som betalningsmedel på väldigt många ställen. Sedan att cigaretter inte är värda något för dig eller mig saknar betydelse. Precis som att virtuella föremål saknar värde för dig innebär inte att de är värdelösa.

Bra att du slutade röka tråkigt att det inte var för din hälsa.

Tror tobaksbolagen drar in rekordsummor med det vitasnuset men det är vad jag tror men det räcker ju tydligen att tro...

Skrivet av Ender:

Det jag försökte förklara var ju att det inte finns något riktigt vad annat än vad tillverkaren och godtrogna kunder skapar. Utvecklingskostnader är den samma för alla små papperslappar i samlarkorten, och även ifall någon tagit sig ett minimum av tid för att färglägga något skinnfåtölj är det helt oproportionerligt till förhållande i värde som det kan trissas upp till.
”Värdet” i det här fallet skapas av en godtrogen skara av konsumenter och produkten skapas utan verklig kostnad av ett företag som tjänar pengar på illusionen av det.

Lootboxes bygger på samma princip, med skillnaden av att företagen tagit bort mellanhänderna, d.v.s de andra konsumenterna (marknadsspekulanterna), och vänder sig direkt till individen för att därigenom kontrollera hela marknaden för maximal vinst. ”Värdet” bygger dock på samma produkt, d.v.s samma ingenting och folks godtrogenhet.

Samma sak kan ju sägas om både fysiska pengar att sedlar bara är paperslappar utan riktigt värde och att crypto som bitcoin bara är hittepå. Aktier, guld, diamanter... bara folks godtrogenhet.

Frågan är vad du tycker är "riktigt" värde.

Gamla star wars figurer och skepp, pokemon/magic kort och skins i spel är värt så mycket för att andra är beredda att betala för det av olika anledningar. Kanske inte värt något för dig men saker får ett värde när någon är villig att betala för det.

Precis som att du får lön när du jobbar för att någon är beredd att betala för din tid.

Dota 2 strax under 5.000 timmar.
Team fortress 2 strax under 2.500 då har jag inte spelat det aktivt på 8-10 år

Dark age of Camelot, World of Warcraft, Warhammer online :Age of Reckoning och Return of Reckoning, Lord of the rings online och Elder scrolls online alla åtskilliga 1.000-tals timmar i varje

Runt 16 år sedan trådstart vore spännande att höra hur det gick med alla planer och om ni andra jobbar kvar.

Skrivet av Johan Lorentzon:

Jo de har alltid funnits några lite här och där på ställen som du säger. Men inte i samma mån som t.ex. USA där man i kompisgäng besöker hallar dedikerade bara till arkadmaskiner. "Quarters" skulle typ inte existera i USA om inte arkadmaskinerna funnits, är i princip det enda de mynten användes till. Nöjesfälten är väl det närmaste man kan komma här i Sverige.

Om du vill läsa mer om arkadkulturen i Sverige.
Boken Inser coin.
https://www.ginza.se/product/681839

Skrivet av Johan Lorentzon:

Jag tänker att vi aldrig riktigt haft en arkadkultur i Sverige heller vilket gör dessa ställen svåra att driva. Det har inte varit samma "grej" att gå ut någonstans och spela. I jämförelse då med Japan, Korea eller USA.

Fast vi har ju haft arkadkultur i Sverige. Från runt 1974 fram till åtminstone slutet på 90-talet fanns det arkadmaskiner på nöjesfält, campingplatser men även vid shoppingcentrum, i butiker och på caféer.

Att kolla vilka arkadspel som fanns var det första jag gjorde när man åkte på semester eller besökte andra städer.

Störst var Alexander Lucas vid Hötorget.

Skrivet av Mortyman:

När vi ändå snackar siffror så kunde jag inte undgå denna lilla poll...
https://imgur.com/aYE8NNN.jpg

Av nästan 40 000 personer så är det alltså bara 10% som hade rekommenderat spelet, varav endast 3% hade genast rekommenderat detta. Nästan tre gånger så många, nästan 30% mao, hade dock inte rekommenderat det alls och de allra flesta bryr sig tydligen inte. Det här kommer ju inte att bli någon hit.

10 (3+7) av 38 blir ju över 25% fortfarande inte bra siffror men du kan ju inte räkna med de som inte ens spelat utan bara vill se resultatet.

Sedan är det säkerligen de som inte spelat som röstat både ja och nej.

Att sätta betyg på steam kräver åtminstone att du har ägt spelet vid något tillfälle.

Skrivet av Crank:

Fargo säsong 1-3 har jag bränt av i snabb takt , riktigt bra serie och nu ska jag börja med säsong 4. Sedan blir det säsong 5 och efter det säsong 4 For all mankind som även det är en grym serie.

Såg precis klart Fargo säsong 4 den var bra. Började sedan på säsong 5 redan första avsnittet var bättre än hela säsong 4. Efter det blir det True Detective säsong 4.

Skrivet av naess91:

Grattis!

Nu ska inte jag låta bitter o så men tycker du att omställning var stor från 0 till 1 barn var stort , så är 1-2 ännu större x)

Ja att ha ett barn är ungefär som att ha inget barn om man jämför med att ha två barn. Men det blir lättare om några år 😆

Skulle aldrig döpa till Liam (Norberg) 🤣

Skrivet av robbis:

The Boogeyman 0 av 5

Var lite sugen att kolla på den. Tror du att du orkar utveckla det låga betyget!?

Skrivet av lonian:

Tycker det funkar bra.

Jag har Ori också men tycker karaktären på Ori blir så liten på 7 inch skärmen. Du störs inte av det?

Jag tycker största problemt var att se och sikta på de ställen man ska klättra, hålla fast sig i och landa på. På vissa ställen är det bara någon pixel skillnad. Mycket lättare på datorn.

Skrivet av Devan:

Igen inget OP skrivit, de spel jag länkar har bra Steam betyg och de finns absolut personer som vill veta av att det finns bra gratis spel som inte har monitärt syfte!

Det gör det säkert men den här tråden är inte till för det.

Skrivet av Devan:

Hitta inte på egna regler som inte trådskaparen @Sapiens har skrivit ner tack!

"Undvik fee2pay spel, asset flips eller liknande skräp."

Är det inte tydligt nog? Tanken är att det ska vara spel som är gratis men som vanligtvis kostar och inte spel som alltid är gratis.

Metro Last Light Complete Edition gratis på Steam

https://store.steampowered.com/app/43160/Metro_Last_Light_Com...

Skrivet av DieZe:

Haha varför skulle det bli "asiatiskt"? Och är inte det en konstig stämpel att sätta på ett spel som är lika med dåligt? Det är ju som att säga att exakt alla spel från Asien är kassa, typ final fantasy, många nintendo spel osv osv. Jag är hypad iaf, Lord of the rings är den bästa franchisen någonsin och förhoppningsvis kan Amazon ta det dem lärde sig av att släppa ett underutvecklat New World och göra ett riktigt bra MMO!

Om han med asiatiskt menar Koreanskt så förstår i alla fall jag att han är orolig att det blir dåligt. Om du inte förstår eller känner till vad Koreanska mmo är och innebär så förstår jag att du inte är orolig. Sedan finns de ju självklart men tyvärr de som gillar/älskar just Koreanska upplägget i mmo's.

Skrivet av Walter S.A. Iego:

Man måste länka sitt Steam-konto till sajten. Tack för tipset, men jag skippar.

Fanatical tog 2017 över gamla Bundle Stars de är nu mer som humblebundle var innan IGN tog över.

Har aldrig varit några problem varken att köpa från eller länka steamkontot till dem.

Skrivet av Casimir2323:

Skulle vilja se Dota 3, gärna med helt nya hjältar, föremål och kartor.

Dota 2 (2013) blev ju Dota 2 Reborn redan 2015 och där med också tekniskt sett Dota 3.

Dota 2 och Team Fortress 2 är annars mina favoriter

Har inte testat Cyberpunk på steamdecken men jag tycker det var jobbigt med menyer och liten text i Witcher 3 när jag testade att spela det på decken.

Life is Strange serien däremot kan jag rekommendera då det fungerar ypperligt på maskinen.

Inte för inte den kallas backlog maskin. Har återupptäckt en hel del spel jag hoppat över i steam biblioteket.

Sedan det där med batteritiden känns inte som något större problem.
Perfekt när man vill smyga in någon timmes spelande men inte vill/kan sitta vid datorn.

Vill jag spela längre så sätter jag mig vid datorn.

Skrivet av Ender:

Någon som har några erfarenheter av Secretlab TITAN Evo 2022 (eller någon annan modell från dem)? Börjar känna att jag kanske kan unna mig en skönare stol, även ifall det inte måste vara av "gaming"-tema.

Jag har en Titan 2020. Man ska vara medveten om att den är hård att sitta på och att det kan ta någon vecka att vänja sig.

Själv tycker jag att det är perfekt att den är så och det går att sitta väldigt många timmar åt gången om man vill det.

Stolen är i väldigt bra kvalitet med bra komponenter och den ser i stort sett ny ut fortfarande.