Inlägg av eddie the eagle

Inlägg som eddie the eagle har skrivit i forumet

Skrivet av Weeks_death:

Vad är egentligen "live service"?
Wiki ger mig väldigt lite; ett spel med fortsatt innehåll, som då finansieras av dlc-släpp eller micro-transactions. De har med World of Warcraft som exempel. Vad skiljer "live service" från ett "vanligt" spel?

När wow kom så snackade man inte om live service; det var/är ett spel som kräver prenumeration.

När jag först hörde termen så tänkte jag bara att det är någon rättslig term för att det inte skulle klassas som "spel" längre:
"-Förbjudet med lootboxes i spel! -ja men det är inget spel, detta är en 'live service'"

Spelar väldigt få spel som ligger i denna kategori, iom de är ganska ointressanta för mig; Vermintide 2 släppte nyss dlc (tror jag), är detta ett spel eller live service då? 😥

Live service spel som begrepp är ju relativt nytt men alla mmorpg är ganska klart Live service spel med uppdateringar som ger nytt innehåll. Personligen tror jag att skillnaden mellan ett "vanligt" spel och ett Live service är hur många content-uppdateringar det är planerat att få och hur länge det kommer att stödjas. Ett spel behöver inte ens vara live service i början, kolla bara på Fortnite, det var inte live service förrän BR kom till och fick ett helt eget liv.

Ta också tex Arma serien, ingen skulle nog se det som ett live service spel, men Arma 3 släpptes för 10 år sen och man har släppt hela 19 st DLC i varierande storlek, vilket roligt nog gör det rent tekniskt till ett live service spel.

Live service spel är ju i sig inget negativt, när jag spelade dem aktivt så älskade jag när LOL/CS GO/Overwatch fick nytt innehåll.

Däremot så går utvecklingen mer eller mindre mot att mikrotransaktionerna är viktigare än själva gameplayet vilket är det stora problemet.

Glad påsk allesammans

Skrivet av Akronym:

Är femman en reboot, eller utspelar den sig i samma tidslinje som ett till tre?

Man har visat en äldre Liara samt flera döda Reapers. Det finns även vissa bilder som visar Andromedagalaxen samt en bild som blev väldigt omtalad då den verkar visa både Geth och en av Andromeda-raserna i en nattklubb.

Det har ännu inte dykt upp så mycket som faktiskt visar var och när det utspelar sig, samt hur tidigare spel kommer uppenbara sig.

Hade definitivt röstat för Frank Fontaine då hans plot twist är underbar, om det inte vore för att hans bossfight är enormt tråkig och allt som gjorde han till en bra karaktärer försvinner.

Så det fick bli Malenia.

Skrivet av Fr0gg0.:

Ingen av dem inbringer skräck dock som Reapers.

Dessutom är Saren nog den som är mest "formulär 1A-skurken" i alla spel.

Skulle vilja välja Sovereign mer specifikt.

Första samtalet man har med skeppet är verkligen en av Mass effects starkaste stunder och man inser att det här inte bara är ett skepp.
Harbinger är det enda andra ansiktet från The Reapers man har men Harbinger är mer känd som "Assuming Direct control" memen vilket har förstört lite.

Minns att när jag såg trailern så var jag bara väldigt ointresserad. Attackerna täcker halva skärmen i en färgexplosion och fienderna hade de fulast hjälmarna jag har sett.

Skrivet av Broshimitsu:

Jag tycker snarare att spelutvecklare inte ska gå ut med ett släppdatum förrän de vet att de kan leverera en färdig produkt till dess. Att en försening ses som positivt och ett bra tecken är för mig helt galet.

Tycker man generellt utannonserar många spel fan för tidigt. Det är ofta man ser en utannonsering med +3 år till släpp, inklusivt Homeworld 3 som utannonserades för 4 år sen.

Skrivet av Anton Q:

Även känt som det faktiskt enda kriget (rätt säker) där USA ägde allt på typ 3 minuter och sen var det slut.

USA har i princip ägt varenda konflikt rent militärt, även under Irakkriget 2003 och Afghanistankriget var man en ren ångvält när man enkelt bara rullade över ländernas militära styrkor på några få månader/veckor. Att man sen ville man leka nationsbyggare/ockupationsstyrka och fuckade upp totalt är en annan grej.

https://en.wikipedia.org/wiki/2003_invasion_of_Iraq#:~:text=T....

Skrivet av reaver:

Välbehövlig patch, och jag har haft roligt i spelet stundvis. Men för mig är problemet att spelet saknar "själ", eller djup. Det känns ytligt på något sätt som jag inte tror att man kan patcha bort...

Spelet har många bra ideer men väldigt få verkar väl utbyggda, själv väntar jag nu på att spelet kommer få fler moddar innan jag börjar köra igen

Skrivet av Devan:

Under 2024 skall det släppas en rejäl bunt med RTS spel så håll ut!

https://youtu.be/Rb_vmlGiOpI

Vill också rekommendera folk att hålla koll på "last train home" som faktiskt släpps snart
https://www.youtube.com/watch?v=DhqorBOSI0Y

Skrivet av Hipshot:

Varför skriver ni "Baulders gate 3-studion"? Som att Larian gjorde sitt första spel eller något...

Är nog ändå fler som känner igen Baldur's gate än Larian vilket ger mer klick

Skrivet av tuckdragon:

Antar du skumläste lite för fort, står ju jack black ska vara claptrap

Vi kommer få se Claptrap göra ett musikalnummer om hur mycket han hatar trappor

Spelet är helt ok men hade kunnat vara så mycket mer. Starfield hade möjlighet att kunna bli något av en 4X light titel, man har redan byggt in många olika saker som hade funkat perfekt om man hade tex ett något mer invecklat finanssystem.

Edit: Spelet jag tänker på som förebild när det gäller mina drömmar för Starfield är X-series (X-3 och X-4)

Så länge utvecklaren lyckas att göra så längden känns naturlig kan spelet i princip vara hur långt som helst. Om vi pratar just AC så kändes Valhalla och Odyssey för långa medan Origins var bra. Så mellan 70-100 timmar verkar vara lagom för mig personligen.

Skrivet av Zensu:

Jag gillar inställningen, mer konkurrens plz!

Men tyvär har allt ett pris.

Är det ett aktiebolag så går det även att göra en "hostile takeover"

Med andra ord köper man bara aktier aggressivt tills man blir majoritetsägare

Skrivet av Whitepilledoomer:

"Material som produceras av generativ AI får inte påverka kredit, rättigheter och ersättning." är en av de saker som strejkarna vill.

Om strejkarnas krav går igenom skulle det göra det svårt för personer att dra nytta av att sälja sitt utseende eller röst till en AI-generator eller liknande i Hollywood. Eftersom det material som genereras av AI inte skulle kunna påverka kredit, rättigheter och ersättning, skulle det i praktiken göra bidraget mindre värdefullt kommersiell.

Med andra ord vill de försämra för de som faktiskt VILL sälja utseendet och röst, samtidigt som de vill skydda sig själva. Ludditer.

Är väl inte annorlunda än att företag här generellt följer kollektivavtal, de kan inte bara peka på någon från gatan om att göra ett litet jobb för en femhundring.

Skrivet av Whitepilledoomer:

Men vad är det exakt de vill då i faktiska åtgärder?

Exempelvis. Det är väl redan nu förbjudet att ta någons röst och utseende och använda det i kommersiellt syfte mot deras vilja.
Med andra ord vill de kanske förbjuda andra att sälja sitt utseende och röst? Det låter ju inte lika fint att hindra andra från att "ta" vad de tycker är "deras" jobb.

I deras ord

"On the issue of AI, specifically, SAG-AFTRA wants to update its contract with protective language that will require informed consent and appropriate payment for the creation and use of digital replicas and for training AI systems with members' performances. Without those protections in place, the union claims AI poses an "enormous threat" to performance capture artists.

"Voice and performance capture AI are already among the most advanced uses of AI: the threat is here and it is real. Without contractual protections, the employers are asking performers to unknowingly participate in the extinction of their artistry and livelihoods," said SAG-AFTRA national executive director and chief negotiator, Duncan Crabtree-Ireland."

Skrivet av Soulless:

Vad menar de är problemet med AI? Om AI kan ersätta människor för att t.ex. skriva dialoger så är det väl inte konstigare än att maskiner ersatt hästar, som i sin tur ersatte människor för allehanda olika arbeten. Som ett av många exempel.

Jag frågar seriöst, är inte insatt i ämnet och vet inte vad frågan handlar om.

Kom ihåg att det är just facket för skådespelare/röstskådespelare som strejkar, självklart vill dom inte att deras medlemmar ska se sina jobb försvinna pga AI.

Last train home verkar väldigt intressant