Inlägg av Dizzz

Inlägg som Dizzz har skrivit i forumet

Skrivet av Vileoxe:

EA borde förlora SW rättigheterna dom kan inte göra nånting av den.

Förutom Battlefront och Jedi-serien menar du?

Skrivet av Molotov:

Förstår inte heller vad det är att bråka om, är det pengar inblandat i det hela?
Har Mitchell på nå sätt tagit ekonomisk skada för att bli avslöjad av att fuska? Vad handlar stämningen om?

Varför inte bara dra en Mülegg och vara nöjd med att han fick ha sin 15min of fame och sen dra sig undan med vad han nu gör om vardagarna.

Prestige. Mitchell vill kunna säga att han är "den bästa gamern någonsin" (Gamer of the century) och då spelar det ingen roll, för honom, om han istället bara blir en meme. Hans ego klarar helt enkelt inte av att inte ha den titeln.

Skrivet av Kleptoman:

Vad jag vet har han egna företag och man vill ju inte dyka upp som fuskare när kunder söker efter ens namn på Google eftersom det skadar hans trovärdighet.

Vilken trovärdighet? Istället kommer det bara dyka upp en massa artiklar om hur folk driver med honom och hur han stämmer alla som ens höjer ett ögonbryn. Snubben försökte ju t.ex. stämma Cartoon Network bara för att deras "Regular show" gjort en karikatyr av honom i en av deras episoder.

Skrivet av Thane:

Får hoppas att många håller förväntningarna i schack. Har sett flera videos där det pratas om att spelet ska bli en Total War-dödare och de som tror det kommer nog bli besvikna. Inte för att spelet kommer vara sämre utan för att de är helt olika spel.

Känns som spelet typ är något mellan Settlers och Age of Empires snarare än det turnbased strategi-spel som Total war är. Visst alla tre är ju tekniskt sett strategispel men där verkar det ta stopp när det kommer till liknande element..

Skrivet av Weeks_death:

Och för att inte hamna i kategorin "greedy corp taking advantage of 'creator'". Jag anser dock att CDP skall ha en ordentlig eloge för att de gjorde det.

Sedan hade jag väldigt lite med böckerna att göra när jag spelade det första witcher, och jag misstänker att om de hade byggt det spelet på något annat källmaterial, med samma upplägg av gameplay, så hade det kunna bli något fint i slutändan ändå. Att ha en protagonist som kan använda lite magi och slåss med svärd? Upplägget är inte unikt.
Som tidigare skrivit i tråden så är ju inte Netflix-serien en jättesuccé direkt, så bevislingen kan källmaterial bli till två helt skilda produkter, beroende vad man väljer att fokusera på.

Det spelet har gjort bra är ju att man spelar WITCHER i ett spel som heter WITCHER, och att WITCHERs är en ganska stor del av story:n som förmedlas.

Hur exakt skulle det vara "Greedy corp" när det är författaren själv som valt hur han ville kompenseras? Han trodde ju att spelen skulle sälja så dåligt att han ansåg det vara "the big brain move" att kräva en klumpsumma och när han insåg att spelen sålde som smör (framförallt tvåan och trean) så blev han ju bitter.

Skrivet av Albax11:

CD Projekt var snälla och förhandlade om, även fast dom inte vart tvunga att göra det.

Efter enorma mängder gnäll och barnsligheter från författaren ifråga.

Skrivet av xdrive:

Jag är ju bara gammal och grinig antar jag.
Men varför i helvete måste allt vara Anime?
Är ju västerlänska IPn, tycker det borde finnas bättre stilar då...

Filmen är animerad.. den är inte "anime" vilket är en genre av animerad film.

Skrivet av Majoren:

Stämmer inte.
Enligt enskilda akutmottagningar så söker uppåt en tredjedel akutvård i onödan då de inte orkar traggla genom primärvården och kostnaden att söka på akutmottagning är för låg jämfört med vårdcentral, och ju mer lättillgänglig vården är genom t.ex. låga patientavgifter, desto mer söker folk vård i onödan. Onödig kostnad med dygnetrunt-öppna vårdcentraler. Är det ett icke-akut ärende så kan det vänta till nästa vardag, men somliga ser det som en mänsklig rättighet att få läkarvård för nageltrång inom 10 minuter. Som sagt, borde kosta antalet par tusenlappar att söka t.ex. akutvård, sedan kan man få tillbaka en del av det på försäkringen om det var legitimt att söka den vården.

Finns inga legitima skäl att betala ut bidrag till familjebildning som ju sker helt medvetet, där många utnyttjar t.ex. flerbarnstilläggen för att försörja sig som storfamiljer istället för att jobba. Sänk skatten i stället så kan var och en välja om de t.ex. vill stanna hemma med barnen då de genom högre inkomst själva kan finansiera det. Totalt orimligt att skattebetalarna ska försörja enskilda familjers val av livsstil.

Känns lite som en sorts förnedring att vuxna arbetande människor ska söka bidrag till saker som stanna hemma med barn etc. istället för att bara finansiera det själva genom att de får behålla mer av de egna inkomsterna. Det är som med pensionerna. Istället för att slopa skatten på pension så ska gamlingarna förnedras av staten med att söka bostadsbidrag och liknande...

Inte många rätt i den kommentaren kan jag ju lugnt säga. Svenskar generellt brukar dra sig från att söka vård så som under Pandemin. https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2022/09/ny-rapport...

Myten att man kan försörja sig genom att skaffa "storfamilj" är populär på sociala medier och hos regeringen men i praktiken är det nästan omöjligt att försörja sagda familj enbart på bidrag.
Flerbarnstillägget säger du? Vet du ens hur mycket man får med tre barn?
Vi snackar 150 kronor extra i barnbidrag + tillägg om du har två barn. Något högre om du har tre. https://www.forsakringskassan.se/privatperson/foralder/barnbi...

Regeringens valkampanj visade SCB senare var byggd på en massa antaganden utan grund.

https://arbetet.se/2023/06/02/fa-av-de-700-000-invandrare-som...

Du tror seriöst att man går runt på detta? Känns mer som du inte riktigt vet vad du pratar om men ändå känner dig i behov av att kritisera det. Precis som du känner dig för att kritisera fackförbunden utan en minsta tanke på hur det skulle sett ut utan dem. Ta bara Amazon eller Tesla som exempel.

Sedan är det intressant hur du verkar ha ganska stora problem att tänka utanför din egen lilla filterbubbla. Om man började ta betalt för akutvård till den grad du vill.. vem tror du det slår hårdast emot? Det är inte de som söker för "Nageltrång" var tionde minut eftersom dessa sällan uppsöker akutvården utan det är de äldre och de som redan sitter i en utsatt ekonomisk situation (oftast ensamstående föräldrar med barn) som blir lidande. Men vadå? Det är väl bara att skriva på en dyr försäkring? Vem har inte råd med det (För det är ju välfärd det)? Sa ingen någonsin.

Skrivet av uberpwnage2.0:

Inget jag skrev har något att göra med att jag skulle vara emot fackföreningar. Menar bara att mycket kan man lösa genom att bara prata med varandra också

Och när ena parten vägrar (vilket är ganska vanligt)? Har personligen haft duster med arbetsgivare som försökt komma undan LAS för att de kände "att det var överdrivet" vilket kunde resultera i grov skada på arbetarna under dennes ledning.

Utan facken så kommer företagen börja utnyttja situationen till negativ utveckling för arbetaren. Det sker även idag trots facken men att tro att en dialog skulle lösa problemet bättre än facken är inte bara naivt.. det är verklighetsfrånvänt.

Skrivet av Majoren:

Klart facket haft en historisk viktig roll, men idag känns det ju mest som en klubb för inbördes beundran.

Låter som herrn blivit lite bortskämd med det arbete som facken faktiskt bedriver.

Skrivet av gundemannen:

Som väntat finns det folk som föredrar att ge sig på företagen istället för brottslingarna. Och den rapporten säger ju egentligen ingenting om kopplingar mellan piratkopiering och försäljning då datan för det saknas.

Sedan är det första som dyker upp testar som inte stämmer alls eller som är tydligt subjektiva.

Men du kanske tillhör skaran som vill att alla ska ha fri tillgång till allt utan att någon någonsin får betalt för det? Vilket är okej med. Men att DRM uppståt är ju för att behovet av det funnits och troligen finns inom alla branscher.

Vi säger så..

Skrivet av Gaara:

Ah han har EA i blodet det förklarar ju en hel del imo...

Killen ansågs allt för extrem även för EA.

Skrivet av gundemannen:

Tänk vad skönt om alla som piratkopierar blev vettiga människor och började köpa spel, då hade vi sluppit dessa skydd helt och hållet…

Tänk om företag började prioritera sina kunder istället för att gå efter inbillade hjärnspöken genom att införa ett extra lager DRM-skydd utöver det redan existerade DRM-skyddet (Ubisoft Connect) som bara ligger i bakgrunden och käkar prestanda? Att företagen förlorar enorma summor på piratkopiering har ju diverse studier (bland annat en EU studie) påpekat att det inte finns belägg för. Det är snarare så att de som inte piratkopierar spelet oftast inte köper det alls så att låtsas som detta är en potentiell kund går ju inte.

https://cdn.netzpolitik.org/wp-upload/2017/09/displacement_st...

Skrivet av gundemannen:

Hittar inga sådana siffror alls. Om du har källa på dom får du gärna dela med dig. Det jag hittar dock är att det kan ge en minimal påverkan på prestanda ibland, skulle det ge mera så är det pga implementeringen eller krockar med annan mjukvara.

Sedan är skydden bättre idag än för flera år sedan vilket hindrar illegala kopior att dyka upp första dagarna om dom dyker upp alls. Så oavsett vad en tycker om dom, gör dom ju sitt jobb.

Med andra ord har du inte försökt speciellt hårt eftersom det bokstavligen dyker upp som första resultat när du googlar.

Skrivet av MyInsanity:

Detsamma, vi lever väl fortfarande i en demokrati ett eller två år till. Som sagt ja sa mitt du sa ditt. Och där lämnar vi det.
Dock fungerar ju inte vårat samhälle så längre tyvärr.

Nej då. Folk måste ju skapa sig konton på spelsidor och skriva av sig istället.

Skrivet av MyInsanity:

Du kan ju också länka hela videon till honom och inte delvis av hela alltet. Men du är väl en lbtqrtvcasdf+++ ryttare? Som sprider hat som vanligt.

Mår du bra?

Skrivet av robbis:

Nej tack.. fult och så pratar dom amerikanska... wtf liksom?

Du menar att de pratar engelska?

Skrivet av Ralf:

Okej. Det här känns lite som spiken i kistan för switchen. Konsolen klarar knappt av att driva sina spel idag och nu ska dom slänga på nått som förstör spelen ännu mer.

Va? Menar du att det bara har "försvunnit"
250 ex ?
Givetvis skulle Nintendo aldrig betala för Denivo om det bara rörde sig om så lite.

Företag har påstått behovet av liknande system i decennier men när någon väl genomfört en undersökning inom det så slutar det nästan alltid att det handlar om så små summor att det knappt borde vara värt det.

Ubisoft.. den enda spelutvecklaren och utgivaren vars studios använder crackgruppers crackar för att fixa uppdateringar och fixar av sitt egna spel.

Skrivet av Jinxad:

Är nyheterna slut sen? Oerhört trött på det.

Detta kommer nog som en nyhet men.... du behöver inte klicka in på artiklarna om D4. Bara ett tips.

Skrivet av Greenz:

Det som gör mig besviken är deras mikrotransaktioner. Blizzard är sjuka i skallen på riktigt. 800 spänn för ett spel, men det räcker inte tydligen. Giriga företag.

INGEN tvingar en att köpa dem. MT i spelet är kosmetiska saker enbart.

"Inget tecken på motstånd" sa personen innan denne förde fram belägg för "motstånd". För att bortprioritera en produkt pga. dess pris är i sig ett indirekt motstånd eftersom företaget antagligen bryr sig mer om gröna siffror än något annat.

Skrivet av kingzla:

Spel har aldrig varit så billigt som nu, samtidigt som de aldrig har varit så dyra att producera som nu. Prissignalen är dessutom viktig för att vikta resurserna rätt, mot spel som människor är villiga att betala för.

Detta är en vanlig myt som spelstudios gillar att proklamera men i verkligheten inte har några belägg för. I de flesta fall använder de redan existerande modeller och resurser i grafikmotorer som är vedertagna så som Unreal engine. Med andra ord.. I och med att man har mer standardiserade utvecklingsverktyg i jämförelse med tidigare så borde utvecklingskostnaden gå ned istället för upp. Det enda som borde ökat genom åren är fokus på kampanjer och PR. Sedan har vi detta med DLCs..

Skrivet av Nosnos:

Numbers don't lie. Tittar du på det finansiella resultatet så har han med allra största sannolikhet rätt. Jag menar skulle de tjäna mer pengar om spelen kostade 100kr så hade de givetvis gjort så, bara att de då skulle behöva sälja 7 gånger fler ex. Finns inget självändamål i att ha höga priser per spel om det skadar totalen. Sen att en liten del av de som spelar gnäller på forum, twitter etc är ju mindre intressant ut hans perspektiv, framförallt kortsiktigt.

En fråga. OM en person betalar en miljon medan 500 personer bojkottar produkten.. innebär det då att det inte finns något motstånd mot produkten? Om man bara stirrar sig på budgeten så blir man snabbt ignorant till hur verkligheten ser ut.

Skrivet av anon_79617:

..Nej så menade jag faktiskt inte alls. Min åsikt handlade bara om storyn och hur de presenterade Lillith så plötsligt.
Har spelat 1an och 2an en hel del.

Exakt så kände jag.
Hoppas de inte använder de båda huvudantagonisterna för flitigt, så jag hinner få lite mystisk känsla om dem.
Små-demonerna kan de få slänga på mig i mängder. Chef-demonerna vill jag fundera över och frukta deras planer. Det mest skrämmande är ovetskap!

Men Lillith har ju varit en del av loren sedan länge. Hon har ju varit en del av loren sedan D2 minst. Du får det att låta som hon dök upp helt plötsligt från ingenstans när i verkligheten Blizzard har spenderat två spel redan med hänvisningar till henne..

Skrivet av lyrael:

va det nån story i betan? Hittills har jag inte mycket förhoppningar alltså, känns som ett tradigt mmo

Betan var en del av akt 1 från det slutgiltiga spelet så ja?

Skrivet av rövslickarn:

"Storyn"..? 😐

Låter som herrn aldrig spelat ett Diablo-spel.

Skrivet av anon_79617:

Det jag sett hittills av storyn kändes lite kliché.
Tycker om när demonerna är mer Lovecraftian. Abstrakta väsen som jobbar från djupa skuggorna. Inte som direkt dyker upp som en klassisk röd elaking med horn och vingar och gör kaoz.

Men väldigt mycket bättre vibe än 3an!

Så med andra ord.. Diablo-serien är inget för dig?

Skrivet av anon_79617:

Hade älskat det jag..
Antar att jag tycker änglar vs demoner känns lite 2005 (emo).
Men ja, vissa hade nog tyckt att det känts fel att introducera nåt nytt i en så väletablerad värld.

Så du vill alltså ha samma story inpackat i en ny skrud? Inte för att varken Lillith eller Inarius är direkt nya karaktärer i loren. De har funnits i bakgrunden länge.

Skrivet av Therant:

Blizzard kan inte berätta bra storys, så denna är nog inte mycket att hänga i graven. Men man vet aldrig, blixten kan ju slå ner.

Håller inte med dig. De har stundtals berättat ett riktigt bra story.. dock inte alltid med den bästa mekaniken.

Skrivet av psiko:

https://www.youtube.com/watch?v=Z31N2eyS7hw

Helt sjukt vad onödigt invecklat ett sånt här system görs, med största sannolikhet inte av misstag heller.

Att man som spelare måste sätta sig in i alla dessa, egentligen för själva spelen, helt orelevanta system bara för att kunna spela ett "modernt" spel i dagsläget är tragiskt och det gäller inte enbart AB och/eller Diablo då såklart. Snart mer levlande av diverse system i in-game butikerna och menyerna än i själva spelen.

Gillar för övrigt inte in-game butiken med kosmetiska saker heller, men hade kunnat leva med den om dom hade nöjt sig där. Fattar inte hur folk kan vara ok med Battle Pass och XP boosts i ett sånt här spel, gratis eller ej spelar ingen roll för min del.

För att det kräver inget annat än du spelar spelet? De flesta är faktiskt inte så maniskt brydda som vissa är när det kommer till MTX eftersom det i praktiken har väldigt lite påverkan på just dem.