Inlägg av Juel91

Inlägg som Juel91 har skrivit i forumet

Skrivet av LancelotSwe:

Kan ändå acceptera Steams sätt att ge betyg, rekommendera ja/nej. Kan förstå folk som inte rekommenderar, kan inte förstå folk som sätter en 1a på en tiogradig skala.

Jag ger det en stor tumme upp men är också lite besviken på spelet.

Metacritic och dylikt förvandlas snabbt från 1-10 till 1 eller 10 för like/dislike. För många fanboys och haters på dom flesta ställena.

Skrivet av 9-11:

Undrar hur det kommer sig att Starfield initialt fick mestadels bra (en del mycket bra) betyg nästan överallt...? Några delade ut 7/10 men konsensus verkade vara 8/10 eller rentav mer. Bara för att sedan floppa i ett senare skede...?

Likadant hände med Halo Infinite.

CP2077 likaså.

Hysteri där det inte är "tillåtet" att ge låga betyg?

Dom kanske bara skickar ut recensionsexemplar till recensenter som är mer troliga att ge bra betyg. Sen får dom mer kritiska recensenterna köpa spelet vid release och släppa sin recension senare än dom positiva.

Skrivet av Ziljun:

Med tanke på utvecklingstiden och marknadsföringen före släppet kan det mycket väl vara det största spelfiaskot någonsin. No Man's Sky var en liknande flopp men Hello Games var en relativt liten och okänd studio och NSM gjordes på tre år jämfört med Starfields sju. Folk har rätt att förvänta sig mer av Bethesda, en gigantisk och erfaren studio borde kunna göra bättre ifrån sig med en bottenlös budget och sju års utvecklingstid.

Håller verkligen inte med. Bethesda har fallit hårt, fattar inte hur någon kunde ha förväntingar efter FO76. Hello Games hade iaf inte förstört rykte innan det släpptes. Jag hade blivit mer förvånad om Starfield visade sig vara bra än dåligt.

Skrivet av Wilfer88:

Gandir, alltså det är bara rent påhitt det du funnit om Kathleen Kennedy. Rent trams från källor utan trovärdighet eller bevis.
Under henne har Star Wars dragit in massor. De har bland de främsta dragplåster för Disney+. Massvis med böcker och tidningar produceras kontinuerligt både med gamla hjältar och nya. Nu efter EA exlusivitet är slut finns massvis med spel att vänta. Det har skapats nya manliga stjärnor på alla fronter som blir älskade och får massa fokus. Och fortsatt massvis med berättelser med våra gamla hjältar, ibland deras berättelser, ibland som cameo i andras.
De gamla berättelserna är fortfarande kvar. På inget vis i skym undan. Men det skapas också nytt. Det är lite mer HBQT personer i berättelserna, ungefär 0,2% av berättelsernas innehåll, but thats it. I Aftermath serien var det kanske 1% men mer än så har jag inte upptäckt.

Jag hatar woke diskussionen och har inte läst nånting av vad Gandir har skrivit MEN KKs tid som ledare för SW skutan har definitivt varit horribel för franchisen. För det första gick trilogi filmerna från 2 miljarder dollar till 1 miljard dollar. 1 miljard kanske fortfarande låter som mycket men med tanke på hur mycket filmerna kostar att göra så hamnade nog TROS runt +/- 0 medans TFA antagligen nettade ca $500 miljoner i vinst. Solo var en ren förlusthistoria.

Många av filmerna hade produktionsproblem och krävde dyra reshoots, speciellt Solo där dom filmade om majoriteten av filmen (originalregissörerna hade filmat klart 80% när dom ersattes). Man kan märka att det inte har gått bra för Disney för originalplanen var att släppa filmer år efter år á la Marvel formeln. Sen det kanske värsta för Disney: Leksakerna har sålt dåligt. Att kränga leksaker var en av SWs starkaste sidor och en huvudanledning till att Disney betalade vad dom gjorde för det.

Den enda riktiga hiten som Disney SW har haft är The Mandalorian vilket antagligen var det som ledde till att Dave Filoni blev befordrad till executive creative director för Lucasfilm och vad många fans ser som den enda ljuspunkten för SWs framtid.

Har inget till övers för cinematic trailers och väldigt lite tilltro för Cage så har absolut inga förväntingar förrän spelet är släppt.

Nice. Om dom fortsätter patcha så här bra så kanske spelet är i bra skick när jag köper det om ett år när dom praktiskt taget ger bort det gratis.

Skrivet av Rydell1986:

Hahaha vilken jävla fail att man behöver patcha träffregistreringen i ett FPS spel.

Är ett problem som har visat sig i FPS då och då. Inte helt ovanligt.

Kommer ihåg när BC 2 kom. Hitregen var allvarligt frelled i drygt 6 månader. Det krävdes en ENORM (2+ gig tror jag vilket på den tiden var den överlägset största patchen jag nånsin laddat ner utanför ett MMO) patch för att fixa det.

Trött på alla cinematic trailers. Vill se gameplay. Sen det faktum att det utvecklas av en studio som mestadels verkar ha gjort ports gör inte saken bättre. Kul att serien kommer tillbaka och medans jag inte är taggad på att det är Ultramarines igen så är jag glad över att vi får spela som Titus igen.

Eh har spelat Exiles. Uhmm svårt att betygsätta för mig. Å ena sidan var gameplay loopen väldigt bra uppsatt för att sänka timmar efter timmar i det på det där meditativa sättet man spelar vissa spel. Å andra sidan hade det väldigt många svagheter och problem som gjorde att jag tröttnade rätt snabbt när jag väl tröttnade.

Det finns potential här och jag skulle speciellt vilja se mer populerade servrar som är mer MMO liknande än ett survival spel där man bara springer på folk ibland och mestadels av gameplay loopen bara är det meditativa (skaffa resurser->crafta->bygg->skaffa resurser->repeat).

Men tror bara det blir en lite smidigare Exiles reskin men vi får se.

Fan hade velat ha en uppföljare till Far Cry 2 nån gång. Alla Far Cry som har kommit efter har varit väldigt annorlunda med ton och inlevelse.

Det är synd att dom kände för att bränna all goodwill dom fick med 5.0 genom att släppa 5.2. Aldrig sett maken på liknande idioti. Hade dom bara fortsätt på samma spår som 5.0 var på hade folk snackat väldigt annorlunda om BF V idag. Har väldigt lite förhoppningar för nästa BF om beslutsmakarna för BF V är kvar. Dom tog mitt favorit BF och slängde det i skiten, krävs en redig omredigering för att jag ska komma tillbaks,

Skrivet av heady89:

Bfv är mycket mer dödligt, de testade helt nya meta koncept för serien med attrition

Som dom bokstavligt tog bort i 5.2 mot 95% av spelarnas vilja. Fyfan vilken jävla tabbe 5.2 var, lätt den värsta FPS patchen jag nånsin sett med rätt bred marginal. Slutade spela efter den, den relativt låga TTKen var något jag älskade och efter 5.2 var spelet mer spongy än något annat BF jag spelat.

Hoppas definitivt på en uppföljare. Om dom kan pricka frihetskänslan från första med alternativen och smidigheten från 2an och 3an så vore jag jävligt glad. Skadar inte att jag tycker storyn blev jävligt intressant också trots att den inte direkt berättades på det mest inlevelsefulla sättet.

Skrivet av blackidus:

@Juel91: Håller med, jag avinstallerade det förra veckan då jag har tröttnat totalt på spelet. Dem försökte ju göra samma sak för ett år sedan med TTK höjningen men då backade dem tillbaka det redan efter några veckor och lovade att inte göra det igen.
Men nu är vi tillbaka där igen iaf.

Körde en match efter 5.2... avinstallerade det och laddade ner BF 4 igen. Sorgligt när ett 5+ år gammalt spel är att föredra över det senaste alstret.

Skrivet av blackidus:

Battlefield V vart då istället framruschat då investerarna fortfarande förväntade sig ett nytt Battlefield spel 2018 och det märks tydligt i alla features som fortfarande saknas fortfarande 1 år in i spelets livstid.

Förklarar varför dom bara gav nästa stora steg i BF serien 2 år att utvecklas. Det är inte framruschningen av BF V som är värst dock (lärde mig efter 2 BF att inte köpa vid release), det är hur det har hanterats efteråt IMO. Saker som 5.2 ska inte hända.

Skrivet av Xelf:

Samtliga preorders är också inte giltiga för refunds.

Låter olagligt typ? Kan fatta att man inte får en refund när man har startat/spelat spelet men om man bara har förhandsbokat?

Skrivet av Chimaera72:

Wow! Wooosh! och där kom vi in på politisk korrekthet och SJW och hela konkarongen tror jag.

Alla får göra sin egen tolkning, gör man en hårdanalys av boken så kan man säkert hitta den typen av referenser, huruvida författaren själv hade för avsikt att lyfta eller trycka ner fascism i boken tror jag inte är bevisat, och för mig ointressant i sammanhanget, det är ju ingen Mein Kampf direkt.

Själv väljer jag att lyfta boken som ren spännande och aktionfylld läsning. Gillar dessa två recensioner som har en bra nyanserad ton och balans...

https://www.tor.com/2012/01/23/for-whom-the-space-beacon-toll...

https://www.theguardian.com/books/booksblog/2008/jul/23/blast...

Dom flesta böcker/filmer som behandlar ämnet Human vs Aliens har ju i grund och botten med Xenofobi att göra och bygger upp hela storyn runt detta. Skulle vara en väldigt tunn bokhylla med böcker och filmer om man skulle ta ställning till varje Human vs Aliens film/bok som kommit ut.

Lol extremt sent svar jag vet. Iaf det är mycket av ideologin och politiken som dryftas som är det fascistiska elementet, inte "humans vs aliens". Heinlein har själv sagt att han står bakom mycket av det. Plus, filmen är underskattad AF IMO, att kritikerkåren inte såg den uppenbara satiren när den släpptes är rätt komiskt.

Skrivet av Castor.T:

Är väl inte första gången spelet skiljer sig ifrån vad utvecklarna visar upp på exempelvis E3 och egentliga versionen. Tycker det är bra att man uppmärksammar detta, väldigt vanligt knep att man gör spelet snyggare än vad det är vid första anblick.
De vill att folk ska tappa hakan och vråla som galningar som jänkarna brukar göra.

Witcher 3

Skulle säga att det är nog ett av dom värre fallen av vad jag har sett. Om man tar den ökända Watch Dogs trailern så var skillnaden mestadels grafik kvalitén men här så har hela cutscenes ändrats i grundutförande. Sen hjälps det inte att dom "bra" cutscenesen var rätt mediokra till att börja med. Ser ut som ett spel från 2007 typ.

Med tanke på vilken jävla total fucking bullshit BF V 5.2 var så tror jag inte att jag köper nästa Battlefield. Jag är van med att spelen släpps buggiga så jag brukar vänta tills dom patchar det till en bra nivå men med BF V så patchade dom det till en bra nivå med 5.0 för att sedan bara förstöra det.

Aldrig varit med om en sånt tondövt och arrogant beslut som totalt bara sket på fansen. DICE behöver byta ut ledningen till nåt bättre men med tanke på att det är snubben bakom FIFAs "nedfall" som nu sitter på täppan i EA så är jag extremt skeptisk.

Skrivet av Pretorian24:

Hur tjänar dom pengar? BFV kostar väl inget mer än själva grundspelet?

Det finns microtransaktioner. Ett tag var det bara cosmetics men nu har dom lagt till nya vapen på ett sånt sätt där du kan betala för att låsa upp dom med. Det brukar finnas 40 lvlar av saker att låsa upp när dom släpper ett nytt kapitel och du kan betala för att låsa upp dessa lvlar och det är där dom nu har lagt till vapen då.