Inlägg av PcGamer

Inlägg som PcGamer har skrivit i forumet
Sida 1

Som ett stort fan av Myst så ser jag ingen anledning till att spelet skulle kräva VR och som videon ovan visar så finns det redan ett Myst där man kan röra sig fritt.

Börjar bli rejält trött på detta, som en backer av både Star Citizien och Elite Dangerous så anser jag mig vara avsevärt mycket mer lurad av Braben än jag känner mig av Chris. ED är även en stor anledning till att jag slutade backa Kickstartade projekt för det spelet visade att deras ToS
är vatten värd. Som backer kräver jag någon form av "garanti" att de inte ändrar saker som de lovade innan de fick folks pengar. Och i Elite Dangerous fall var detta att spelet skulle vara helt fritt från DRM vilket således inte skedde (att man kan ladda ner en klient utan DRM är inte samma sak Frontier och det är jag övertygad om att ni vet om).

Hade jag vetat vad jag vet idag hade jag lagt pengarna som jag backade Elite Dangerous med på Star Citizen. Har inte ens brytt mig om att spela det senaste Elite men det fick mig samtidigt att se på företaget med nya ögon. Så ska vi prata "scam" så anser jag Frontier vara betydligt mer skyldig till detta än vad Cloud Imperium Games är.

Skrivet av Freeman79a:

Priset på Series X och S är för bra för att vara sant. Men det är sant. Hur är läget i Sony lägret då? Har ni allt ni behöver?

Det enda de behöver är bra spel, oavsett vad folk tror så spelar spelen en avgörande roll för många. Detta har varit sant enda sedan Nintendo släppte NES och det har inte ändrats 2020. Var är Microsofts "konsolsäljare" nu när Halo inte längre släpps med den?

Priset på en hårdvara eller vilken annan produkt som helst för den delen är inte värd mer än vad folk är villiga att betala för den, spelar igen som helst roll vad den faktiska kostnaden än må vara.

Blir mer sugen på att köra om originalet, ser ingen anledning till att skaffa denna remake. Sands of Time är från en tid då Ubisoft släppte många bra spel, har svårt att tro att det ens är samma företag idag.

Vart är spelen? På varenda site så lovordar man Game Pass och folk verkar ha glömt vad som skedde när Xbox One lanserades, då var man minsann emot detta men nu när man kan få tag på många spel för en billig penning så låter det annorlunda. Min inställning till Microsoft hare inte ändrats, snarare så har de gång på gång bekräftat det jag redan visste när de lanserade Xbox One, de ser fans som ett sätt att nå deras egentliga målgrupp, det vill säga alla de som köpte en Kinect.

Phil Spencer har varit en del av företaget i många år, om man tror på fullaste allvar att Mattrick eller Spencer har någon som helst betydelse för vilken väg Microsoft går så är man väldigt naiv. Dessa personer är bara ansiktet utåt, Microsofts agenda har sedan dag ett varit tjänster, de vill inte tillverka konsoler eftersom dessa kostar pengar och ofta innebär stora förluster, de vill bara sälja "mjukvaran" till dem.

Om man kollar lite historik så märker man en intressant sak, det är samma person som stod bakom Xbox One lansering och Sony´s PS3 lansering. Sony var fruktansvärt arroganta på den tiden och det tog dem lång tid att återfå allt förtroende de byggt upp iom PS2.

Hade jag inte vetat att det inte var Commandos så hade jag lätt kunnat tro det, som ett stort Commandos fan är jag nu väldigt intresserad av att se mer från spelet så detta kommer jag hålla ögonen på.

När man blir äldre och ser hur utgivare "fördummar" spelserier man länge varit ett fan av så slutar man att bli hypad för spel. Men det gör även att man blir betydligt mer hypad för de spel där utvecklaren och utgivaren förstår vad jag som "gamer" vill ha. Spel som Cyberpunk 2077, länge sedan jag kände att det där är ett spel jag bara måste spela, helst nu=).

Som ett stort fan av Dark Souls kan jag bara instämma, det här ser väldigt intressant ut. Videon gav mig även en hel del Sekiro "vibbar" och jag anar att det är det spelet som utvecklaren hämtat en hel del inspiration från. Imponerande att det kommer från en studio som är helt okänd, iaf för mig.

Tvivlar på att Valve ger företag någon extra rabatt. Steam har helt enkelt avsevärt mycket fler användare än vad de kan få genom att ha sina egna butiker. Många gillar inte heller att använda mer än en en tjänst och hade det inte varit för Steam hade PC kanske inte ens varit like stort som det är idag. Valve var i stort sett ensamma om att fokusera på PC (tillsammans med GoG) när alla andra stora utgivare var mer intresserade av konsoler.

Får mig att tänka på den här sången, "Won't find me practicing what I'm preaching", "Just do as I say, don't do as I do"

Finns en anledning till att många inte gillar Epic och de borde kanske se till sig själva först innan de börjar kritisera andra.

Det är redan bevisat att hårdvaran spelar roll så tester som dessa ger inte en korrekt bild, sitter man på en skärm som uppdaterar färre gånger än en annan skärm så kommer man även få ett sämre resultat. latenser spelar en avgörande roll, det är inte bara latenser när man spelar spel på nätet, det finns även latenser via den hårdvara man använder sig av.

Skrivet av Hipshot:

Ehhh??? Rocket Arena????

Du är inte ensam om att reagera på detta, när jag kollade en Quick Look för ett litet tag sedan så var det första jag tänkte på Quake och den väldigt kända modden till det. Efter att ha sett den videon ser jag inte mycket som har med den att göra, den enda gemensamma nämnaren är raketer och att man verkar kunna "rocket jumpa".

OT:
Som redan sagts, det lär bli ett F2P spel för det var inte mycket som tilltalade mig iaf i den där videon jag såg. Jag har även en längre tid haft en känsla av att MP i fratmiden kommer bli just F2P, enda sedan Lord of the Rings var ett av de första spelen att bli gratis på det här sättet så har det visat sig vara det mest lönsamma sättet att få folk att inte bara spela spelet, de är mer villiga att betala för det under en längre period. Något som även skett den senaste tiden är hur spel man betalar för har kört med saker som direkt kommer från F2P och när jag ser det i ett spel som man behöver köpa så tappar jag i stort sett allt intresse för det.

Så att fler och fler gör som Fortnite kommer inte direkt som någon överraskning för mig, jag saknar dock den tid då man först såg till att göra ett spel för Single Player och sedan som en "bonus" lade man till MP delen. Ser ofta kommentarer om att det funkade ju för Quake och Unreal Tournament att kosta lika mycket som ett SP spel gjorde. Man glömmer då en väldigt viktig sak, de spelen hade full bot support och en SP del som gjorde att det var värt att köpa även om man inte var intresserad av MP delen.

Avklarade Spel:
Police Quest III: The Kindred, PC
Elephant in the Room, PC
The Stanley Parable, PC
Superhot, PC
https://imgur.com/a/JMyexAD

Hann bli klar med Police Quest 3, tog sin lilla tid dock och jag råkade ut för en bugg som gjorde att jag ett tag trodde att det var kört, hade det inte varit för att jag var så nära slutet hade jag inte spelat mer. Molex Syntex ökade rejält när det bara var sju "pussel" kvar så jag valde att välja ett annat spel istället.

Stanley Parable hade jag inte plannerat att köra men jag har varit sugen en längre tid på det här spelet och trots att det i grunden är en "walking simulator" så är det ett väldigt underhållande sådant, blir nog att jag spelar mer av det, som man kan se på en av bilderna så hånade spelet mig för ett visst val jag tog, hade hoppats på att jag skulle få en achievment för det men det vart ingen.

Körde även Keyboard Sports men jag trodde först det rörde sig om ett demo så jag sparade aldrig den bild jag tog av det (det tog mig ca 7-8 min att klara det). Annorlunda spel, väldigt annorlunda spel.

Vill som andra tacka för den tid du tagit dig varje år för att anordna det här eventet WildThing och det är extra kul att se hur det har blivit fler och fler som deltagit, vi började med reltativt få antal spelare men många spel per person och har nu mot slutet redan slagit rekordet som sattes 2018.

Har blivit lite mindre spelande de sista dagarna, kommer lägga i en extra växel idag, hoppas på att kunna bidra med tre spel till åtminstone.

Dark Souls är ett spel jag lagt ner mycket tid på, även om jag gillar Dark Souls 3 så är nog det första spelet fortfarande det bästa. Det tog mig nog 40 timmar eller så innan jag klarade av Dark Souls (undvek alla former av spoilers, för mig handlar Dark Souls spelen om att själv upptäcka spelet, lära sig hur man besegrar bossar och liknande) men känslan av att till slut besegra sista bossen, den hade jag inte upplevt så ofta i spel fram tills dess, påminde mig om när jag som barn lyckades klara av Last Ninja.

Det finns en hel del partier i Dark Souls som verkligen är frusterande, även efter att ha spelat så mycket av det som jag gjort kan jag fortfarande känna denna frustration. Varje gång jag spelar om det så lyckas AI´n göra saker som jag inte räknat med, ibland känns det som att AI´n lär sig hur man spelar det.

När det kommer till att dö i spelet så köpte jag utgåvan kallade för "Prepare to Die Edition" och dör gör man ofta, det är så man lär sig att bli bättre på det. Som sagt så spelade jag spelat utan någon kunskap om hur man besegrade bossar men om man finner det för svårt så är min rekommendation att kolla på en video där man kan se hur man ska döda en viss boss. Det handlar väldigt mycket om att att veta när man kan anfalla och när man ska blocka/rulla undan (Stamina är väldigt viktigt i Dark Souls, först förlorar man Stamina sedan förlorar man hälsa). Vilket leder mig in på builds, detta är en hel vetenskap och det finns många builds man kan använda för att göra spelet enklare eller svårare.

När jag körde Dark Souls så spelade jag i "offline" läge, detta på grund av att spelet tillåter folk att lämna meddelande och jag vill som sagt upptäcka saker själv, det går inte att stänga av dessa så bara utvecklarens meddelande kvarstår. Om man väljer att spela spelet "Online" så blir det svårare om man väljer att använda "Humanity" eftersom det ger andra spelare möjligheten att invadera ens spel. Men det innebär även att man kan få hjälp av andra spelare om man har problem med en viss boss (AI kan även hjälpa en men det kräver att man gjort vissa saker (det finns mycket i Dark Souls som man måste upptäcka själv, NPC quest är en sådan). Spelet skalar dock efter antalet personer som hjälper en. När fiender får mer än ett mål att välja på så blir de också enklare att slåss mot men det kräver då att den personen (eller AI´n) kan hålla sig vid länge nog.

Till sist, Dark Souls handlar mycket om att lära sig kartan så att man kan ta sig från stället där man "spawnar" till bossen, fiender längs vägen är egentligen bara intressanta om man behöver få mer XP (för att besegra en boss, allting i Dark Souls går ut på en enda sak, besegra bossar och ta sig närmare och närmare mot slutbossen). När man kan kartan tillräckligt bra (och detta inkluderar var fiender befinner sig) det är först då som man kommer kunna undvika alla "onödiga" strider och kan istället fokusera på att lära sig hur man ska besegra bossen för den delen av spelet.

För om man ska hårddra det, Dark Souls handlar uteslutande om "trial and error" man lär sig genom de misstag man gör och det är på sättet man slutligen besegrar det.

Avklarade Spel:
Police Quest II: The Vengeance, PC

Påbörjade Spel:
Exapunks, PC
Police Quest 3, PC
Beneath A Steel Sky, PC
Molek Syntez (extra puzzles), PC
Super Hot, PC
Assassin's Creed Chronicles: China, PCs

Avklarade Spel:
Assassin's Creed IV: Black Flag, PC
Molek Syntez, PC
Unparallel, PC
Stories Untold Episode 1-4, PC
Postal, PC
Bilder från slutet av spelen
Postal achievement "Get a girlfriend"

Påbörjade Spel:
Exapunks, PC
Police Quest 2, PC
Beneath A Steel Sky, PC
Molek Syntez (extra puzzles), PC
Super Hot, PC
Assassin's Creed Chronicles: China, PCs

Skrivet av Jinxswe:

Använde utrymmet för att installera Island thunder istället. När ghost recon fortfarande va ett ghost recon spel

Körde för något år sedan originalet då jag bara tidigare hade spelat ett demo på det. Håller än idag men det märks att det är ett gammalt spel, bästa spelet i serien (av de jag spelat) är Advance Warfighter 2, en rejäl utmaning på svåraste och nog det sista "riktiga" Tom Clancy spelet som gjordes. Sedan har det bara gått utför, tråkigt nog, med spelen som bär hans namn.

Warhammer 40,000: Rites of War är gratis just nu hos GoG, ca 45 timmar kvar innan erbjudandet upphör.

Sida 1