Inlägg av Margy

Inlägg som Margy har skrivit i forumet
Sida 1
Skrivet av Fulci:

Ja, det kan det säkert vara. Men originalspelet är inte ens specielt gammalt. Gör nya spel istället tycker jag.

Soulsborne-genren har vuxit rejält efter att detta spel kom. Många som älskar genren och FromSoftwares spel har dock inte spelat detta då det inte går att spela på någon aktuell hårdvara.

Sedan har Froms spel högt återspelsvärde så många som vill spela det igen gör det nog gärna med en ny version.

Skrivet av Jontos:

Inget Assassins Creed Valhalla?

Skrivet av Schizo:

Som föregående talare, inget Assassins Valhalla? Skulle väl vara releasetitel både till XoX och Ps5?

Detta är endast en lista över spel som släpps av Sony vid release av PS5. Andra utgivare släpper såklart också en massa spel - däribland AC Valhalla även om det inte listas i artikeln.

Skrivet av FuzioN:

det som visades så såg det ju inte intressant direkt då demon vart ju väldigt simpel demo som säger noll det vart inga speciella attackera alla mobs dog på ett svar och hade exakt samma attackpattern.

Om jag minns rätt så är det som visades tutorial-delen allra först i spelet. Dessutom verkar man kanske ställt upp skadan en del för att visningen inte skulle "halta" av att stanna upp vid varje fiende.

Skrivet av Lepr:

Men det Sony har tryckt väldigt på är ju hur man nu kan ändra hur man utvecklar spel helt fundamentalt, just pga att man kan ta med i beräkningen att det finns en snabb SSD som baseline. Man kunde ju tro att storspel som tex Horizon skulle använda denna fördel då?

Som sagt ovan så vet vi ju inte om/hur det kommande spelet använder SSD:n. Det kanske gör saker som är omöjliga i PS4-versionen?

Bara för att möjligheten finns att designa spel på nya sätt betyder ju inte att man måste göra det med varenda spel. Är det dessutom en uppföljare som spelas på ungefär samma sätt som tidigare spel så kan det bli konstigt om man ska forcera in saker.

"Vi ska göra ett nytt Pac-Man".
"Bra! Se bara till att ni använder SSD:n på ett sätt som gör att det är omöjligt att köra på förra generationen".

Skrivet av ChriL:

Ingen optisk ingång på ps5an? Isåfall får man köpa en ny förstärkare :/

Ofta har väl TV-apparater en optisk utgång så att det går att koppla den vägen?

I värsta fall tror jag det finns "splitters" (?) att köpa där man kan ta ut en ljudsignal från en HDMI-signal.

Ettan är ett spelmekaniskt mästerverk så det är klart det kan vara svårt att skapa samma upplevelese igen med en uppföljare.

Jag har haft roligt hittills. Jag upplever det dock som betydligt svårare än det första spelet. Jag har inte tagit mig ur någon av de andra världarna än.

Jag misstänker att det kryllar av "hemligheter" att upptäcka och klura ut hur de fungerar. Jag har ännu ingen aning hur "curses" och tärningarna fungerar i detta.

En del av det som gjorde ettan så roligt var att trots att man spelat regelbundet i månader plötsligt upptäcker något som får en att säga: "Va! Kan man göra sådär?", eller att det plötsligt finns något man aldrig sett på en nivå man passerat hundra gånger.

Skrivet av Lepr:

Då lär det ju inte kunna bli utvecklar för att använda den beryktade SSDn i någon större (innovativ) grad.
Väldigt märkligt kommunicerat av Sony, då detta måste vart känt länge?

Det är ju möjligt att SSD:n används för att snabbt kunna ladda in betydligt mer detaljerade och "täta" omgivningar medan PS4 måste ha mer av omgivningarna i minnet och ser mer "öde" ut.

Horizon kan spelas igenom (likt även en del andra open world-spel) utan att man ser en enda laddskärm på PS4. Det är bara vid "fast travel" det uppstår laddtider. Så mycket har de nog inte ändrat på konceptet att en SSD plötsligt krävs för att det ens ska gå att spela.

Skrivet av bent toe:

Va fan? Nu kostar den digitala ps5:an närmare 6.000sek på media markt?
Och optisk läsare 7.000sek.
Dem har bytt priser hela dagen, vad händer?

Efterfrågan kanske är så stor att man vet att man kan sälja allt man får in även om man höjer priset?

Strax efter att PS4:an släpptes och var svår att få tag i började många butiker höja priset eftersom man visste att man skulle få sälja allt man fick in ändå.

Det ser riktigt bra ut detta!

Konsolexklusivt?

Någon form av teaser borde inte vara omöjligt.

Det har gått 2,5 år sedan det förra spelet. Det spelet var nästan som en ny IP så en uppföljare borde gå fortare och kunna vara ca 1-2 år bort.

Skrivet av NuZ:

Dock vet man inte vem som har rätt för Sonys aktier sjönk en del efter nyheten så kan vara ett sett att rädda situationen också. Vem vet?

Att som företag göra officiella uttalanden och ljuga om saker som kan påverka aktiekurser är väl olagligt i de flesta delar av världen?

Detta betyder i så fall att man räknar med att sälja betydligt mer än när PS4 släpptes.

Jag tror PS4 hade sålt 7-8 miljoner under ungefär samma period.

Bloomberg rapporterade väl först att Sony skulle tillverka 5 miljoner fram till sista mars 2021? Sedan rapporterade man nästan en dubblering till 9-10 miljoner fram till sista mars 2021. Nu rapporterar man en sänkning till 11 miljoner!?

Skrivet av Flugsaft:

Vet Martin O'Donnell sade i en intervju att microsoft var ganska nära att köpa Bungie innan bungie skrev på kontrakt med Activision, men det gick aldrig igenom.

Det låter konstigt att de skulle försökt köpa en tillbaka en studio som de nyligen låtit lämna MS?

Nu har det ju i alla fall gått ett tag.

Skrivet av KingCobra:

Eftersom jag söker en multimediamaskin som klarar allt blev jag verkligen besviken att ps5 inte kommer ha dolby atmos/vision stöd 😵 jag menar, man säljer inte en modern 4k spelare idag utan stöd för de absolut vanligaste och bästa formaten.

Varför tror du att PS5 inte stöder dessa format?

Skrivet av Megagurra:

Trist!

Blir det verkligen bara Miles Morales och ett halvstelt Anthem-ala-Devil May Cry (Godfall) på release eller vad kommer egentligen hända?

Några tänkbara kandidater till releasespel är Sackboy, Gran Turismo 7, Destruction Allstars, Demon's Souls och Ratchet and Clank.

Jag är inte helt säker på att utvecklarna själva vet om de hinner färdigt eller inte till release.

Det blir spännande att se om de visar upp några spel vi inte sett tidigare.

Det kan vara lite oroväckande om utvecklarna börjar "gnälla" redan nu och denna hårdvara ska stödjas i många år framöver.

Skrivet av hoppalängdhopp:

Har ju tänkt vänta med PS5-köpet, men om det här blir releasespel måste jag som ett stort fromsoft-fan köpa en så fort den släpps!

Eftersom det redan blivit åldersmärkt för flera marknader lär det släppas vid release eller ganska nära efter.

Sida 1