Inlägg av Mikael Berg

Inlägg som Mikael Berg har skrivit i forumet

#GuessTheGame #681

🎮 🟥 🟥 🟥 🟥 🟩 ⬜

#ProGamer
https://GuessThe.Game/p/681

Jag satt som ett frågetecken även på den fjärde (nu i efterhand inser jag vad bilden föreställde dock, haha), sen gick hissen upp.

🌎 Mar 25, 2024 🌍
🔥 1 | Avg. Guesses: 7.1
🟧🟥🟩 = 3

https://globle-game.com
#globle

Den satt som en smäck!

🔎 ZoomOut 2024-03-25: 🟩⬛⬛⬛⬛ 🤓
https://zoomout.videoludid.com

Knappt spelat det, men den där stilen känner man ju igen!

Skrivet av Soulless:

Boken är tyvärr väldigt föråldrad, handlingen och hela settingen må ha varit unik och nyskapande en gång i tiden men idag känns det som en repetition av något vi sett och hört om och om igen, i olika genrer och sammanhang.
Och då spelar det ingen roll om Dune "var först", nu när den även är "sist" känns det bara tröttsamt och långtråkigt.

Föråldrad vet jag inte om den är. Otaliga människor (mig inkluderad) som läst den på senare år håller den väldigt högt inom genren. Sedan är förstås smaken som baken och alla kan knappast förväntas gilla den!

Skrivet av Priapsi:

Kan inte komma över att de åker hela filmen för att till slut landa på exakt samma ställe de åkte ifrån. Roadmoviegenrens motsvarighet till en finlandsfärja, på mer än ett sätt

Det kan jag hålla med om. Lite spoilervarning, dock (lade till taggar i min citering)!

Skrivet av kebbe:

Enligt Jez Corden som recenserade spelet för WindowsCentral så var recensenter informerade om DLC i spelets recensionsguide. Han ville inte läsa denna på grund av potentiella spoilers, tycker dock att det är märkligt att inte en enda recension eller förhandstitt nämnde det. Likaså undrar jag hur folk som recenserade spelet bar sig åt för att starta nytt spel när de ville göra nya karaktärer, någon indikation borde funnits på att det inte var helt enkelt.

Helt otroligt att Totalbiscuit var den enda i hela branschen som var en hök på saker som PC-prestanda och girighet. 6 år sedan han gick bort och inte en människa har försökt ta över.

Skrivet av Vintersorg:

Jag håller med. Helt sjukt dåligt av ALLA recensenter (inkl. FZ) att inte inte märka och/eller nämna sånt här. Va fan.. Oproffsigt och slappt!

Jag fick då ingen information alls om DLC i det material jag fick ta del av. Tittade igen nu, men nej. Nada. Fick dock ingen guide över huvud taget heller, bara riktlinjer.

Själv startade jag aldrig en ny karaktär - jag hade fullt sjå att hinna gå igenom spelet en gång.

Skrivet av Trycket:

"Men – mikrotransaktionerna var inget som märktes i spelet under recensionssspelandet (om de ens fanns med då – oklart)."

Oklart? På vilket sätt? Det är nästan som att man anmäler capcom till Konsumentverket för något slags marknadsföringsbrott.

Finner det rätt konstigt att de största recensenterna råkar missa detta? Om det fanns kommer ju kritiken faktiskt riktas mot er. Här tycker jag ni får gå till botten med det och kontakta Capcom

Om det inte fanns kommer ju kritiken framförallt riktas mot Capcom

Oklart i att jag (som recenserade) inte lade märke till någon online store när jag recenserade men inte kan svära vid om alternativet fanns i menyn eller inte. Tyvärr har jag ingen screen/film på huvudmenyn, där onlinebutiken ligger.

Jag stötte inte på någon info om MTX över huvud taget när jag spelade, och mig veterligen fanns alla de "DLC" man kan köpa på spelets Steam-sida (dvs mikrotransaktionerna) inte där när jag installerade, något andra också hävdar.

Jag är själv rätt allergisk mot MTX och har gått rätt hårt åt dem tidigare, så detta hade jag givetvis tagit upp om jag stött på.

Mad Max: Fury Road (2015)

Fick för mig att se rullen efter att ha snubblat över den på Netflix. När det begav sig 2015 var jag inte alls ett fan av filmen och rynkade mest på näsan. Nu kände jag inte likadant och har svårt att se vad som petade mig så pass i ögat då. Action med fullt ös och med befriande lite CGI. Visst, jag kan tycka att Hardy är träig och lite okarismatisk här kontra Mel Gibsons prestationer, men på det stora hela är det en väldigt underhållande (om än förutsägbar) film.

Stark 3/5.

Skrivet av Lagers:

En rolig stream och spelet verkar rätt vettigt.

MEN.. Det är så synd att ni vill streama på Youtube. Idag var det som att man hade 480p hela streamen. Det var fler som reagerade på det. Kollade mina inställningar så var inte hos mig. Det förstår lite hur roligt det blir att titta.

Kollade lite snabbt på Wakkaah egna stream från samma spel som han sände förut idag, på Twitch. Spelet såg sjukt snyggt ut, men denna stream såg man verkligen inte hur det såg ut. Visserligen brukar det vara bättre, men inte mycket bättre andra gånger.
Ni borde ju få mer tittare om ni streamar på Twitch också, nya personer som upptäcker fz community?

Youtube är fullt kapabelt att strömma i högre kvalitet. Jag vet inte varför det inte funkade som det skulle, men plattformsvalet är ingen begränsning på så sätt i alla fall.

edit: fel tråd

Alpha Protocol är en personlig favorit. Kantigt till tusen men även helt underbart.

Skrivet av Slimebeast:

Men med ett 3070 i 2560x1400p är det förväntat att "Bildfrekvensen ligger sällan över 60-70 och faller ofta ända ned mot 30" i ett sprillans nytt spel 2024

Det skulle inte jag kalla för "otroligt tungrott".

Betyder det att 2024 är året för dålig optimering, eller hur menar du? Det finns ju en uppsjö titlar släppta tidigare år som alla har ordentligt mycket skarpare grafik än Dragon's Dogma 2 men flyter desto bättre.

Och ska vi bara se till årets titlar så är Dragon's Dogma 2 väsentligt trögare än samtliga andra titlar jag testat.

Det är även värt att notera att Capcom själva gjort ett uttalande kring att bildfrekvensen haltar och att man jobbar med problemet.

edit: Tycker att jag låter lite grinig i inlägget, men det är jag inte. Lovar att jag är på bra humör.

Skrivet av Priapsi:

Testade karaktärseditorn igår och minnesförbrukningen stack iväg helt oförklarligt högt när jag ändrade upplösningen. Verkar dessutom som att de har rejäla problem med bottleneck i cpu'n samtidigt som gpu'n tuffar på i 50%, vilket inte är direkt förtroendeingivande. Jag har lägre krav på PS5an, så det får nog bli ett köp där istället. 😄
Tack för fin recension! Jag brukar tycka om samma spel som du, så jag ger det en chans i tv-soffan i helgen.

Tack själv! Ja nä, de har en del att jobba på när det gäller optimeringen.

Skrivet av Slimebeast:

Haha, "buggar I alla system".

I alla fall, om man bortser från de tekniska problemen var nog Dragon's Dogma 2 snudd på att få en 5:a, och det av en recensent som inte gillade första spelet. De borde kunna patcha i alla fall PC-versionen att flyta på bättre framöver. Undra vad Mikael Berg körde med för GPU och upplösning förresten.

Det var för övrigt också synd om Björklöven igår.

Som någon skrev står specsen längst ner i recensionen. Vad gäller upplösning så spelade jag i 2560×1440. Jag testade att sänka till 1920x1080 och det var det enda som hade märkbar skillnad på prestandan, men det var ingen enorm skillnad (ca 10-15 fps eller mindre).

Skrivet av Hanzo:

Grym recension!

Jag håller med om att Dragons Dogma 1 väger gameplay över story. Fokus är känslan i striderna. Utifrån din recension verkar 2:an köra på samma tema.

Jag får känslan att spelet kommer landa på omkring 90-92% postiva recensioner på Steam?
- Då spelet är lite klumpigt att ta till sig och dras med både prestandaproblem och buggar.

Jag känner mig besviken på spelets kvalitet (men jag är glad och tacksam för kännedomen om att så är fallet).

Jag gör som polarn och undviker förbokning, trots att vi båda väldigt mycket ser fram emot att spela det. Det verkar inte riktigt va värt 717 kr med de skavanker som beskrivs.

Jag ska vänta med köp i åtminstone 24 timmar. Ifall det blir sämre än <86% positive reviews så installerar jag Elden Ring och inväntar patchar.

Jag pallar inte att köpa buggiga spel till fullpris. Bättre dom polerar innan släpp!

Tack! Ja, beroende på hur känslig man är för bristfällig optimering så kan det absolut vara värt att avstå köp just nu.

Skrivet av Godofcheese:

Ni nämner prestanda problem, det har även Capcom bekräftat (PC)
Men hur mycket snackar vi om här?
Är det som alla Streamers har sagt, att det rinner på under 30 fps för det mesta (PS5)

Eller får ni inte säga det

Jodå! Jag skriver det i recensionen. "Bildfrekvensen ligger sällan över 60-70 och faller ofta ända ned mot 30 – oavsett grafiska inställningar." Det är då främst i platser med mycket rörelse och detaljrikedom, så som städer, där den dippar.

Detta avser PC som var testplattformen, hur det rullar på PS5 kan jag inte uttala mig om!

Skrivet av tuxsmasher:

Om man går och testar en ny bil, och känner att det går trögt, motorn låter, och är hackigt när man gasar på pedalen, och dessutom är det inget nytt på teknikfronten.
Ger man bilen då 4 av 5? Skulle recessenten köpa det då?
Dessa recensioner får man ta med nypa av salt varje gång, det är nästan komiskt.

Hade jag kunnat kötta drakar med bilen hade det nog varit helt acceptabelt, faktiskt.

Nej, men poängen är att en bil och ett spel ju är vitt skilda ting, så jag förstår inte liknelsen. För vissa är en konsekvent bildfrekvens väldigt viktig när man spelar, för andra är den inte lika viktig. Jag hör till den senare kategorin, men anser det alltjämt vara ett tydligt problem och det är även den största anledningen till att inte spelet är och nosar på en femma.

Jag är även tydlig med att nämna det i recensionen, och om då optimeringen är väldigt viktig för dig så har du förhoppningsvis fått tillräckligt med kött på benen för att avstå ett köp i dagsläget - och då är mitt jobb gjort.

Eller är problemet att jag inte sätter samma betyg som du vill ha? Där är jag rädd att det tyvärr alltid är någon som kommer bli besviken.

Skrivet av Jaxz:

Hur ser det ut med ultrawide stöd? Tänker främst på 32:9.

En vän med 32:9 som testade karaktärseditorn (går att ladda ned här gratis) hävdar att det funkar, men jag har inte kunnat testa själv och vet inte hur det ser ut i fullversionen.

Skrivet av Slimebeast:

"Komplicerat och opolerat" i ett spel brukar vara positivt snarare än negativt tycker jag.

Det beror på hur opolerat det är. Men ja, buggar och dylikt tenderar att vara en naturlig konsekvens av mer komplicerad spelmekanik, vilket man förstås kan acceptera. Sen finns det grader i helvetet, som sagt.

🌎 Mar 20, 2024 🌍
🔥 1 | Avg. Guesses: 7.56
🟥🟧🟧🟥🟥🟥🟩 = 7

https://globle-game.com
#globle

För fasen...

Skrivet av Rydell1986:

Inte? Står i rubriken - Survival spel för fredsälskare... men vad vet jag.

Att bara läsa rubriker är inte att rekommendera!

Skrivet av Mellankrigarn:

Finner det väldigt märkligt att ni har med CK3 samt EU4 från paradox, men väljer att utelämna HOI4?

Förvisso är CK3 och EU4 titlar som bör finnas med i en top 30 lista, men hur ni kommer fram till att exkludera hoi4 är över mitt förstånd…

Tittar man tex på steams top 100lista (bästsäljare) så har:
-HOI4 varit med på den i hela 145v och ligger i dagsläget på plats 28.
-EU4 ligger just nu på plats 79 och har bara 51veckor på listan.
-CK3 ligger på plats 14 och varit på listan i 13v.

Tittar man antalet spelare senaste 24h:
Hoi4 ligger på plats 24 med 54.000 spelare
CK3: ligger på plats 57 med 23.500 spelare
EU4: ligger på plats 77 med 18.000 spelare

Så man undrar ju faktiskt lite över era kriterier.

Listan är ett resultat av den samlade redaktionens egna åsikter, där försäljningssiffror och/eller antal spelare nog inte har varit det viktigaste kriteriet hos de flesta, gissar jag (och i alla fall inte för egen del).

Skrivet av Fredrik Eriksson:

🌎 Mar 15, 2024 🌍
🔥 3 | Avg. Guesses: 9.39
⬜🟨⬜🟥🟥🟧🟥🟥
🟩 = 9

https://globle-game.com
#globle

Är glad bara jag klarar den här. Tredje dagen i rad typ?

Står ju i resultatet du klistrade in hur många dagar i rad det är. (hint; det är tre, ja!)

🌎 Mar 15, 2024 🌍
🔥 2 | Avg. Guesses: 7.63
🟨🟧⬜🟧🟥🟩 = 6

https://globle-game.com
#globle

🔎 ZoomOut 2024-03-15: 🟥🟧🟧🟧🟩 🥵
https://zoomout.videoludid.com

Haha vad fan, hade förträngt att den titeln ens existerade. Satt som ett frågetecken med en gissning kvar innan hissen gick upp.