Inlägg av Athaleos

Inlägg som Athaleos har skrivit i forumet

Skrivet av mrFluffy:

Hoppas du sparar för pensionen, så du inte blåser ditt gamla jag

Jag skulle nog personligen inte acceptera att inte ha tjänstepension, känns som arbetsgivaren är slapp då som inte orkar fixa det till anställda.

Jadå, pensionssparar beloppet som blir över från 10k-förmånen efter skatt, plus ytterligare privat pensionssparande. Det blev ändå mer än vad jag hade med tidigare lön hos en statlig myndighet.

Ålder: 31
Yrke: Analytiker inom IT
Utbildning: Kandidatexamen i Systemvetenskap
Erfarenhet: 6 år
Bruttolön: 74 000 SEK
Förmåner: Ej tjänstepension, men 10 000 SEK från arbetsgivaren brutto per månad för eget pensionssparande.

Låter som en utomordentligt dålig idé att lägga till jobbmailen till din privata dator. Om det är någon seriös verksamhet kommer det att finnas policyer mot det då du laddar ned jobbmaterial till din privata dator.

Verkar vara gott om vatniks här. 100% bojkott på det här spelet, precis som alla andra varor som jag som konsument kan undvika för att inte stödja ryssjävlarnas krig.

Skrivet av kebbe:

Litar inte på förtidsröstning, stod i kö drygt 2 timmar. Vallokalen hade tre röstbås men hade ställt den avskärmade stationen för valsedlarna som en flaskhals för att komma in så i praktiken stod två röstbås konstant tomma. Sådant löser väl sig med tiden, inte hela världen att stå i kö vart fjärde år.

Litar inte på, på vilket sätt?

Skrivet av Johan Olander:

Haha, shit. Läste första stycket och trodde jag skulle få spö. Håller med, det är ju mer en lätt briefing men fyller sin funktion för min del

Haha! Jag förstår hur inledningen kan tolkas, jag tyckte din recension var bra.

Köpte Regiments baserat på denna recension, har begränsad erfarenhet av Wargame men utifrån det lilla jag spelat så föredrar jag verkligen detta. Lite lägre tempo, och det fanns ju inte direkt någon story värd namnet men rätt balanserade scenarion. Körde på Easy och klarade ut på 12 timmar, värt slantarna tycker jag.

Kan rekommendera Krigshistoriepodden, WW2 Podcast, P3 Historia och en massa fler

Skrivet av Daniel Sjöholm:

Någon som kört detta, värt att kicka igång med?

Jag tycker att det är väldigt bra, har bara kört grundspelet själv.

Jag sitter på en vid det här laget ganska medelmåttig dator (1080, i7-9700K, 32gb DDR4) och tycker att laddningstiderna inte är något problem alls. Vid "end turn" tar det några sekunder så är det ens tur igen, till skillnad mot exempelvis CIV som kan ta evigheter på sig. Det förutsätter dock att man stänger av animeringen av neutrala/allierade hjältar/arméer och sätter fiendens på "Fastest" i kamerainställningarna.

Skrivet av Zontos:

Ryssland är så stort, vad ska han ha Ukraina till egentligen? Finns kanske naturresurser men inte så mycket mer än så.

Propaganda för den egna befolkningen. Att försöka uppvisa sig som stormakt för att vinna popularitet, även auktoritära ledare behöver stöd i egna befolkningen.

Skrivet av Molotov:

Ja folk är mest negativa för man inte ser några fördelar.
Jag tror dock att inom sin tid kommer crypto och NFT mm vara var mans vardag.

Sen är det verkligen dåligt för miljön. Vattenfall gick tidigare ut med att crypto var bra när nån miljömupp(?) uttalade sig negativt.

Kryptovaluta försöker lösa problem som i västvärlden inte är några problem för den absoluta majoriteten av befolkningen. Genomförandet av anonyma betalningar är ointressant för de flesta och jag är helt övertygad om att majoriteten också föredrar att ha centraliserad valuta som kan justeras för att undvika/minska ekonomiska kriser. Jag tror att blockkedja-teknologin kommer vara fortsatt populär och användas i mångt och mycket, men krypto har jag svårt att se kommer växa mycket mer i tillämpning än vad det gjort hittills. Kommer säkert finnas massor med pengar kvar att tjäna för spekulanter, men tror inte att vi inom någon överskådlig framtid kommer betala med krypto för våra vardagsinköp.

Skrivet av ompalompa:

[...]

En ytterligare intressant sak vore att veta om majoriteten av alla stora spelutvecklare finns på den väldigt positiva sidan medans alla de negativa är små indieutvecklare som ändå sällan kommer att ha kapacitet att integrera NFT/krypto..

Jag håller helt med om att det är väldigt intressant att veta vilka som förhåller sig negativt respektive positivt till fenomenet. Ställer mig dock tveksam till att indieutvecklare skulle vara tveksamma till följd av integrationskostnader, NFT/krypto är ju mig veterligen förhållandevis enkelt att integrera till betalsystem (eller iaf inte svårare än andra former av betalmedel). Så det är nog inte där skon klämmer.

Skrivet av Soulless:

Spelet verkar ju ha lyft rejält iom EA söäppet nu så det går nog bra ändå!
Är faktiskt sugen på testa det, tappade tron efter vad man läst senaste året men de måste ju ha lyssnat då?

Köpte det och det är riktigt bra. Finns en hel del buggar och förbättringsområden men om man inte tycker att det är synd att det finns så pass få banor just nu och kan leva med en del skavanker är det mycket underhållande.

Skrivet av abso:

Professionella har inte alltid 100% rätt i allting dom gör när de utför sin sport. Folk som har intresset kommer alltid diskutera deras handlingar

Fast i detta fall rör det förståsigpåare på reddit/fb som ifrågasätter varför hon står så "slappt" och att man ska "hålla vapen med två händer". Det är alltså snubbar som dels inte förstår reglementet för grenen och inte heller kan det minsta om skjutteknik inom olympiskt skytte.

Jag vill gärna ha en nyckel

Skrivet av Soulless:

Efter egen erfarenhet kan bespara er eventuell pinsamhet genom att påpeka att ordet "faktion" är något helt annat på svenska och det ord vi bör använda är "fraktion"

Samlar och bygger Necrons själv sedan Indomitus boxen, främst för hobbysysslan då jag inte är speciellt sugen på att spela själva spelet.

Haha bra påpekande. Jag har väl levt i någon slags osäkerhet kring vilket ord som är rätt men aldrig faktiskt kollat upp det. Tack

Skrivet av Fluffo:

Tackar så hjärtligt för era svar!

För det första, vad kallas lagen på svenska? Arméer? Faktioner? Lag?

Det är ju en ganska dyr hobby det här. Hur bra håller sig figurerna i nya versioner? Om jag börjar nu med ett lag, och en ny version släpps om några år, kan jag spela med samma figurer?

Jag funderar nu på Orks eller Necrons. Några spontana kommenterar på det?

Jag skulle kalla dom för arméer och/eller faktioner. "Jag bygger en Imperial Guard-armé", "Jag hoppas att det släpps en ny faktion till Warhammer snart, skulle vara kul med rymdråttor". Ingen kommer titta snett på dig oavsett vad du säger, hoppas jag...

Det är en dyr hobby avseende att bygga en armé som består av tillräckligt många poäng för att spelas i spel, och kr/timme i underhållning varierar ju kraftigt beroende på vad du tycker är kul. Om du tycker det är kul att måla figurer så kan du ju få ut väldigt många timmar från en låda med figurer.

Men för att bättre svara på din fråga så är det relativt sällan figurer förlorar sina regler och därmed inte "går" att använda i officiella spel. Däremot kan de ju få sämre regler mellan versioner eller regeluppdateringar.

Orker ska antagligen få ett nytt codex (regelbok) relativt snart då dagens Warhammer Preview visade nya ork-enheter från en ny klan(osäker på vad man kallar det, men här är preview: https://www.warhammer-community.com/2021/03/20/warhammer-prev.... Så om du vill hålla i slantarna kan det vara värt att avvakta för att se vad som sker med Orkerna under 2021. Necrons har däremot precis (2020) fått en mängd nya modeller och en ny codex.

När 9th edition av Warhammer släpptes 2020 så släpptes en "start"-låda med 50/50 Space Marines respektive Necrons, därför kan du nog hitta personer som till ett bra pris gärna säljer Necron-delen av den lådan. Många, inklusive jag själv, har nog Necrons liggandes för att "eventuellt" bygga någon dag eller för att man varit för lat för att sälja. Därför skulle jag säga att om du vill börja nu så är nog Necrons ett bättre val än Orker, men jag kan inte svara för hur "bra" de är på brädet jämfört med andra arméer.

Kontentan är att Space Marines är absolut bäst vad gäller mängden nya modeller som släpps, men att du borde välja dom du tycker ser kul ut!

Edit: Här kan du se att folk säljer 10x Necron Warriors etc ("Indomitus" hette starter-lådan som släpptes): https://www.tradera.com/search?q=indomitus

Jag har dålig koll på meta då jag bara samlat och målat hittills. Än så länge är det i huvudsak Imperial Guard (eller som de nu kallas..."Astra Militarum") samt Thousand Sons som jag faktiskt har tillräckligt mycket av för att spela.

Som andra har kommenterat så är det många arméer som saknar nya codex idag, jag hoppas själv på att det ska släppas nytt Guard-codex inom en inte alltför lång framtid, förhoppningsvis med nya modeller. Återigen som andra tidigare kommenterat så är Space Marines förmodligen i vanlig ordning ett säkert val om man vill ha arméer med bästa förutsättningarna i form av regel och nya modeller.

Vill nominera Squad. Det gick från early access i september detta år