Inlägg av saigon

Inlägg som saigon har skrivit i forumet

Rdr2 är sjukt bra. Det spelet ger en verklighetsflykt till en annan tidsålder, där jag kan filosofera, bara vara, uppleva äventyr och sjukt häftiga miljöer. Det ger mig ny energi och en paus i vardagen som är att gå till jobbet, ta hand om barnen, sjukdomar och springa i mataffärer var och varannan dag.

Spelet är så mycket mer för mig än det dom flesta fortfarande upprepar envist om: Sega rörelser, uppdrag som är linjära och allt det är. Ni ska inte haka upp er på en sak, utan zooma ut och se en helhet.

Ur den synvinkeln så är rdr2 trots allt helt unikt och genomarbetat och vem gillar inte vilda Western? Det gäller ju sedan barnsben och att få serverat detta mästerverk på temat är som att vinna på lotto.

Skulle jag ligga sjukskriven 6mån och bara få ha ett spel, då är det helt klart rdr2 tillsammans med mitt series x som har första tjing.

Tycker inte man ska låsa några dörrar alls, båda spelen är fantastiska på sina sätt. Så får det gärna vara för min del.

Sneglade lite på skivan idag, grabben fick spelet till series x i födelsedagspresent, har legat och dammat i några månader nu då han bara spelat introt i stort sätt.

Som referens så älskade jag farcry 5, specifikt miljöerna. Det var mitt mest spelade spel 2022 pga utforskandet av miljöerna och blandningen av fordon. Bilfysiken är väl inte den bästa iofs, men det kunde jag leva med.

Skrivet av Ribcage:

Jag säger kör på. Det krävs bara små förändringar för att gå ned i vikt. Ha tålamod!
Gröten mättar nog bättre än mackan per kalori, så blir du extra hungrig är det nog för att du fått i dig lite för lite.
Jag tror inte att lite blandgodis är någon stor bov. Men kör på och straffa inte dig själv för att du tar dig lite godis. Dagen eller veckan är inte förstörd för det.
Försök att ha en rörlig vardag och ät mat som mättar innehåller mycket näring men inte så mycket kalorier. Du kommer att fixa det.

Tack för tipsen och peppningen. Jag ska göra mitt bästa. Gissar att det tuffa är att vara långsiktig, så håller jag i med tänket om en månad så kan jag ge mig en liten klapp på axeln.

Skrivet av Funkymook:

Precis som Ribcage skriver så ha tålamod.

Ett annat tips är att räkna kcal och väga maten 1 vecka eller 2 så du får ett hum om hur mycket du äter. Jag äter alltid samma frukost och lunch som tillsammans blir ca 900-1000 kcal vilket get spelrum till att äta med familjen och äta lite extra innan jag ska träna jiu-jitsu eller styrketräna.

Tack för tipset, ska absolut överväga det. Vill du avslöja vad du äter till frukost och lunch? Lunchen hittills har varit det jag hittat hemma i stort sätt, bara jag blir mätt utan att äta allt för dåligt så får det bli något "seriösare" när familjen kommer hem.

Blev fördelat 1/4 del fullkorns couscous, 2/4 frysta grönsaker och 1/4 panerad kyckling med sås gjord på gräddfil 2 dagar i rad som exempel.

Idag blev det ris blandat med gårdagens grönsaker, en halv burk tonfisk och 1 ägg blandat till en sallad.

Helgen blev det hembakt som blev en 2 dagars då det inte velade ta slut. Så jag trodde jag hade överätit

-1.7kg på ungefär 8 dagar hittils, så något rätt har jag gjort. Nedgången bör nog vara betydligt mindre kommande veckor gissar jag.

Edit: - 0.3kg vecka 2. Lite mindre än jag tänkt mig, men trenden går åt rätt håll, jag tänker så.

Vad tror ni om min taktik?

Till vardags byta ut frukostmackorna emot havregrynsgröt med vetekli, skivad frukt och lättmjölk till.

Lunch: Tallriksmodellen istället för snabbmat eller fryst "färdigmat".

Mellanmål: Majskaka med 4% lättost och skinka, ev advocado på.

Kvällsmat blir med familjen. Det är vad det är helt enkelt.

I övrigt: sluta helt med chips, godis och läsk. Fuskade ibland på vardagar så jag tror att bara det kan ge stor effekt. Det enda som tillåts är isåfall ev hembakt på lördagen.

Väger ca 100kg just nu och vill ner till ca 80kg.

Taktiken är alltså att redan ifrån början leva på det sättet jag vill och därmed minska risken att tappa sig när jag hittat målvikten. Jag inbillar mig alltså att det blir lättare för mig att hitta det nya normala om jag redan lever så, och inte minst så kan jag leva normalt inför barnen utan att räkna och dona. Jag äter med dom men har en liten eftertanke och justerar på känsla. Känns i teorin som ett vinnande koncept om det nu funkar?

Har kört snart en vecka enligt detta, får se vad vågen säger. Gissar på att problemen kommer längre fram när det inte händer så mycket längre viktmässigt.

Skrivet av xXG13HaZeXx:

MS hatet flödar hårt på FZ deal whit it or leave typ xD

Haha, ja den iakttagelsen har jag också gjort under åren, men det lyser igen väldigt starkt på senare tid.

Lite intressant fenomen, det kan ju inte bara grunda sig i faktiska ting, utan en större del är nog en flockmentalitet eller ett fenomen motsvarande hatet emot Apple eller likande

Skrivet av Johan Lorentzon:

Jag spelar det också fortfarande, men tycker det är sämre än 3an (även om det är kul). De snabbade upp spelet lite jämfört med 3an så tycker det känns mer "arkadigt". Där tycker jag Undisputed gör saker bättre, mer åt FN3 än 4an...även om det känns ofärdigt än så länge.

Intressant, man kanske ska ta en titt på 3an också. En styrka som 4an har är ändå grafiken (allt är relativt), men det såg väldigt bra ut för sin tid.

Kul om det släpps ett nytt boxningsspel. Köpte Fight Night Champion 4 (Stavning?) till Xbox 360 när det släpptes. Spelar det fortfarande ibland.

Jag har kollat på lite klipp samt presentationen, och det lämnar en halvt dålig känsla efter sig av följande anledning: Tidigare har mycket fokus legat på det tekniska och att efterlikna, eller realism (I den mån det är) med typ scanning av banorna med tillhörande defekter i asfalt, däckfysik i faktiskt samarbete med däcktillverkare, ljudupptagning ifrån riktiga bilar osv osv.

Nu kändes det som en presentation av Need for speed eller liknande. Jag har säkert fel, men jag hoppas att dom inte slutar upp med att försöka jobba emot realism och inte går mer emot arcade. Nu är det inte en fullfjädrad simulator, men det är grymt ändå för vad det är.

Skrivet av Razken:

Folk som använder ESD armband när de bygger datorer...

Genuint nyfiken på varför?

Av det jag har lärt mig är att komponenter kan ha en statisk laddning, och din kropp en annan. När den skillnaden utjämnas så kan komponenterna skadas. Det undviker man genom att lägga komponenterna på en speciell matta där det i sin tur är kopplat ett armband. Detta medför att du och kretskorten får samma potential.

Du kan också koppla armbandet till chassit och då få samma potential som chassit och komponenterna som sitter monterat.

Armbandet i sig stoppar den snabba urladdningen genom motstånd, alltså ger en långsam utjämning till skillnad emot stöten som kan skapas annars.

Med andra ord hjälper det inte dig att endast ta i ett element innan för urladdning då komponenterna i sig har en egen potential.

Detta är det jag har lärt mig, det låter fullständigt logiskt så du/ni får gärna rätta mig.

Jag spelade detta, fast på Xbox någon gång under 2019/2020 och fastnade totalt. Spelade Storyn ett tag, och provade sedan ett eget inställt "challenge". Spelade på en sparfilen rätt många veckor innan jag blev anfallen av vargar och dog. Då gick luften ur lite kan jag erkänna. Men det är kanske dax att ta nya tag? Kommer spela på Series X denna gång, och troligtvis fortsätta storyn där jag la ner den förra gången, eller starta om ifrån början.

Spelet i sig är grymt (På flera sätt) och lite unikt i sig.

Tips på "gamingstol" till tonåring?

Hejsan.

Grabben önskar sig en så kallad gamingstol i julklapp. Vilken i prisklassen 0-2500kr kan ni rekommendera?

Funderar på denna: https://www.elgiganten.se/product/gaming/gamingstolar-gamingb...

Vad tros om den? Han är ca 165lång och normalbyggd om det har någon betydelse.

Skrivet av Beerceptulus:

Bra pris på en LG C2 på elgiganten just nu, jag drog hem en 55" för 12990:- (Obs! Gäller bara om du är klubbmedlem)

https://www.elgiganten.se/product/tv-ljud-smart-hem/tv-tillbe...

Verkar vara en återkommande rea på LG Oled 55" varje Blackfriday. Köpte en C7 55" för samma pris på Elgiganten år 2017 om jag inte minns helt fel. Man behövde dock inte vara medlem då.

När 65" Oled ligger nära 10 000kr så börjar det bli ännu mer intressant.

Jag fick ungefär likadant, och kommer nog rösta så också.

Min tolkning och upplevelse är att Forza motorsport-serien slagit Gran turismo fler gånger än tvärtemot. Oklart hur det blir nu hittils.

Skrivet av Thomas:

Kul idé med ett stekbord, men visst är det lite skrymmande. Jag tycker att stekplattor av gjutjärn, något i still med denna, är grymma. Fungerar till det mesta.

Skrivet av demagog:

Jag håller med. Köpte ett på www.gourmetstal.se för nåt år sen. Fler användningsområden än pizzasten och kan inte gå sönder.

Litet sammanträffande då jag för ett par nätter sedan när jag hade svårt att somna låg och funderade på att det vore lite coolt att ha ett eget stekbord hemma, går ju att använda till det mesta och skulle göra matlagningen faktiskt lite roligare.

Har varit ut på ett par hemsidor och kikat, och det finns ju lösa stekbord som fungerar separat med justerbar värme osv, men det blir rätt skrymmande att förvara och är mer inriktat på typ mindre restaurangkök osv.

Hur fungerar plattorna som ni länkat om man har en spis med glashäll? Känns som att man kommer att få köra flera plattor och att det kanske blir lite halvdålig kontakt/värmeöverföring?

Skrivet av Issue:

Kan tyvärr inte hjälpa dig då man tydligen måste vara inloggad med ett Google-konto

Samma här.

Skrivet av JHGBaouns:

Min med. Blir att hämta den i eftermiddag tillsammans med ett flak dricka 😀

Är du nöjd? Jag tyckte att den var något högljud. Läste sedan att det finns 2 versioner av kylaren, 1.0 har fast på och av, medans 2.0 har av, eco och full. Elgiganten hade ingen med eco i lager i butiken jag kollade i.

Annars nöjd, och man sover ju inte direkt bredvid den ändå. Större än vad jag trodde också.

Grattis!

Min ligger på posten och väntar

ordlig.se nr 68, 3/6

⬜⬜⬜🟨⬜
⬜🟩⬜🟩⬜
🟩🟩🟩🟩🟩