Inlägg av Landelusen

Inlägg som Landelusen har skrivit i forumet

1. Sjukt udda val.
2. Extremt korkat exempel som egentligen bevisar motsatsen.

Är anledningen till att ingen lägger sin röst på "Jedi Survivor" (som rubrikbilden antyder) för att ingen lyckats få det att rulla på PC hyfsat? Har själv inte spelat det pga alla dåliga recensioner, men tycker det ser väldigt häftigt ut?

Jag tyckte Hogwarts Legacy på PC var väldigt levande, snyggt och stilistiskt troget filmerna rent grafikmässigt.

(Har dock inte spelat Avatar)

Skrivet av Mo0rbid:

Finns ingen direkt större anledning att köpa en xbox om du redan har en gaming pc. Alla spel på xbox släpps också på pc

Spännande ändå, för mig var det en BRA grej att jag hade en PC innan när jag köpte en XSX . Har nästan alltid ägt bägge konsoler i övriga generationer (ifrån PS2 och framåt), men den här gången kändes Xboxen bara mer "öppen". Kan köra Moonlight och streama spel ifrån PCn (Sunshine) till XSX och har enklare emulering mm att tillgå. Kunde fimpa min NUC framför TVn. PS5 kändes mer som en Apple-produkt - sjukt slipad och välgjord, men inte lika "flexibel" eller vad man ska säga. Kunde även blanda handkontrollerna ifrån den förra Xbone-konsolen och slapp köpa en massa nya.

Tyckte det verkligen kändes som att Xboxen, tillsammans med Game Pass, var en bra grej med en gaming-PC. Fattar dock att överlappet är gigantiskt och att en PS5 ger ett bättre spelutbud som helhet, med licensspelen ifrån Sony främst, men jag ser ändå det ganska balanserat - sett till för- och nackdelar.

Känns som Playstation har lite mer av en dedikerad spelarskara också, medan Xbox-folk är lite mer randoms...? Menar inte att skapa någon kontrovers, tänker snarare att Sonys maskin har en mer trogen spelarbas. Hårdvaran inuti är ju exempelvis väldigt likvärdig, men ändå röstas den ena fram. Playstations varumärke känns starkare på något vis, det har Sonys marknadsföringsgäng gjort bra (plus spelstudios förstås)!

Är bägge konsoler bakåtkompatibla sett till handkontroller? Vet att Xbox One-kontroller funkar på Series, men vet inte hur det är med PS5?

Jag spelar detta med mina barn. Tycker det är väldigt mysigt, även om det är fetch quests staplade på varandra. Hade varit ett perfekt barnspel om det inte varit så dåligt kodat och otroligt buggigt! Om det inte ingått i GamePass hade jag nog varit väldigt besviken om jag köpt det.

Bara jag som har strul med sådana här quiz? Ibland när man väljer ett svar blir allt bara fryst med den vita halvtansparenta overlayen (gäller både här och SweClockers, oavsett av/på Adblock, scriptblockers osv).

Grund-gameplayet är det väl inget större fel på?

Det som är ivägen är ju att man inte blir lika taggad på loot eftersom de bl.a. gjort så man kan plocka ut unique:s attribut och klistra på annat + inte hunnit skapa content för alla som hunnit igenom kampanjen. Jag har inte hunnit igenom själv, men har heller inte hittat det där suget att spela vidare pga att allt känns lite för konstlat och just att looten är så otroligt intetsägande i dagsläget.

EDIT: Glömde helt bort att skriva att ta sig snabbare till ett tomt end game känns därför lite konstigt?

Ni vet att plugins säljs överallt i världen annars va? Vart drar ni skillnaden, eller finns det en "faktisk" skillnad mellan mod och plug-in?

Skrivet av Hanzo:

Det beror på.

Du tappar allt som oftast ingenting när du dör.
Ifall du ramlar ner för något stup så händer det att du respawnar med ett hjärta mindre.

Ifall du dör helt och hållet [GAME OVER] så laddas din senaste save med alla dina grejer intakta. Du kan välja att spara själv, annars autosparar spelet var 3-4:e minut eller så. Sen brukar det finnas 5-6 saves att välja på när man väljer Load / Continue.

Du behöver alltså inte oroa dej för att förlora dina surt insamlade grejer. Det enda som är lite jobbigt är om stridit i 3-4 minuter och dör. Då får du oftast en loada en autosparning som skedde innan du gick in i combat. Fast det är på gott och ont. Vissa monster rår du inte för och det kan då vara skönt att slippa förlora alla elixir och mat som man förbrukat i en förlustsstrid. Spelet har gott om "world-bossar" som är näst intill omöjliga att ta ner med nybörjarutrustning och styrka... såvida man inte är sjukt duktig på spelet.

Jag tycker mig förlora mat om jag slåss, konsumerar den, dör och sedan väljer "continue"? Vart snopen som tusan när det gällde mat med olika egenskaper som man slitit med.

Vill säga att spelet, i mina ögon är en svag 4/5, mest för att det är mer av samma och för att "byggeriet" inte riktigt funkar 100% och känns lite krystat / som en gimmick. Tyckte BotW var en svag 5/5 och har spenderat hundratalet timmar spelandes det. Sjukt coolt att man kan, oavsett BotW eller TotK, spela vart man vill, helt offline osv givet hur STORT spelet är!

Skrivet av Tomas Helenius:

Mja. Om priset sjunker så kan den bli intressant. 4 000 kr är Logitechs riktpris, sen får vi se vad den landar på hos handlarna.

För halva priset - 2 000 kr - då hade det varit intressant, tycker jag. Streamar en hel del spel ifrån datorn till TVn/NUCen via Sunshine/Moonlight redan och denna skulle ge lite större frihet!

Kan man inte bara säga "Jaha, det kommer jag aldrig använda ändå" och inte lägga in det världspolitiska läget?
Känns som mycket skriverier här kommer ur uppdämd frustration kring många samhällsrelaterade frågor som sedan klistras på en hyfsat obetydlig inställning i ett nytt spel?

OBS: Menar inte att recensera åsikterna som framförs om politiken, menar mest att det kanske är en väldig långboll bara.

Skrivet av uberpwnage2.0:

Jag menar att många som argumenterar som du gör det i fallet Star Wars Jedi: Survivor

EDIT: Det har inte hjälpt i stort, men det betyder inte att man ska sluta. Att sluta gör absolut inte saken bättre. Problem ska rapporteras

Tycker det är fint att du står upp för att konstruktiv feedback är den rätta vägen till förbättring, håller i stort med dig. Finns många som nästan tycker det är "ocoolt" att göra det som är rätt och riktigt. Detta gör mig ofta väldigt irriterad.

Som "gammal gnällare" har jag dock lärt mig att det enklaste tyvärr är, som någon nämnde tidigare, att bara vänta med spelinköpet tills spelet fått patchas ett par ggr. Utebliven inkomst är det största hotet som konsumenten har att komma med gentemot jättarna som idag gör underhållning.

Skrivet av noreason:

3 är väl ett rimligt betyg. Jag har hunnit få in ett par timmar i helgen och skulle ge det 2/5.

Perfomance är helt bedrövligt.
Grafiken är ju riktigt illa, karaktärerna ser ut som ett PS3 spel.
Tycker gameplay känns lite clunky, vilket är lustigt för det fungerar hur bra som helst i V2. Där har dom tappat en hel del kvalité.
Ljuddesignen är ju också sämre. Specials dyker upp från ingenstans, men i V2 så kunde man höra att dom var på G.
Tycker man blir skadad av fiender från alldeles för lång avstånd och man själv missar sina attacker. Stagger verkar inte existera i detta spel heller.
Att lägga till en premium shop för cosmetics med RL pengar innan man ens fixat spelet är ju sanslöst
Har bara testat en gubbe men det är sjukt konstig delay på att aktivera min ability.

Efter ha skrivit av mig skulle jag nog ge det 1/5. Kommer inte spela igen på ett år minst. Riktigt pinsamt släppa spelet i detta stadie.

Ja juste, ens karaktärer är ju bara tomma NPC skal, ingen personlighet alls som det fanns hos karaktärerna i V2.

Fattar inte hur ALLT har blivit sämre. Inget har ju blivit bättre.

Skrivet av Biffmeister:

Den här baseras faktiskt på Hori's gamepad som släpptes till N64.
Hori var (är?) väl Nintendos officiella tredjeparts-tillverkare som jag förstår det?

Köpte en sådan nu, orkade inte vänta på originalet. Tack igen!

Stort tack för tipset! Känner dock att den avviker lite för mycket ifrån orginaldesignen för att jag ska känna att den "scratch my itch" Är visst en större N64-purist än jag tidigare trott!

Någon som har ett bra sätt att få tag i en N64-handkontroll till Switchen? Har varit slut på de officiella ifrån Nintendo hur länge sedan som helst nu...