Inlägg av Luciphear

Inlägg som Luciphear har skrivit i forumet

Vill definitivt ha multiplayer, men absolut inte helt "öppet". Jag vill kunna besöka och bli besökt av vänner, eller till och med kunna ha valet att dela boende med en vän (antingen i samma hus, som ett co-op läge, eller i ett lägenhetskomplex).

Jag håller utkik efter fler patchar och Unreal Engine 5 uppgraderingen fortfarande! Har inga större problem med spelet bortsett från lite strul hit och dit, men orkar inte vara upprörd över det då jag och mina vänner hade planen från första början att avvakta och vänta ett tag. Hoppas bara det inte går i graven, det är allt!

Visst, hade gått med på det om det var det enda spelet jag någonsin var intresserad utav och absolut inget mer, men så är inte fallet. Nu är jag fullkomligt ointresserad av CoD så för mig blir det ju 0kr i och för sig, men försöker tänka mig hur det vore om det påverkade spel jag faktiskt aktivt spelar. Destiny 2 är ju inte precis billigt längre och det känner jag mig bara gladare och gladare utav att ha avinstallerat. En konstig känsla.

Jag räknar för övrigt inte med alla microtransactions (så som cosmetics etc), bara det som anses ett "måste", som i Destiny 2 var det Season Pass, Dungeon Key, Expansion, då utan de kan du lika gärna skita i att spela...

Skrivet av Ender:

Jo, det ligger motvilligt på is nu. Jag vill ju spela och ha kul med det, men så fort jag tänker tillbaka på hur det var att spela det så känner jag bara besvikelsen bubbla, så jag lär vänta så länge det behövs.

Tack, trevligt att läsa fler åsikter där det lagts tid på svaren
Jag ser din poäng med unika, men istället för känslan av att inte få "allt på en gång" så blir det att man tar bort av det man redan har fått för att eventuellt ge det igen. Inte ett resonemang man skulle vilja framföra till ett barn på julafton direkt

Problemet med den delade stashen är ju inget problem ifall man inte gillar att spela flera karaktärer som mig. D2:R lyckades riktigt bra med detta då spelaren fick en enormt mycket större stash än i originalen tillsammans med en flik för delas stash. Där försvann behovet att den osäkra överföringen mellan mulor och spelare tvingas inte längre ta bort bra saker för att få plats med nya. Hur kunde man misslyckas så i D4?

Ett par punkter till... Den tidiga S1, som jag tycker borde startat lååångt senare. Anledningen är att du aldrig kommer känna någon investering i din första gubbe. Du vet på förhand att det inte spelar någon roll hur du utvecklar den då den bara är en place holder i väntan på säsongs-wipen. Allt du hittar till både den och efterföljande karaktärer blir ointressant så fort S1 startar och DET är misstaget. Mot slutet av storyn (som annars var riktigt bra!) kände jag ingenting för min karaktär, det blev bara ett rastlöst plöjande framåt då jag visste att jag strax skulle börja om.

Diablo 3 som introducerade seasons släpptes maj 2012, och S1 körde igång över 2 år senare, den 29 Aug 2014! Ser du skillnaden?
I D3 fick du gott om tid på dig att utforska själva spelet Diablo 3, och när seasons startade kändes allt nytt och fräscht. Du var liksom redo för någonting nytt i spelet.
Men i D4? Skynda dig igenom storyn, skit i dina karaktärer för de betyder ingenting ("pssst! du kan du kan slita deras inköpta cosmetics från deras bortkastade kroppar och använda dem på dina nya karaktärer!").

Och Early Access se... För oss som väntat med ljus och lykta på det här spelet så är det bara att kapitalisera på sina trognaste fans genom att ta betalt för att äntligen få sätta tänderna i spelet, men början på fredagen efter jobbet. Inte nog med att spelet är det dyraste någonsin, har butik och battle pass från dag ett, de har fan mage att ta betalt för att folk ska få börja spela 3 dagar tidigare inte ska tvingas vänta tre dagar extra!. Jag kan knappt i ord beskriva vilken förolämpning det är...inte konstigt att man börjar spela med en gnagande irritation

Är det konstigt att jag inte känner mycket mer än besvikelse? Jag ville verkligen att det här skulle bli så bra som det hade alla möjligheter att vara, men med allt jag berättat så är det jäkligt svårt att uppbåda någon större entusiasm för spelet.
Det har varit riktigt upplysande att höra i detalj hur ni andra upplever det, för jag förstod det inte innan, och även om jag inte delar eran glädje över spelet så respekterar jag den, och jag är någonstans glad för eran skull.

Att Diablo 2 Resurrected har en delad stash och Diablo 4 inte har det är faktiskt lite udda. Det vore inte helt fel med åtminstone en "Account Tab". Förhoppningsvis något som kommer!

Jag tycker inte att de bör ha väntat längre med säsong 1. Diablo 4 är ett live-service i grund och botten, vilket inget tidigare Diablo är (bortsett från Immortal antar jag, om man vill räkna det). Jag kände att jag fortfarande la ner tid och utforskade rejält trots vetskapen att jag skulle behöva göra om min karaktär. Det var till och med tidigare idag jag satt och kollade på mina karaktärer och funderade på vad jag ville göra med de, om jag ska ta bort de eller ej och hur jag kommer vilja göra när expansionet kommer ut, då det är en fortsättning på storyn. Jag valde att behålla mina karaktärer och ha de som "trophies". Jag hoppas vi kommer kunna ha en "Hall of Fame" åt de i framtiden! Vill minnas dom, och så att jag kan ta bort de!

Att du kände att du blev stressad till att bli klar med huvudstoryn är nog en mer "du-grej" ärligt talat. Det fanns även gott om tid för det även under säsong 1 om du hade valt att strunta i pre-season. Det låter mer som något du behöver prioritera om här, då det låter som du stressar upp dig över saker som inte riktigt är nödvändigt? Jag kanske har fått fel intryck.

Hela early-access grejen är inte heller något ovanligt precis och det är verkligen inte en så pass stor 'deal'. Det låter mycket som du stressar över 'tid' i många aspekter och det låter inte riktigt som det är just Diablo 4. Det låter bredare än så. Menar att framstå som jag försöker mig på någon psykanalys nu, men jag känner igen det i både mig själv, hur jag brukade reagera, och vänner (och en familemedlem) som stressar upp sig över saker som egentligen inte är så viktigt. Vi alla har olika inställningar kring vart gränsen för "FOMO" går, trots allt. Vissa är känsligare mot det än andra, och jag hade t.om sagt att jag gillar att ha lite FOMO, konstigt nog... (Det är mycket specifikt dock.)

Fast jag tycker inte det är konstigt att du är besviken överhuvudtaget. Det du känner makes sense, även om den skiljer sig enormt från min egen upplevelse. Finns säkert många faktorer i våra personliga liv som påverkar det också!

Jag har definitivt gränser dock, saker jag inte hade varit glad ifall de valde att göra, men hittills har jag inte sett något som träder över den gränsen riktigt. Lite synd angående de höga priserna i butiken, visst, men som sagt, det ser jag mer som något de mer eller mindre "tvingats" till att ha med tanke på industrins läge idag. Förhoppningsvis något som förbättras i längden, antingen prismässigt eller/och kvalitétsmässigt!

Skrivet av Ender:

Verkligen bra diskussion! Många bra poänger du lyfter fram, och jag tror inte av vi är helt olika i våra synsätt. För mig har vissa detaljer bara varit viktigare, som lootet, där frustrationen blivit så stor för att jag bara inte kunnat se logiken med att (i mina ögon) helt onödigt försämra en massa saker. Som sagt, jag HAR lovprisat det, speciellt i början då det såg så otroligt lovande ut för att bli en riktigt bra spelupplevelse. Tyvärr så blev det för många små irritationsmoment som ändå hade sådan otroligt stor inverkan på spelet att det rann över.
Bristen på Unika innan 50, delad stash mellan alla karaktärer (vad fan liksom?!), enorma crafting (samlingsterm) kostnader för gear i både guld och material, Säsong 1 för nära start, MED krav på att man skulle spela igenom storyn först, avsaknaden på Set-items, betalt för att få spela tidigare (men vi kallar det "Early Access"), alla onödiga stats på items, slumpskills, klassbundna Unika, som när de väl börjar droppa är alltför ofta dubbletter (jag kan visa en lista, den är helt sjuk), mm.

Några av de där sakerna hade kunnat gå att svälja, men fan, allt det är på en gång!? Det blir bara för mycket, och jag dränks i irritationsmoment. Det värsta är ju att de känns så onödiga. De VET ju vad spelarna älskar! Jag är helt med på att de lägger till nytt, och jag stöttar det, men varför ta bort så mycket av det beprövade konceptet?

Jag gillar din entusiasm dock, och jag vill dras med i den, men det är svårt. Min tro på Blizzards fingertoppskänsla har fått sig en törn genom åren, och sakerna jag listade ovan har verkligen inte ökat det förtroendet. De sakerna du skrev som de ändrat till S2 är vad jag redan snappat upp...känslan av brödsmulor och saker som de säger "kommer" hända, och jag har hört sådant förut. Jag tjoar inte innan ändringarna är genomförda.

Tycker det är rimligt ändå att inte "tjoa" innan ändringarna faktiskt är genomförda, även om jag själv älskar spelet i nuläget. Det är synd att det inte var bättre vid release, men det är viktigt att inte bara kolla i backspegeln hela tiden när man kör för då lär man krocka. Hade nog föreslagit att lägg spelet på is en stund och kanske kom tillbaka när Säsong 3 eller 4 (vad 4 nu lär innehålla vet vi inte än), om du fortfarande är nyfiken överhuvudtaget. Jag tror inte Diablo 4 kommer bli något annat än vad det är, men jag tror, och hoppas, det kan bli väldigt bra på vad det försöker vara. Förhoppningsvis så är inte stats- och loot-ändringarna så värst långt borta. Jag förväntar inte mig det i Säsong 3, men det vore uppskattat om vi fick mer information och detaljer kring vad de beslutat att designa om under säsong 3 i alla fall!

Kan tillägga att jag varit extremt anti-Blizzard väldigt länge. Avskytt allt vad företaget gjort och stått för, och det är bara på sistone som jag tycks se och höra en förbättring vilket är varför jag är lite mer förlåtande just nu. Det kan givetvis ta en vändning, men jag hoppas inte det!

Skrivet av Ender:

Nej, att man dödar samma saker om och om igen är ju svårt att undvika i en looter, annars hade man ju bara spelat fram till slutbossen och slutat. Moroten i D2 var ju att få bättre och bättre items, och för många att gå upp i level med gear som matchar. För mig personligen handlar det mest om loot som är roligt och stimulerande för klassen jag spelar, men också för andra klasser och speccs som jag vill prova på. Items var ROLIGA då, nu är det ju bara random stats och random siffror...helt intetsägande, och verkligen ingenting man bygger en specc på. Jo men kanske någonstans mellan lvl 72 och 100 då, får jag la av i tristess innan jag nådde dit

Och jag håller med, D2 hade inget end-game, till skillnad från både D3 och D4. Men jag är inte heller någon av dem som klarar på bristen av det heller, mina problem är varför det ska vara så oändligt tråkigt på vägen dit och när man väl är där...det ger ju ingenting. Jag har tidigare berättat om de unika jag hittat, och nästan alla har varit dubbletter av samma oanvändbara skit jag redan fått. Kanske jag har fruktansvärd otur, men de bäddade ju för det med deras kassa itemization.

Säg mig...hade du mått dåligt av ifall du hade hittat några Unika föremål på vägen till 50? Varför i så fall? Det är nämligen själva kärnan till min irritation. Vad gäller Set-items så har jag lite svårt att förstå kritiken annat än att de möjligen är så bra att folk känner sig tvingade att ha dem. Det i sig är också förvånansvärt då folk ALLLTID känner sig tvingade att ha bästa möjliga gear, oavsett ifall det baseras på en eller ett par stats som i D3 (CC, CR, IAS etc.).
För mig blir det som att höra folk klaga över att det är FÖR roligt. Å andra sidan, ifall Blizzard gör som Blizzard tyvärr brukar, anpassar spelet efter hur bra vissa saker är, istället för att anpassa sakerna så kan det ju bli fel. Med Sets fick man iaf en massa sköna kombinationer och något specifikt att jaga...vad fan jagar man i D4...högre värden? Hur kan det vara roligare?

Jag tyckte tvärt om...hade en sorc eller barb som jag gjorde så där lagom kraftig för att klara de mesta (vill jag minnas) som hade mängder med magic find som letade material till mina övriga karaktärer Men just det här med att "utvecklarna säger"...det säger mig väldigt lite innan de visar en vilja på att ändra på saker. Det jag ha sett att de ändrat hittills är ju bara brödsmulor.
Efter loot så är ett annat stort irritationsmoment frågan hur de kunde släppa spelet som de gjorde.

Annars tänker vi lika med "chans att [x] ifall [y]"...så jäkla trist, och en sådan tröttsam effekt av att de vart så kåta på att lägga till 100 olika stats. Lathet bara..."måste vi sitta och skräddarsy och balansera roliga och spännande items? Kan vi inte bara lägga in massa random stats". Tydligen funkade det rätt ok.

Fan, jag har förövrigt full förståelse för D3's release, AH var ju en jättebra ide (på pappret)...innan idiotin med RMAH. Trading fanns ju i D2 med, bara det att Trade chat var totalt oläslig, och spelet för vandlades till Game of AH. Många nya ideer var ändå bra, och jag gillar att de prövar sig fram.
Att prova med att ta bort det som gjorde Diablo roligt för oss som gillade Diablo var däremot ingen hit. Vi har dessutom samma problem med alla sketna stats och den lilla stashen...nu är det Game of Stash Space istället.

[quote postid="4443533" userid="36183" name="Luciphear"]
Ska det inte? Enligt vem? För det är väl exakt vad ett looter går ut på, att man ska upprepa saker så in i bara helvete? Oavsett så finns det ju saker nu att se fram emot. Varshan, The beast in the ice, Duriel och så vidare med fler som säkerligen läggs till i framtiden (ser personligen fram emot mer av Andariel!). Det börjar ju låta som du beskriver något som inte ens är Diablo 2?

När jag skrev: "Spelet ska väl liksom inte bara handla om att göra samma sak upprepade gånger utan att se fram emot mer än "föremål med procentuellt värde att jämföra med andra likadana föremål med annorlunda procentuella värden"."
...så var poängen i VAD man fick för det. Diablo handlar ju onekligen om upprepning, men det måste ju finnas ett syfte med VARFÖR man vill göra det om och om igen.

Nej, verkligen inte. Jag läste om vad de gjorde i patch 2 och det var för lite, och det enda jag hör när de pratar om D4 är massa publiksmekande löften om hur de älskar communityn, fast lite anonymt, på avstånd, för de vill inte visa det öppet. Talk is cheap...jag tror det när jag ser det, och jag har inte sett något än som lockar mig till att ta upp spelet igen.
Att det går snabbare till lvl 50...seriöst? Problemet är ju inte att det tar tid, problemet är ju att de tagit bort det som gör det roligt att färdas sträckan ffs!

Vad blir nästa "fix"? "Hey, vi har fixat så man börjar börja på lvl 50 istället för 1!" ...kanske mot en liten kostnad, som man köper lvl boost i WoW, lol

Jo, jag är besviken på Blizzard för den här releasen och jag är besviken på mig själv som betalade för den. Som det ser ut nu så ÄR Diablo inte längre något för mig, men jag VILL att det ska vara det, jag HOPPAS att de kan fixa problemen så det blir roligt att spela igen. De har facit, de har alla komponenter...vad mer behövs?

Kanske är ignorant att inte kalla det för lathet...vad hände med "live-service-game"? Ah, det kanske bara gäller när man vill håva in pengar genom konstanta uppdateringar i Batte Pass Att justera statsen på Sets har väl fungerat lika länge som D3 funnits, för det är ju vad de gör i varje säsong. Men visst, folk tycker olika.

Sant, för jag ÄR frustrerad, och det är den där gråa känslan jag får av spelet i dess nuvarande form. Ifall du skulle summera de största förändringarna de gjort hittills förutom följande, vilka skulle det vara?
1. Aspects på en egen flik (innefattar det även gems också?)
2. En häst som inte fastnar överallt.
3. Levlandet ska gå 40% snabbare.
4. ... Har de gjort något mer av sakerna som gör spelet tråkigt? Jag ser nämligen bara smulor...

Nästa gång kan de väl för fan släppa spelet när det är klart istället för att man ska behöva köpa massa tomma ursäkter som "men att göra spel är svårt". Det jag vill ha är ju inte direkt min egen måne, jag vill ha saker som funnits sedan D2. "Ojojoj, unika items från lvl 1? Det här blir krångligt"...det borde liksom inte vara kärnfysik.

Återigen, jag VILL kunna spela D4, jag längtar efter det då det är ett fantastiskt spel i det stora. Det är just de där små sakerna som inte borde finnas, de där konstiga besluten som för mig ter sig helt obegripliga som jag inte klarar av. Att det tillkommer massa saker varefter, att det finjusteras i detaljerna...allt det är helt förståeligt och ok, men vissa saker är det helt enkelt inte.

Vill först och främst bara säga att jag uppskattar din villighet att diskutera det! Finner det intressant, även om vi har olika åsikter och upplevelser!

Angående unika items innan Level 50, jag är ganska likgiltig till det. Att nå Level 50 går ganska kvickt enligt mig och jag brukar sätta något annat form av mål tills dess så jag inte ser det som en hjärndöd grind typ, så det har antagligen hjälpt mig inte störa mig så mycket på den processen (vilket kanske lär förändras i en framtida säsong för min del). Har faktiskt inte påverkats av att vi inte har unika items innan Level 50, men jag hade inte precis lidit ifall vi kunde hitta de innan dess heller.

Jag kan där emot tillägga att jag är ganska skeptisk fortfarande angående Rare / Sacred / Ancestral gear för jag har märkt att jag mer eller mindre slutat bry mig om den mesta gear fram tills det är Ancestral, särskilt i Säsong 1. Jag var till en början väldigt negativt inställd mot det i början av säsong 2 också och en vän carry:ade mig fram till World Tier 4 för att komma åt Ancestral gear och så vidare, men jag märkte av att jag inte hade lika roligt att spela på det viset. Det började kännas drygt, så istället valde jag att ändra min egen spelstil och sätta ett annat mål; jag ville besegra alla bossarna i World Tier 3 innan jag tar mig till World Tier 4 som en personlig utmaning. Detta är en sån sak jag inte vet om jag hade tyckt om att göra varje säsong men det var något som gjorde det betydligt roligare just denna säsongen då det var en ny grej. Vi får se hur jag gör nästa säsong!

Sedan vad de gjort för att förbättra gameplay-loop:en och den generella spelupplevelsen:

  • Gems är en currency istället för saker som tar upp inventory space (aspects kommer senare, men det är något jag ser starkt fram emot då jag avskyr det nuvarande aspect-systemet!)

  • Hästen fastnar inte längre överallt och den känns generellt bättre att styra bara. En vän påpekade att det var skönare när hon upptäckte att hon inte längre klagade på den, haha!

  • Levlandet känns betydligt skönare nu ja, då det är 40% snabbare. Det känns inte för snabbt tycker jag, ett rätt nice tempo, särskilt om du vill spela fler än bara 1 karaktär under en säsong.

  • De har lagt till "milestone bosses" eller vad man nu vill kalla de. World Tier 1/2, 3, och 4 har olika "mål" så att säga. Varshan, Grigoire, Beast in Ice, Lord Zir och Duriel, med fler som kommer läggas till i framtiden (förhoppningsvis åtminstone en till i nästa säsong!).

  • Lagt till många QoL saker, som loot filter i stash(det har verkligen underlättat mycket för min del), reducerat loot-cluttret på marken(inga fler onödiga sacred drops i WT4 osv), sorterat om stats så det är lättare att identifiera stats osv (men de håller som sagt på att göra stora ändringar till hela stat-strukturen av items), man behöver inte göra Renown varenda säsong (tack gode gud..), balanserat om kostnaderna för saker och ting (rerolling etc) och så vidare. Det är för mycket för att faktiskt lista här, men saker som bara gjort saker lite mindre distraherande eller irriterande bara.

  • Vi får nu en dungeon som är lite i stil av Greater Rifts i Diablo 3, men inte riktigt samma syfte. Det är en extremt svår end-game grej för denna säsongen. Poängen är att det ska bara vara som en utmaning (och har för mig det finns ett leaderboard per class?). Ska inte gå in på för mycket om det, men för mig var detta en stor motivering till att faktiskt fortsätta spela och pusha mina karaktärers builds. Jag hade problemet att jag inte förstod poängen med att döda Duriel då det inte fanns mycket mer än så. Varför skulle jag döda Duriel för gear om syftet med det var att döda Duriel? Nu finns det en anledning som gjorde mig sjukt pepp!

  • Midwinter Blight som ett vinter-event för säsong 2 i December. Jag uppskattar events i Live-services.

Känner att jag säkert missat en hel del saker, mycket som jag inte "tänker på" riktigt då det känns ganska givet att det bör ha varit där från första början, men jag vill inte och väljer att inte haka upp mig på "vad det bör ha varit" men istället vad det är just nu, och vad det kommer att bli (baserat på vad de sagt). En väldigt viktig del för mig för Live-service spel, vilket Diablo 4 är, är att skapa och ha en framtidsvision. Jag har extremt svårt att finna viljan eller glädjen i att spela något om jag inte tror på dess framtid, om jag inte vet vad jag har att se fram emot. Det är ofta anledningen till att jag slutar spela något, när jag inte längre förstår varför jag spelar. Det är givetvis en smaksak. Jag har vissa vänner som föredrar att bara hålla sig i "nu:et" men för mig är både nu:et och framtiden minst lika viktiga.

Jag kan nog hålla med om att spelet som det är just nu bör det nog ändå ha varit vid release (som minst), men jag gillar som sagt inte att haka upp mig på det då jag inte blir gladare av att tänka så. Jag tillåter mig själv även att vara besviken med vissa saker. Jag är absolut inte helnöjd med allt i Diablo 4, som aspects t.ex eller saknaden av loadouts är något jag verkligen avskyr, men jag vet att det kommer och det glädjer mig. Antingen spelar jag nu och har kul med vad jag kan (vilket är betydligt lättare för mig då jag vet att framtiden ser lovande ut), eller så spelar jag något annat tills dess och hoppar in igen när de sakerna lagts till (och det rör inte sig om ett expansion för att fixa grejerna. Det hade varit ganska illa, men det ser inte ut att bli fallet).

Jag säger inte att man inte kan vara missnöjd, för det är jag också med många saker i spelet, men jag tror inte jag spelar något live-service som jag inte är lite missnöjd med åtminstone. Som exempel, jag är extremt missnöjd med många saker i Final Fantasy XIV och jag brukade ha en rätt negativ inställning mot det, men det var tröttsamt både för mig och även för vänner. Jag valde att ändra inställning och istället behandla FFXIV för vad det är, vad det är bra på, och vad jag gillar med det. Jag önskar det kunde vara mer, men istället tar jag del av det jag tycker om och sedan förnyar jag inte längre min tid i spelet tills det kommer mer av det jag prioriterar.

Warframe hade jag slutat spela väldigt länge för jag förstod inte framtiden för spelet, men det är nu något jag är extremt insatt i för jag tror på dess framtid.

Destiny är ett exempel på ett spel jag helt givit upp hoppet på. Jag brukade älskade det! Det är nog ett av mina favoritspel men jag är inte längre bekväm med spelet. Jag ser inte en framtid som jag är bekväm eller nöjd med i spelet. Även om de bekräftat enormt många Quality of Life ändringar och tillägg så räcker det bara inte längre, för grunden av spelet är inte längre där enligt mig, och om den är så har jag inte fått en bild av den från vad de sagt. Det känns hopplöst och depprimerande att hela tiden se Bungie hamna i kontroversiellt drama och dåliga beslut. Mycket av det de gör bör ha varit där länge sedan, vilket jag kan förlåta om spelet såg förbättring på dess core-gameplay också, vilket jag tycker gått allt mer baklänges. Jag ger de beröm för sakerna som är bra, men jag saknar bara en framtidsvision för spelet samtidigt som det bara bli allt dyrare och dyrare utan att det reflekterar på kvalitén av spelet.

Detta är nog den största skillnaden mellan Destiny och Diablo för mig. Diablo är inte heller i det perfekta stadiet, men jag känner att jag vet vart vi är påväg och jag är exalterat över framtiden. Jag vet inte exakt hur den ser ut, men jag känner inte att den är stillastående.

Skrivet av Ender:

Suck...tack för ditt långa och välformulerade svar. Jag tog en redig tid på att svara dig på alla punkter...kopierade t.om. texten till en .txt bara ifall jag skulle klanta mig med något kortkommando så texten försvann (har hänt!), Sen bröt min förbannade kaffemaskin strömmen...och txt-filen? Såklart inte sparad

Nåja, summa summarum, Det jag saknar med D4 är att det inte var mer som D2 på de sakerna som jag anser definierade D2...som gjorde att D2 blev en så otroligt populär del i hela genren. Jag är inte intresserad av ett PoE, jag är vill ha ett Diablo, som alltid handlat om att slakta demoner och ha kul medan man gör det.
Genom att bort moroten, att göra moroten liten, skrynklig och smaklös så försvinner hela nöjet, iaf för mig. Som jag skrev i inlägget ovan (hoppas jag?) så finns det ingen anledning att välja.
Dagens itemization behöver inte ske på bekostnad av de Unika och Set items som fanns i D2, och som började försämras redan i D3. Förstod inte varför de ersatte Unika med Legendariska när de var så uppenbart att de inte var särskilt "legendariska" alls...bara med massa sugiga random stats och helt fantasilösa.

Jag förstår inte riktigt vad du menar med att man "tagit bort moroten", för jag tycker inte det. Vad exakt var moroten i Diablo 2, menar du? Att göra Baal-runs hela tiden verkade inte precis som något vidare "end-game" det heller om vi säger så. Jag menar inte att säga att Diablo 4 hade bra end-game vid release, då det inte hade något överhuvudtaget, men nu under Säsong 2 tycker jag ändå det fått något som efterliknar endgame i och med Duriel och snart även Abbatoir of Zir, och med säsong 3 så får vi även leaderboards och så vidare. Man kan argumentera att det är såhär det bör ha varit vid release men det var det inte, precis som Diablo 2 inte var Lord of Destruction vid release. Det är sånt som kommer med tiden, och vi tycks inte heller behöva vänta på expansionet för att få de ändringarna och tilläggen som önskas från ett Live-service.

Jag håller verkligen inte med om att Set-items var en fördel i Diablo 2. Det är en av de sakerna som nästan alla i communityn höll med om att de inte bör vara del av Diablo 4 och de fick positiv respons när de tog bort det. De har där emot sagt att det är möjligt att det återintroduceras som en seasonal grej istället, vilket jag tror är helt rätt beslut. Då är det mer acceptabelt om det råkar spåra ur istället för att hamna permanent i spelet och sedan blir det Diablo 3 och dess Set-items åter igen.

Uniques tycker jag bör förbättras i Diablo 4, men försiktigt. Wudijo höll en intervju med en designer som talade om just det här.

Skrivet av Ender:

Vad är det som gör drops roliga att få ens? Antalet random stats? I så fall, vad är den ultimata upplevelsen; Föremål 1: (normal, vit) med 1 slumpad stat av 1000 möjliga, Föremål 2: (ovanlig, blå) med 2 slumpad stat av 1000 möjliga, Föremål 3: (sällsynt, gul) med 3 slumpad stat av 1000 möjliga, Föremål 4: (supersällsynt, orange) med 4 slumpad stat av 1000 möjliga...etc. Behöver man egentligen ens ha något game play? Klicka på en knapp, få ett föremål vars siffror du kan jämföra med de du redan har på dig i "kappsäcken" och kistan, spara eller kasta och upprepa.
Njut.

Jag kan säga detsamma om Diablo 2 ärligt talat, jag fann det aldrig spännande eller kul att leta efter items i spelet. Jag förstår att vissa gör det. Zizaran t.ex vet jag har uttalat sig om att det är en extrem dopamin-kick att få något extremt sällsynt och så vidare, att det är den där en-på-"miljonen" chansen som är lockande. Jag kan delvis hålla med, men jag gillar det på den nivån som Diablo 4 faktiskt har det på (inte helt och hållet dock). Jag hittade en Doombringer(Uber Unique) häromdagen från Duriel och det ändrade helt hur jag valde att bygga min Rogue, men det är aldrig något jag planerar inför då det är ganska osannolikt att hitta.

Jag håller definitivt med om att statsen är skit där emot. Det är extremt många "conditionals" vilket bara känns stökigt. MEN utvecklarna har faktiskt sagt, på Blizzcon till och med har jag för mig och även i tidigare campfire chats att de håller på att designa om hela stat-systemet på loot på något vis. Inga detaljer ännu, men de tog specifikt upp problemet du påpekade också att det är en jävla massa olika stat-typer som bara är förvirrande.

Skrivet av Ender:

Spelet ska väl liksom inte bara handla om att göra samma sak upprepade gånger utan att se fram emot mer än "föremål med procentuellt värde att jämföra med andra likadana föremål med annorlunda procentuella värden".

Ska det inte? Enligt vem? För det är väl exakt vad ett looter går ut på, att man ska upprepa saker så in i bara helvete? Oavsett så finns det ju saker nu att se fram emot. Varshan, The beast in the ice, Duriel och så vidare med fler som säkerligen läggs till i framtiden (ser personligen fram emot mer av Andariel!). Det börjar ju låta som du beskriver något som inte ens är Diablo 2?

Skrivet av Ender:

Äsch, kanske de fixar spelet en dag, men jag antar att det lär kosta mer i form av expansioner innan man når dit, och jag känner inget större intresse av att ge dem mer pengar för att få uppleva spelet som det borde vara från början. Som jag sagt i flera poster innan, spelet hade en enorm potential i början, och hade det bara haft kvar Unika och Set från lvl 1 så hade allt annat kunnat benas ut under tiden, ifall de nu verkligen är intresserade av vad spelare vill ha kontra vad de vill att spelarna ska betala mer pengar för att få.
Det fanns absolut ingen mening med att ta bort Set och Unika föremål från spelet (på det viset de gjort) annat än rent lathet var gäller balansering och möjligtvis andra syften som jag bara kan spekulera i. Ingen kan få mig att tro att spelare klagat över att det fanns sådana med i spelet direkt från början, och att de ville ha mer av en lång gråzon vad gäller spelupplevelsen upp till, säg, lvl 50, där du inte hittar något som är avgörande för din karaktärs styrka, där alla mobs är exakt like lätta/svåra heeeeeeeela vägen dit.

En fråga, har du läst eller lyssnat på något av vad de snackat om under sina announcements, blizzcon, campfire chats och så vidare? För du *antar* att det lär kosta i form av expansioner men har du ens testat spelet sen Säsong 2, eller känner du till den senaste patchen som kom, eller vad som kommer i december, eller hört något av Säsong 3?
Jag menar inte det som ett test, men om du faktiskt inte känner till det så föreslår jag att försöka kolla genom vad de faktiskt sagt och snackat om! Sedan om det är tillräckligt för dig är en annan femma, men vid något tillfälle får man nog helt enkelt också isåfall bara inse att det är helt enkelt inte ett spel som passar dig (om det är fallet, givetvis). "Som det borde vara i början" kan man säga om allt. Ett live-service var aldrig en hemlighet och detta bör inte heller kommit som en överraskning för folk. T.om de själva säger att detta är en grund till spelet. De har snackat om att oerhört många av utvecklarna till Diablo 4 har aldrig jobbat på ett spel tidigare, eller Diablo tidigare, eller hos Blizzard, eller ens på ett live-service tidigare. Detta är en ny upplevelse för många. De hade ställt frågan internt om de skulle fördröja spelet för att vidareutveckla, men kom fram till att de hade kunnat göra det i en evighet med den erfarenheten många har. Istället var det mer logiskt att släppa spelet, få feedback, lära sig och bygga på det med tiden (för det är exakt vad ett live-service gör) - och jag tycker det är helt rätt inställning för de gör faktiskt exakt det, precis vad de sagt.

Åter igen, unika items finns, även om de behöver lite mer kärlek kanske, och set items togs medvetet bort för de visade sig aldrig vara hälsosamt för spelet enligt spelare eller under testerna. Det blev onödigt mycket arbete som bara skapade fler problem att lösa. Att kalla det för 'lathet' är lite väl ignorant. Jag kan förstå att man vill ha det, men allt är inte lika bra på pappret som i praktiken. Vi kommer säkert få se de i en framtida säsong och om det visar sig vara oerhört positivt och kul så kommer vi antagligen få se någon variant av det permanent tillagt i spelet (precis som med Varshan och Malignant Rings nyligen).

Skrivet av Ender:

"Det ska vara jämt, grått och trist...spelarmajoriteten ingen visste om fanns har talat, och vi på Blizzard har lyssnat (alla har alltid velat ha en butik för skins också, det är sant!)"

PS. Hur fan kan det bli så länga texter!? Jag skulle ju bara runda av med ett kort svar för att kompensera för det som gick förlorat! Tyvärr försvann mitt tålamod med den testen också, så det blev lite av ännu en rant, sorry för det.

Nu låter det bara som du hittar på skit för sakens skull, men jag antar att det är utifrån frustration bara. De har lyssnat, och de fortsätter lyssna, och de har också bevisat att de har gjort det med tanke på alla tillägg redan nu. Och de har inte sagt "We're listening" på sistone och inget mer, men faktiskt gått in på lite mer detalj vad de faktiskt menar. När de inte har kunnat säga mer i nuläget så har de även förklarat varför det är fallet. Till exempel med Loadouts, de har hört att det är en sak folk vill ha men att de inte kan säga mer än så än, men de sa även varför det är fallet. De vill inte bara kasta ihop någon snabbpasta som bara blir mer problem i längden, men vill experimentera och anpassa det för något som passar Diablo 4 i längden snarare än enbart i nu:et. Det är skitlätt att fantisera och önska sig saker, att bara spekulera "men det vore väl coolt" men det är fan så många fler steg när det kommer till att faktiskt designa och utveckla allt för att fungera med alla olika system, och även planera det för att fungera i framtiden.

Microtransactions är tyvärr något man inte kommer undan. En häst i WoW sålde mer än hela StarCraft 2 Wings of Liberty har jag för mig, så det är inte precis ett alternativ att inte ha microtransactions. Man kan vara hur bitter man än vill över det men mänskligheten kommer aldrig enas och bli ett hive-mind som går emot det. Man kan bara själv välja bort det och fokusera på det man tycker är bra, snarare än att lägga för mycket fokus på det man inte gillar.

Skrivet av Ender:

Jag har förstått att vissa kanske gillar spelet som det är, och det kunde nog ha varit lättare ifall man inte hade kört och älskat Diablo 2 som liksom satte standarden på vad man förväntar sig av en ny titel i franchisen. Nu vet jag inte hur mycket D2 du egentligen har kört, eller på vilket sätt du tycker om att spela, så det är svårt att förstå vad du gillar med D4 i jämförelse.

Missförstå mig inte, D4 har många saker som är jättebra...jag såg en enorm potential tiden efter jag köpt det på nästan alla punkter. Men för mig som älskade D2 och ville ha något liknande så rann den där potentialen ut i sanden. För mig (och här kommer väl egentligen den individuella upplevelsen) så har Diablo alltid handlat om items.
Items som gör karaktären så där asgrym att spela, saker man vill spara som skulle kunna göra andra karaktärer eller builds asgrymma att spela. Jakten på de där speciella grejorna som ger det repetitiva spelandet mening.

D4 hade kunnat haft världens bästa game play, ett sjukt endgame och gud vet vad, men allt hade fallerat ifall de ersatte lootet med poäng som man kunde spendera på loot-boxes i någon butik i städerna. Items och loot är liksom livsådran i spelet, och även om såklart mycket annat spelar in så vilar så otroligt mycket på det i den här typen av spel.
Med D2 lyckades de så perfekt med loot och items att det liksom satte ribban. Det var roligt att spela från början till slut, och varje drop över gult kändes meningsfullt.

Med D3 så försämrades items radikalt medan andra saker gjordes bättre. Vi slapp "Normal, Nightmare och Hell", och kunde spela med mer frihet, vi fick ett end-game med Rifts osv, men de ersatte de Unika med "Legendaries", som egentligen mer var glorifierade Rares med random stats...och en jäkla massa sådana dessutom. Med D4 blev detta 7 gånger värre då de dessutom tog bort Set-items

Så jag förstår inte...vad är det med items/loot i D4 som gör att du "älskar" det?

Jag kan förstå att folk som är inbitna i Diablo 2 hoppades på något i stil av just Diablo 2 men mer modernt men jag finner det samtidigt lite av en skev förväntan med tanke på att Diablo 3 kommit ut där emellan. Jag tror att de var tydliga med att förmedla att Diablo 4 riktade sig mot något mitt emellan Diablo 2 och Diablo 3, vilket jag ändå tycker de lyckats bra med. Jag spelade Diablo 1 och Diablo 2 väldigt mycket men jag tycker inte att de åldrats så värst väl. Det kan givetvis ha med mig att göra, att vad jag föredrar och prioriterar i spel och tid har ändrats också, såklart.

För den som vill ha komplexitet och extrem fokus på gear, stats och allt det där så är väl ändå Path of Exile det som tagit över, och så finns nu även Last Epoch som jag hört ska ha mycket potential (men inte själv provat). Har spelat PoE väldigt mycket men likt Diablo 2 så är det bara inget för mig. Jag gillar inte hur spelet känns, dess progression, vad loot innebär och så vidare i det. Jag förstår att det finns de som älskar det, annars hade inte spelet fortfarande varit vid liv idag, men jag ser inte heller poängen med att Diablo 4 skulle försöka utmana Path of Exile på samma sätt. Jag tycker snarare om att de valt att rikta sig och anpassa spelet till en annan folkgrupp än till de som gillar Path of Exile, men ändå hålla sig till samma genre.

På samma vis tyckte jag även att Diablo 3 tog en intressant riktning. Det gjorde många misstag, utan tvekan, och det gör Diablo 4 också men vi kan inte precis påstå att Diablo 2 var mycket att ha innan Lord of Destruction eller som om dess loot var felfritt precis. Detsamma med Path of Exile. Diablo 4 har också sina problem, men det viktigare här enligt mig är att behandla Diablo 4 för vad det faktiskt är, inte för vad man önskar att det vore i grunden. Då menar jag inte att man bara ska tacka och ta emot allt som finns, det är bra med konstruktiv kritik och feedback givetvis, men det är inte precis lönt att säga att det är dåligt för att det inte är Diablo 2 eller Path of Exile. Förväntar man sig att de ska helt och hållet designa om spelet från grunden och anpassa det för en helt annan spelarbas så kan man lika gärna ge upp hoppet och gå vidare. Istället, ge kritik för vad spelet faktiskt är gjort för, vad det faktiskt realistiskt kan bli bättre på.

För jag håller med, Diablo 4 har ett loot-problem. Det har väldigt många problem! Saken här är att jag tycker att Blizzard både talat och visat att de förstår och håller med om problemen och att de vill fixa det. Det går inte riktigt att säga att de har mycket erfarenhet pågrundav tidigare titlar heller för majoriteten av de som arbetar där nu är helt nya till företaget. Blizzard är inte detsamma idag som det var för 24 år sedan, och det är inte spelindustrin heller. Det är nog dags att inse att tider ändrats, därmed även spelarbasen och vilka de vill rikta sig till. "Arga" 40-åringar är inte precis målgruppen man vill åt tror jag (säger det lite skämtsamt).

Men jag föredrar grunden av loot-systemet i både Diablo 3 och Diablo 4 över det i Diablo 2 och Path of Exile. Det är simplare, ja, men det är något som passar mig bättre. Jag har lättare att bara njuta av spelet på det viset. Visst, det är lite synd att Diablo inte längre är för "original fans:en", men det är väl därför Path of Exile existerar. De var missnöjda också och valde att göra något åt det. Jag vet inte om det finns ett alternativ till vad Diablo 4 uppfyller just nu, annars hade jag nog spelat det innan Diablo 4 kom ut. (Torchlight är nog det närmsta? Vilket jag spelade ett tag.)

(Och angående set-items, det var väl aldrig precis en höjdare i Diablo 2? Ingen tyckte om de mer än faktumet att de existerade, men rent balansmässigt var de antingen fullkomligt värdelösa eller fullkomligt nödvändiga...)

Åter igen - ja, jag tycker Diablo 4 har mycket att förbättra och lägga till, men det hjälper väl inte att skrika och klaga som vissa gör? Lyssna och se på vad de faktiskt säger och lägger till i spelet. Förbättringar händer liksom inte bara för att man vill omedelbart, det tar tid, men jag har i alla fall hopp om att det faktiskt förbättras, baserat på vad vi fått hittills. Säsong 2 är en enorm förbättring och det tycks bara bli bättre från vad jag ser/hör.

Jag vill inte framstå som upprörd! Jag är nöjd med spelet (men ser fram emot mer), och uppskattar även ditt inlägg (bra skrivet!) även om jag inte håller med om att spelet är sämre än tidigare titlar. Jag håller där emot med om att spelet kram framstå som "nerdummat" i jämförelse med t.ex Path of Exile, men inte något negativt för min del. Man gillar olika!

Skrivet av MrStrange:

Förbättrat spelet, ja. Det har de.
Men har du missat deras supergiriga microtransaction shop som inte direkt är micro för fem öre? Dyrt som satan!

Supergirigt vet jag inte om jag håller med om riktigt. Tycker jag de är dyra, visst, men det är inte något som påverkar min spelupplevelse. Jag tycker det man kan få från basspelet till största del ser bra ut, och sedan får man 2-3 sets i Battle Pass:et som går för cirka en femtiolapp (tja, en hundring för den första, men så länge du inte spenderar det silver du får på annat så kan du använda det mesa av det till nästa pass istället liksom).

Jag hade troligtvis inte haft något emot att köpa ett armor set eller två ifall de kostade 100~150kr snarare, men åter igen, ingenting som förstör eller påverkar min spelupplevelse just nu. Om inget annat så gör det mig bara ännu mer petig med vad det är jag hade köpt. Om jag ska lägga 300kr så vill jag att det ska vara näst intill perfekt, och då hade det varit något jag mer eller mindre alltid använt på den karaktären och aldrig bytt ut igen, så det är en engångskostnad.

Ser inte på det som något så värst konstigt, om vi kollar på många andra live-services också.

Skrivet av MrStrange:

Varför? Jag är genuint nyfiken på varför folk inte tror på något de säger. Från vad jag hört, läst och sett av de sen release så har de ju faktiskt lyssnat och förbättrat spelet?

Jag blir faktiskt förvånad hur besvikna och uttråkade folk verkar vara av Diablo 4, inte bara här på FZ. Personligen älskar jag det och är väldigt optimistiskt och glad för riktningen Blizzard tar just nu med spelet. Nu är jag inte heller ett stort fan av varken Diablo 2 eller Path of Exile vilket kanske spelar in en rätt stor roll.

Konstruktiv kritik är ju alltid nice, men blir tröttsamt att höra när kritiken rör sig mer om att det bör bli mer som Diablo 2 eller Path of Exile. Tycker spelet förtjänar, och bör hålla sig till att vara sin egen grej och utvecklas till att bli något helt eget. Vill man ha Diablo 2 och Path of Exile så finns de spelen redan, och Last Epoch om man känner för det.

(Menar inte att säga att spelet är perfekt, det finns mycket jag önskar också, men jag känner hopp om framtiden för spelet.)

Så jävla glad över Blizzards hantering av Diablo 4 ärligt talat. Det fanns definitivt lite orosmoln under säsong 1 även om jag hade roligt, jag kunde ändå acceptera det som en "okej start" liksom. Säsong 2 tycker jag är betydligt bättre utan tvekan, men vet inte om det är tillräckligt men kul har jag, men det viktigaste av allt är att jag faktiskt känner att det finns en framtid för spelet (för mig åtminstone).

Just nu finns det inga som helst planer på att sluta spela, jag älskar det.

Haha, ja det kan man nog lugnt säga. Jag var på gränsen av att sluta spela i och med slutet av Beyond Light, men valde att ändå köra på Witch Queen och blev förälskad pånytt igen. Jag var så jävla glad att de lyckats leverera att jag hade inga problem med att skaffa Lightfall. Hehe, ja, det gick ju som det gick. Fy helvete vad jag ogillar Lightfall som expansion. (Inget emot Strand i sig.)

Jag tänkte jag kanske skaffar Final Shape bara för att få se slutet av det hela men i och med vad som sker nu så har jag blivit apatisk. Jag förstår att de behöver strukturera om lite på företaget och så vidare, men de har hanterat det på det värsta sättet tänkbart. Det efterliknar så jävla mycket vad Blizzard gjorde för några år sen. Nej tack.

Mina vänner var redan på gränsen av att sluta spela men höll ut för att det fanns hopp om spelet än. Vi har spelat en del Warframe, Final Fantasy, Diablo och annat på sistone. I och med det här så avinstallerade de Destiny och har nu valt att överge det. Jag frågade om Final Shape, och min närmsta vän som jag även träffade genom Destiny sa att hon hellre bara kollar på en streamer eller en playthrough vid detta laget, alternativt kanske skaffar spelet på en fet rea i framtiden.

Det finns för många designproblem och skit. Det är bara inte värt dramat, besväret, förvirringen, tidskravet... Vi har fått våra goda minnen, vi har upplevt allt vi vill uppleva med spelet, och nu är det dags att säga farväl. Lycka till alla som väljer att fortsätta spela men jag har ingen vilja att fortsätta, och inte heller någon tillit kvar för spelets framtid. Jag gillar de QoL saker de snackat om, Fireteam Finder och allt sånt, men det är bara inte tillräckligt längre. Vad de säger och vad de gör skiljer sig för mycket, särskilt med tanke på hur jävla dyrt spelet har blivit också. (...och jag saknar verkligen 'loot' känslan...den har varit försvunnen ett bra tag nu.)

Warframe, som det ofta jämförs med, har definitivt sina problem och jävlar vad jag varit sné på spelet men jag älskar det nu. Deras live-streams känns ärliga. De må vara överambitiösa ibland och det är en jävla massa buggar och så vidare, men jag tål det. Utvecklarna tycks bry sig om både sina kollegor, sin community, men även deras egen produkt - spelet i sig. Alla live-services kommer stöta in i problem med tristess, drama, balanseringsproblem, monetization-problem och så vidare och det är då viktigt att jag kan lita på att utvecklarna vet hur man ska besvara det. Jag känner att de gör detta på ett bra, rimligt sätt. Misstag är okej. Jag vågar hoppas.

Vill kan man ju alltid säga...

Först Minsc och nu Vincent Valentine. Jävligt bra utvald röstskådespelare då han älskar karaktärerna. Det bästa ett företag kan göra är att välja någon som har stort intresse för en karaktär, kan ge dig fan på att han kommer göra sitt bästa för att leverera karaktären till fullo!

Vill så gärna ha ett tredje spel!
Ett önskemål jag har ifall de vill hålla sig till RTWP är att utöka AI:n och göra så vi kan skräddarsy den betydligt mer, likt Dragon Age Origins, kanske t.om steget längre. Jag ogillar att behöva pausa om och om igen men jag älskar samtidigt att se allt utspela sig samtidigt. Jag hade verkligen gillat tempot ifall det handlade mycket om att jag skulle skapa beteendes-profiler åt mitt party som jag kan skifta mellan beroende på situation, istället för att manuellt behöva pausa och beodra dom var gång.

Pausandet är nice för mer niche och oförväntade situationer imo.

Gillar Turn Based också, nog det simplare alternativet, men jag önskar ibland att jag kunde se alla karaktärerna kasta magier, slåss och se pilar flyga över stridsfältet i realtid liksom.

Skrivet av Hanzo:

Jag spelar helst ändliga spel.
- Spel där man kommer i mål.
- Spel där det rullar End Credits i slutet.

Spel såsom Baldurs Gate, The Witcher, The Messenger, Dark Souls, Nioh osv.

Jag tycker inte att alla spel är bortkastade timmar. Det är specifikt spel med oändliga upplägg såsom Diablo och MMORPGs som jag inte finner tilltalande längre. Om ett spel har system såsom "dailys" i WoW och Genshin Impact så är det en röd flagg för att spelet i slutändan bara är en tidstjuv och bortkastad tid, i mitt tycke.

Ganska lustigt för jag har gått helt motsatta riktningen. Jag brukade ogilla Live-services när jag var yngre och ägna mestadel av min tid till som du beskriver de, spel där man kommer i mål.
Nu tröttnar jag oerhört fort på det och finner sällan lusten eller viljan att fortsätta spela sånt om jag inte spelar tillsammans med en vän så det är en delad upplevelse, men även då ägnar jag helst min tid till lIve-services. Jag har inga problem att sluta upp med att spela ett live-service där emot om jag tröttnar och förlorar hopp om dess utveckling där emot.

Jag tror stor del handlar just om hur jag engagerar mig. Jag gillar att följa communityn och developer-updates liksom. En stor anledning till varför jag älskar FFXIV, Destiny 2, Warframe och så vidare är just hur de kommunicerar med sin community. Jag hype:ar ofta upp mig inför Tennocon, Fanfests etc. Ibland går det snett och spelet lider, då kollar jag ofta på hur utvecklaren väljer att besvara kritiken och problemen som uppstått - vilket är en avgörande faktor om jag vill fortsätta spela eller ej. Jag älskar känslan av att det är i utveckling och det hela tiden går framåt.

Kommer antagligen plocka upp det och spela med bror samt en vän när UE5 uppdateringen släpps. Spelet är lite scuffed men vi hade skitroligt att klara uppdraget på det svåraste helt i stealth under betan.

Skrivet av ProPain:

Jepp, du kan starta en friends only lobby.

Nice, tackar!

Kan tänka mig kika på det först när DLSS och FoV-slider är ute.